Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar herkese. Güzel bir hafta olması dileklerimle yazımı paylaşmak istiyorum.

 

Bu yazımda hayatımızın en önemli varlıklarından, kadınlarımızdan bahsetmek istedim.

Kadın nedir? Neyi ifade eder? Nasıl bir güçtür?

Hiç bu şekilde düşündünüz mü?

 

Kadın dengedir. Kadın büyük bir güçtür.

Bu güç olmasa dengeleyebilir mi hayatı?

 

Malala Yousafzai’nin güzel bir sözünü hatırladım;

‘’Tanrı erkek ve kadını yarattığında, ‘Bir sonraki insanı doğurmak için kime güç vereyim?’ diye düşündü ve kadını seçti. Bu kadınların güçlü olduğunun en büyük delilidir.

 

Ülkemizde kadın olmak zor. Bırak hayatı dengelemeyi, hayatta kalırsan şanslısın.

 

Ataerkil toplumlarda erkeğin kadını ötekileştirerek onu egemenliği altına almak istemesi bilinen bir gerçektir. Çünkü güçlü olduğunu bilir. O güçten korkar. Oysa ki; güçlü erkek güçlü kadın ister.

 

Genel olarak bakarsak çalışan kadının, çalışmayana oranla daha çok söz sahibi olduğunu, daha çok mutlu olduğunu, eğitimli kadının daha bilgili, eğitimsizin eğitime, bilgilendirilmeye ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Kadınını güçlendiren toplumlar daha güçlü toplumlardır. Bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitmiş olursunuz. İşte o kuşak güçlü, akıllı ve akılcı toplumun en önemli temelidir.

 

Kadını eğitmenin en güzel başlangıcı, kadına değer vererek başlar. Nedir bu değer vermek peki? Çiçeklerle, pırlantalarla ya da pahalı hediyelerle şaşırtmak mıdır? Yoksa birey olarak değerli olduğunu hissettirmek midir? Dünya üzerinde erkeklerle aynı haklara sahip olduğunu kabul etmek, ettirmek midir?

 

Yaratılıştan bu yana en kutsal varlıklardan olduğunu ve hepimizin gitmek istediği cennetin onların ayaklarının altında olduğunu hatırlatarak başlayabiliriz mesela. Sadece klişeleşmiş toplumsal özel günlerde değil her gün değerini göstermek güzel bir davranış olur. Siyasi arenadan tutun da çalışma hayatına kadar daha çok platformlarda yer almalarını sağlamak olması gerekendir diye düşünüyorum. İlk kadın cumhurbaşkanımızı saygıyla selamlamamızın vakti gelmedi mi sizce? Daha çok kadın vali, belediye başkanı ve rektör görmek istiyorum ben bu ülkede. Televizyonlarda cinayet haberlerinin değil, başarı haberlerinin mutluluk göz yaşlarını dökmek istiyorum artık.

 

Kadınından korkmayan, kadınına güvenen, kadınıyla gurur duyan bir toplum istiyorum. Bırakın ülkeyi kadınlara. Bakın her şey ne kadar güzel, hayat ne kadar kolay olacak.

Tanrı’nın yaratma sıfatının yansımasıdır kadın yeryüzünde. Yoktan var eder. Olmayanı oldurur. En iyi doktorda odur en iyi aşçıda. Ne aç kalırsın ne hasta olursun. Seni hayata hazırlayan bir kadın değil miydi en başından beri? Bugün olduğun sen bir kadının eseri değil misin?

 

Yazımın sonunda büyük Atamızın bir sözüyle veda etmek istiyorum.

 

 

‘’Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’’

M.K.Atatürk

 

Saygılarımla