Enflasyon, işsizlik, sanayileşme, borçlar, cari açık, tarım, büyüme, eğitim, terör, deprem, gıda sağlığı, çevre sorunları diye uzadıkça uzayan ve yıllardır süren sorunlarımız var. Ülkeyi yönetenler bu sorunları çözemedi. Hatta mevcut sorunlar büyüdü, üstüne bir de yenileri eklendi. Tüm başarısızlıklarına rağmen iktidar girdiği seçimleri kazandı ve ardından sorunları büyüte büyüte yoluna devam etti. Şimdi iktidarda kalmak için yeni yollar arıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar ekonomideki kötü gidişatı durdurmaları kolay değil. Hukuk ve ekonomide reform yapacağız diyerek bir sonuç almak çok mümkün değil. AKP yıllardır ülkeyi çok iyi yönettiğini yolsuzlukları bitirdiğini anlatıp duruyor. Bu hikayeler gerçek olsa 18 yılın sonunda hem devletin hem de milletin kasasının dolu olması gerekmekteydi. Oysa tablo öyle değil. Bu sebeple Pandemi konusunda alınması gereken tam kapanma kararı alınamıyor. Her gün binlerce insan hastalığa yakalanıyor, ciddi sıkıntılar yaşıyor ve hatta hayatlarını kaybediyor. Bu konu bugün değilse de yakın gelecekte çok tartışılacak. “Neden tedbirler zamanında alınmadı” diye soracak insanlar olacaktır. Umarız sorumluluk sahiplerinin verilemeyecek bir hesapları olmaz.

////////////////////////////////////////////

ALDIKLARI MAAŞI HAK ETMİYORLAR

Ülkede 18 yıldır AKP iktidarda ancak yeni kurulan partiler hariç muhalefet de yıllardır ‘muhalefette.’ Ülkenin içinde bulunduğu durumda onların da sorumluluğu var. CHP'nin iktidar olamamasının sebebi olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu görenler olduğu kadar, sorunun daha derinlerde olduğunu düşünenler de var. Sebebi ne olursa olsun sonuç ortada. Mesele şu; ne ülkenin içinde bulunduğu hal sebebiyle iktidar hesap veriyor ne de partisini iktidara taşımayı beceremediği için muhalefet partisi yöneticileri sönük kalıyor. Ülkemizde milletvekili maaşları oldukça yüksek, hele emekli iseniz hem vekil maaşı alıyorsunuz hem de emekli milletvekili maaşı. Her şey için kavga eden ve hiç hoş olmayan kavga görüntüleri veren milletvekilleri konu milletvekillerin hakları ya da maaş artışı oldu mu hemen iş birliği yapıyorlar. Halkın büyük bir bölümü İster muhalefet ister iktidar partisinin vekillerinin aldıkları maaşları hak ettiklerini düşünmüyorlar. Yeniden vekil olabilmek için Liderlerinin sözlerinden çıkamayan ve seçilmek için liderlerinin onayını almanın yeterli olduğunu bilen vekiller arada halkın arasına karışarak günü kurtarıyorlar. Normalde AKP'li vekillerin vatandaşın ne halde olduğunu Meclis kürsüsünde dile getirmesi CHP'li vekillerin neden iktidar olamadıklarını samimi şekilde sorgulamaları gerekmektedir. Allah Türk İnsanını bu kadar güzel ve verimli topraklarda yaşamasını sağlayarak ödüllendirirken hem muhalefet hem de iktidardaki bu beceriksiz siyasetçilerle yönetilmek zorunda bırakarak aynı anda cezalandırıyor mu diye sormadan edemiyor insan.

////////////////////////////////////////////

GERÇEKLERİ GİZLEMEYEMEZSİNİZ

Bir ülke düşünün ki; enflasyon rakamı açıklanıyor ama vatandaş bu rakamları inandırıcı bulmuyor. Covid-19 sebebiyle hastalanan vatandaş sayıları açıklanıyor, kimse inanmıyor. Vatandaş zor günler yaşıyorken bir de üstüne gerçeklerin kendisinden saklandığını düşünüyor ve güvenini kaybediyor. İktidar ülkeyi iyi yönetemediği gibi gerçeklerin üstünü örtmek için de olmadık işler yapıyor. Bu millet bunları hak etmedi. Sayıları saklayarak gerçekleri gizleyemezsiniz.

////////////////////////////////////////////

ÜLKEYİ 18 YILDIR CHP YÖNETMİYOR

Siyasetçiler iktidara gelmek amacıyla çeşitli vaatlerde bulunuyorlar ve vatandaş kendi değerlendirmesini yaparak seçimde oyunu kullanıyor. Bu vaatlerin büyük bölümü unutulup gidiyor. Ülke insanının büyük bölümü iş aş derdinde. İnsan gibi yaşayabileceği bir geliri olsa yetecek de artacak. Asgari ücretle çalışanlar da, emekli olanlar da, esnaf da, çiftçi de… Kısaca halkın dar gelirli tüm kesimleri çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. İnsanların faturalarını ödemekte güçlük çektiği, enflasyon karşısında ezildiği, borçlarını ödemekte çok zorlandığı günler yaşıyoruz. Oysa televizyonlara baktığınızda saçma sapan tartışmalar görüyoruz. AKP'de aktif siyaset yapanlar televizyonlara çıkamıyor. Eski vekiller, iktidarı övmek dışında başka işi olmayan gazeteciler, akademisyenler ve rektörler iktidarı savunuyorlar. Bu tartışmalarda da halkın gerçek gündemi yerine medya gücünü elinde bulunduran iktidarın gündem olmasını istediği konular konuşuluyor. Televizyon kanallarını seyredenler ülkeyi AKP'nin değil de CHP'nin yönettiğini, bu sebeple de devamlı eleştirildiğini düşünür. Özellikle son dönemde, 2018 yılında bazı partilerin yaptığı anayasa çalışmasının tartışmaları gündemi meşgul ediyor. Ülkemizi 18 yıldır AKP yönetiyor. Bu ülkede iyi olan şeyler varsa, bu AKP'nin yaptıkları sayesinde olduğu gibi kötü gidenlerin sorumlusu da AKP'dir. Milyonlarca insan işsiz geziyorsa, döviz fiyatları alıp başını gitmişse, faizler hızla yükseliyorsa; AKP biz nerde yanlış yaptık diye sormalıdır. Bunu sormak bir yana ülkeyi süper yönetiyoruz, Dünya devi olduk, herkes bizi kıskanıyor diye saçma sapan sözlerle algı yönetimi yapmaya çalışanlar artık komik olmaya başladılar. Kendilerine göre süper yönetim gösterdikleri bu dönemlerde ülkenin borcu bu derece artmışken, dünyada para bolluğu varken ve neredeyse tüm ülkeler negatif faizle borçlanırken biz % 6 ile borçlanıyoruz. Bu AKP gider ama biz yıllarca bu dönemin faturasını öderiz.