Terazi burcu, 23 Eylül- 22 Ekim tarihleri arasında doğan, hava elementinin öncü burcudur. Venüs gezegeninin yönetiminde olan Terazi burcu, adalet, uyum, estetik ve aşk konularında hassastır. Terazi burcu insanları, çekici, kibar, akıllı, zarif ve dengeli bir kişiliğe sahiptir. Aynı zamanda kararsız, objektif, kırılgan ve uyumlu yönleri de vardır.

Terazi burcu fiziksel olarak da güzeldir. Uzun boylu, ince vücutlu, düz kahverengi saçlı, yuvarlak yüzlü, beyaz tenli ve koyu renk gözlüdür. Sağlığına dikkat etmesi gereken Terazi burcu, stres ve dengesizlikten kaynaklanan baş ağrısı, mide ve böbrek rahatsızlıkları yaşayabilir.

Bu ayın önemli tarihlerine bakacak olursak;

15 Eylülde başak burcunda yeni ay, özellikle bu günlerde yeni kararlar almayın.

29 Eylülde koç burcunda dolunay,

14 Ekim’de Terazi burcunda güneş tutulması yaşayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin muhalefetini ilgilendiren konularda önemli değişikliler getirecek bir tutulma olabilir. Diğer taraftan gençleri ve eğitimi ilgilendiren konularda bazı uygulamalarda sonlanmalar yaşanabilir. Yurt dışına çıkışlar konusunda yeni yasalar uygulamaya konabilir. İthalat ihracat konularında daha önce alınan kararlar yürürlüğe konabilir. Yüksek öğrenim konularında yapısal değişiklikler yaşanabilir. Hayal kırıklığı yaratacak gereksiz görülecek konular gündemi meşgul edebilir.

Koç ve Yükselen Koç Burçları; Sevgili koçlar, sizin için hem aşk hem de kariyer alanında önemli gelişmelerin yaşanacağı bir ay olacak. Merkür retrosu, eski ilişkileri, işleri ve projeleri yeniden gündeme getirebilir. 17 Eylül’de Merkür’ün ileri hareketi ile birlikte iş ve sağlık konularında gözle görünür bir iyileşme olacaktır. 29 Eylül dolunayı, ikili ilişkilerdeki sorunları ön plana çıkarabilir. Ekim ayının ilk günlerinde var olan ilişki ya da ortaklıklar konusunda ani bitişler yaşayabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa Burçları; Sevgili boğalar, bekarlar için eski sevgililerin geri dönme zamanı geldi bile. Çocuğu olanların bu sürede okul ihtiyaçları gündemde olabilir. Bazılarınız çocuğunuzu okuduğu okullardan farklı başka yerlere nakletmek için çaba harcayabilirsiniz. Biraz sinir bozucu zamanlar olsa da sonunda kazanan taraf siz olacaksınız. Şu sıralar bel ve böbrek sağlığınızla ilgili konular gündemde olabilir. İhtiyacınız varsa hekime muayene olmayı ihmal etmeyin. Ev dekorasyon işleri ile ilgilenirseniz başarılı sonuçlar alırsınız.

İkizler ve Yükselen İkizler Burçları; Sevgili ikizler, yönetici gezegeniniz Merkür geri hareketini ev ve aile alanızda sürdürüyor. Aileniz ile ilgili konular, belki yapmanız gereken tadilatlar, ya da daha önce gündeme gelen ancak çözüme ulaşmamış konular yeniden gündeminizde olacaktır. 17 Eylül sonrasında her şey yavaş yavaş yoluna girecektir. Özellikle boğaz yolu enfeksiyonları ya da bademcik gibi sağlık konularında dikkatli davranmalısınız. Bu ay bekar olanlar aşk hayatlarında biraz daha uyum aramak için çaba sarf ederken çocuklu aileler daha uyumlu ve sabırlı olmayı deneyleyecekler. Kariyer alanınızda yönetici konumda olan kişiler ile ilişkilerinizde bazı belirsizlikler yaşayabilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler; Sevgili yengeçler, bu ay para harcama konusunda biraz fazla abartıya kaçmış olabilirsiniz. Aslan burcundaki Venüs’ün hakkını vermişsinizdir. Kardeşler, komşularınız ya da tekrarlanan eğitimler derken 17 Eylül sonrası sorunlar çözülmüş bir şekilde hayatınız biraz daha düzene girecektir. Evde tadilat yapmak, aile içi sorunları diplomatik yollarla çözüme kavuşturma konusunda oldukça başarılı olacaksınız. Bazılarınız yaşadığı yerden farklı bir yere iş nedeni ile taşınabilir. Değişimi kabullenip, çevre değişikliğinde bulunmanız sizi daha ileriye taşıyacaktır.

Aslan ve Yükselen Aslanlar; Sevgili aslanlar, sanatsal yaratıcılığınızı ortaya koyma zamanı. Para konularında zorlanmalarınız bitmek üzere. Tahsil edilememiş alacaklarınız varsa yakın zamanda alma zamanı. İş yeri sahibiyseniz reklam vermek, kısa kurslara katılmak için mükemmel zamanlar. Kardeşleriniz, komşularınız ile olan ilişkilerinizi diplomasi içerinde çözüme ulaştırabilirsiniz.  Çevre değişikliği yaparak yurt dışına taşıma planlarınız varsa uygulamaya geçebilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başaklar; Sevgili başaklar, yönetici gezegeniniz Merkür’ün gerilemesi sizi biraz zorlasa da az kaldı, her şey tersine gidiyor, boşa kürek çekiyorum, sonuca ulaşamıyorum laflarını bir kenara bırakıp derin oh çekebilirsiniz. 17 Eylül’den sonra zaman sizin için daha hızlı akmaya işler de yoluna girmeye başlayacak. Odak noktanızın kazançlarınız olduğu bir aydan geçiyorsunuz. Kadınlar ile ilgili fark edemediğiniz olaylar yaşayabilirsiniz. Bu arada kalp ve ritim bozukluğu gibi sağlık sorunlarınız gündeme gelebilir. İkili ilişkilerde sorumluluklarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz. Bazılarınız yarım bıraktığınız üniversite yaşamına geri dönebilir. Ani kararlar almadan önce biraz düşünmelisiniz.

Terazi ve Yükselen Teraziler; Sevgili teraziler, doğum gününüz kutlu olsun. Kendiniz için bir şeyler yaratma çabanız takdir ediliyor. Sosyal ortamlardaki arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçirmeyi tercih ederseniz, kendinizi daha mutlu hissedersiniz. Arkanızdan konuşanlar olsa da siz kulak asmazsanız yaptıkları dedikodular size ulaşınca ne olacağını onlar düşünsünler. Şu aralar çok fazla da tolerans göstermek istemeyeceksiniz. Bazılarınız bankalardan yeni kredi alarak yatırım yapmak isteyebilir. Ani bir kararla kredi çekmek isterseniz biraz daha bekleyin derim. Sulardan gelebilecek sağlık konuları gündeme gelebilir. İçtiğiniz suya daha özen göstermelisiniz. İşiniz ile ilgili sorumluluklarınız konusunda biraz daha dikkatli olmalısınız.

Akrep ve Yükselen Akrepler; Sevgili akrepler, sosyal ortamlardaki arkadaşlıklarınızda yanlış anlaşılmalara sepek olacak sözleri sarf etmekten kaçınmalısınız. Bazı arkadaşlarınızla aranız mesafe koydunuz belki de. Kariyerinizde ön planda olmak istiyorsunuz. Ama bunun için çaba sarf etmelisiniz. Ara sıra tembelliğe meyilli olmanız sizi ön planda olmaktan alıkoyabilir. Bu aralar bel, böbrek, akciğerler ile ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bir şikâyetiniz varsa doktora gitmelisiniz. İkili ilişkiler ya da ortaklıklar konusunda her şey tekrarlanarak devam ediyor diyerek ani kararlar alabilirsiniz. Olayları gözünüzde fazla büyütmeden sakin kalarak daha iyi çözebilirsiniz. Pişman olacağınız karaları almadan iki kere düşünmelisiniz.

Yay ve Yükselen Yay Burçları; Sevgili yaylar, iş yaşantınızda büyüme hedeflerinizde şu aralar bir duraksama yaşıyor olabilirsiniz, ya da yaptığınız işler tekrar tekrar gündeme geliyor olabilir. Kazançlarınız bu yüzden zarar görebilir. Eğer çalışmıyorsanız daha önce başvurduğunuz iş yerlerinden yeniden görüşmeye çağrılabilirsiniz. Eğer bir işiniz varsa ve memnun değilseniz şartlar sizi zorlasa da ani kararlar vermeyin. Üst solunum yolları enfeksiyonlarına karşı biraz dikkat etmelisiniz. Eşinizin kız kardeşi ile ilgili güzel haberler alabilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak Burçları; Sevgili oğlaklar, kardeşleriniz ve çocuklarınız ile ilgili konularda sonuca bağlanmamış sorunlarınız varsa, eşinizden alacağınız destek ile çözüme kavuşturabilirsiniz. Gündeminizde miras konuları varsa 17 Eylül’den sonra sonuçlarını görebilirsiniz. Bazılarınızın beklediği mirastan beklenen kazançlar sonuca ulaşıp ellerine para geçecek, bazılarınızın ise daha önce verdiği borçlar geri ödenecek. Kariyeriniz ile ilgili savaş verirken çevre değişikliği ya da sonlanmalar da yaşayabilirsiniz. Önceleri üzülseniz bile sonra yapmanız gerekenin bu olduğunu anlayacaksınız. Yönetici gezegeniniz Satürn’ün geri hareketi kardeşler ve yakın çevre ile olan ilişkilerinizi gözden geçirmeniz konusunda size şans tanıyor.

Kova ve Yükselen Kova Burçları; Sevgili kovalar, yönetici gezegeniniz Satürn para evinizde sizi disipline etmeye başladı. Harcamalarınızı daha dikkatli yapmanız gerekecek. Bu dönemde para biriktirme eğilimine girebilirsiniz. Bazılarınız emlak almak için uğraş verirken acele kararlar verip, sonradan pişmanlık yaşayabilirler. Uzatmalı üniversite hayatı olan birçok kova burcu bütünlemelerde sınavlarını verip diplomalarını almaya hak kazanacaklar. Yurt dışına çıkmak isteyen kova burçları bu konuda harekete geçecekler. Bazı kova burçları kredi çekip mülk satın alabilecekler.

Balık ve Yükselen Balık Burçları; Sevgili balıklar, hayatınızla ilgili kararlar alıp uygulamaya geçiyorsunuz. Kendi paranızı kazanma konusunda çaba sarf edeceksiniz. Ortaklaşa paralar ile ilgili kararlar alırken diplomatik davranmaya özen göstermelisiniz. Kısa eğitimler, kardeşler, komşular, reklam çalışmaları gündeminizde olabilir. İmzaladığınız evraklarla ilgili dikkat dağınıklığı yaşayabilirsiniz. Her şeyi iki kere okuyarak aceleye getirmeden imzalayın. İkili ilişkiler konusunda tavrınız net olsun bu gün söz verip yarın vaz geçmeyin.