Amerika’da bir kadın, kocasını ameliyat eden hastane hakkında tazminat davası açar! Dava dilekçesinde şunları yazar; “Kocam hastanede ameliyat geçirdikten sonra benimle seks yapmıyor. Gayet düzenli olan seks hayatımız mahvoldu. Bu nedenle hastanenin tarafımıza 1 Milyon Dolar tazminat ödemeye mahkûm edilmesini istiyorum.” Yargıç, hastane yönetiminden konu ile ilgili olarak açıklamalı bir rapor ister. Hastane yönetiminden sadece bir cümlelik yanıt gelir; “Kocanız, hastanemizde gözlerinden katarakt ameliyatı geçirmiş ve %95 olan görme kaybı, %5’e indirilerek, gözleri açılmış bir halde sağlıklı olarak taburcu edilmiştir!” Keşke ülkemizde de Cumhuriyet ve Atatürk’e şaşı bakanların gözlerini açabilsek. Laiklik olmadan demokrasinin olmayacağını kafalarını kazıyabilsek.  Atatürk’ün yolundan sapıldığında ülkenin felakete sürükleneceğini onlara idrak ettirebilsek. Türkiye’nin ileri medeniyetler seviyesine yükselmesi için ‘Dindar’ değil, ‘Atatürkçü’ nesil yetiştirilmesi  gerektiğini anlatabilsek. Son yıllarda ülkemizin başına türlü türlü felaketler gelmesine, Cumhuriyetin tüm kurumlarının haraç-mezat satılmasına, madenlerimizin küresel güçlere peşkeş çekilmesine, ormanlarımızın talan edilmesine, sularımızın kirletilmesine, ülkenin vergi yükünün emeği ile geçinenlerin üzerine bırakılmasına, tarım arazilerinin, meraların hızla yok edilmesine,  Türk köylüsünün çilenin efendisi yapılmasına rağmen daha hala gözleri açılmamış insanlar var.  Keşke o şaşı bakan gözlerin tamamını açabilsek. Bunu yaptığımız takdirde bizi ortaçağ karanlığına götürmek isteyen Arap sevici din bezirgancılarını alt etmiş oluruz...

//////////////////////////////////

NOSTALJİ

Çifteler’de Edip Akbayram Sokağı

29 Yıl önce.  Yıl 1991. Çifteler’in SHP’li Belediye Başkanı merhum İsmail Özen ilçede ‘Çifteler Anadolu Tarım Fuarı ve Festivali’ düzenliyor.  Sevilen sanatçı Edip Akbayram, festivalin açılış konuğu olarak konser veriyor. Çifteler’de bir sokağa Edip Akbayram’ın ismi veriliyor. Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen konser öncesi ‘Edip Akbayram Sokak’ yazılı levha önünde sevilen sanatçı ile fotoğraf çektiriyor. Eskişehir siyasetinin duayen ismi olan İsmail Özen, 1968-1977 yılları arasında Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı.  1977-1980 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekilli idi. Özen yıllar sonra 1989-1994 yılları arasında da SHP’den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı.

//////////////////////////////////

CUMARTESİ HİKAYESİ

Hayatı Iska Geçmeyin

Bir gün arkadaşlarla, eskiden tanıdığımız ve epeydir de görmediğimiz bir arkadaşımıza sürpriz yapmak istedik ve akşam olunca toplanıp haber vermeden evine gittik. Evin kapısını arkadaşımızın hanımı ve küçük oğlu açtı. Buyurun Kemal evde yok, ama biraz beklerseniz gelir dedi. Bizde içeri girdik ve karısı ve oğlu ile beklemeye başladık hatta oğluyla oyunlarda oynadık. Saat gecenin 10’u olmuş hâlâ Kemal gelmemişti. Ben de sıkılmaya başlamıştım. Neyse 11'e doğru Kemal kapıdan içeri girdi. Oğlu, "Hoş geldin baba" dedi. Kemal çocuğa, “oğlum sen niye yatmadın? Hanım bu çocuğu niye yatırmıyorsun, al şu çocuğu yatır” dedi ve bundan ben ve arkadaşlarımda rahatsız olmuş kalkmaya hazırlanıyorduk ki oğlan yatmaya gitmeden önce Kemal'e: "Baba sen günde ne kadar para kazanıyorsun?" diye sordu. 200 Lira’ diye cevap verdi Kemal. Oğlan, ‘baba bana 100 Lira versene’ diye para istedi. Kemal de kızdı. ‘Oğlum sana her hafta 30 Lira veriyorum ya ne yapacaksın 100 Lirayı’ diye bağırarak çocuğu azarladı.  Hanımına dönerek, ‘al şunu yatır’ dedi.

Aradan birkaç dakika geçti. Artık ben dayanamadım, ‘Kemal sen ne yapıyorsun. Çocuk senin gelmeni dört gözle beklemişti, sen ne yaptın oğlum, çocuğu üzdün ağlattın... Lütfen uyumadan gönlünü al şu çocuğun.’ Kemal ben böyle konuşunca dayanamadı, çocuğun odasına gitti. Çocuk daha uyumamıştı. Aradan 5 dakika geçti, Kemal gözleri yaşlı bir vaziyette geldi. ‘Ne oldu Kemal, oğlanın gönlünü aldın mı? Parayı senden niye istemiş’ diye sordum. Kemal, çocuğun gönlünü aldım, parayı verdim. Niye istediğini sordum. Hemen kumbarasını çıkardı, ‘al baba burada haçlıklarımdan biriktirdiğim 100 Lira var, bu da senin verdiğin 100 Lira.  Ne olur, yarın 1 gününü bana ayır da, beraber zaman geçirelim’ dedi. Ben de Kemal'e “sen hak ettin oğlum, bu kadar hırs, bu kadar iş niye... Çok şükür gördüğüm kadarıyla halin vaktinde yerinde, niye ailene ve en önemlisi kendine zaman ayırmıyorsun? Tamam çok para kazanabilirsin ama o kazandığın paraları da ileride doktorlara vermek zorunda kalırsın ve ailenin çocuklarının sevgisinde kaybedersin. Benden sana tavsiye işlerini biraz azalt ve HAYATI ISKA GEÇME…”  (Cem Özer)

//////////////////////////////////

//////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Blues Saksofoncu Büyük Jay Mcneely

Yıl 1953. 67 yıl önce Amerikalı rhythm and blues saksofoncusu Big (Büyük) Jay McNeely’den muhteşem resital…

//////////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Suç hastalık izni almış bugün geç başlayacakmış.” Starsky and Hutch / Afili Aynasızlar

//////////////////////////////////

ÇİVİ

"Üç şey bize cennetten kalmıştır: gecenin yıldızları, gündüzün çiçekleri ve çocukların gözleri." Dante

//////////////////////////////////

FIKRA

Tüm Erkekler Alkışlar

10 erkek 1 kadın toplam 11 kişi helikopterden sarkan halata asılıdırlar. Halat herkesi taşıyacak kadar güçte olmadığı için içlerinden birinin halatı bırakması gerektiğine karar verirler.  Yoksa hep beraber düşeceklerdir. Bu kişinin kim olacağına karar veremezler ama o anda kadın çok etkileyici bir konuşma yapar.  Tamamen gönüllü olarak ipi bırakabileceğini söyler, çünkü bir kadın olarak, kocası, çocukları için ve aslında erkekler için her şeyi karşılıksızca bırakmaya alışık olduğunu söyler. Hikayesini bitirir bitirmez, tüm erkekler onu alkışlamaya başlar