İsyankâr, sıra dışı, modern, karizmatik, yenilikçi, çözücü, öngörülmez, heyecan verici, köksüz. Kova burçları iyi ki doğdunuz

Kova’nın karakterinin anahtar sözcükleri özgürlük, özgünlük ve sıra dışılıktır. Tam bir entelektüel olarak, yaşamının sonuna kadar araştırmaya ve öğrenmeye devam etmek ister. Kova burcu için, akademik kariyer, teknoloji, bilim çok büyük başarılar elde edebileceği alanlardır. Kova burcu ilişkilerinde bağımsızlığından asla vazgeçemediği ve bireyselliğini çok öne sürdüğü için problemler yaşayabilir.  Ayrıkotu olma isteği, marjinal ilişkiler yaşamasını da neden olabilir. Ancak kendisini mental olarak aktif kılan ve besleyen bir eş bulduğunda, ideallerini de paylaşabiliyorsa, sürekli bir beraberliğe razı olabilir.

4 Ocak’ta Oğlak burcuna geçen Mars bu aydan itibaren önümüzdeki 2,5 ay bizi çok daha disiplinli bir hale getirecek.

20 Ocak – Güneş Plüton Kavuşumu:

Kendimizi daha baskın bir şekilde ifade etmek istediğimiz, gücümüzü biraz abartılı kullanabileceğimiz, kendimizle ilgili bazı gerçeklerle yüzleşmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bir dönem kapanıyor artık. Oğlak burcunda 2008 yılında başlayan Plüton 20 Ocak günü son kez Oğlak burcundaki güneş ile kavuşacak ve bir daha bizler bu kavuşumu göremeyeceğiz. Bu bir devrin kapanıp yeni bir devrin açılması anlamına da gelmekte.

21 Ocak’ta güneş ve Plüton ilk defa Kova burcunda kavuşum yapacaklar.

Bu ise uzun yıllardan sonra Plüton’un sabit bir burçta seyri başlayacak. Plüton’un sabit bir burca geçip Güneş ile kavuşması en son 25 Kasım 1984 yılında başlayıp, 20 Kasım 1994 yılında son bulmuştu. Öncü burçlarda başlayan olaylar Sabit burçlar ile yerine oturur ve kalıcı hale gelir.

23 Ocak’ta Venüs oğlak burcuna geçiyor. İlişkiler daha resmi ve sıkıcı olabilir. Eğlence, ilişkiler, siyaset ve paranın temsilcisi olan Venüs sevmediği bir ortamda olacak.

25 Ocak’ta, acılarımızdan edindiğimiz tecrübeleri çevremizle paylaşıyor ve onları da iyileştiriyoruz. Bize acı veren konuların tekrar etmesi söz konusu olabilir. Hakkımızı savunma ile ilgili konularda geçmişteki yaralarımız açılabilir. Aile içi konularda da tartışmalar yaşanabilir.

Koç ve yükselen koçlar; Ocak ayının ikinci yarısında Plüton kova etkisi başlıyor. İş hayatınızda ve sosyal çevrenizde güç kazanacağınız 20 senelik bir döneme başlıyor olacaksınız. Bundan sonra gücü doğru kullanmaya odaklanacaksınız ve teklifler, destekler kendiliğinden gelmeye başlayacak. Ayrıca aşk, tatil, çocuk, hobi alanlarında ise güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Ancak harcamalarınız çok artabilir. Mutlu bir ay diliyorum.

Boğa ve yükselen boğalar; Yurt dışı, eğitim, seyahat, hukuk konularında yeni ve krizli ama sürprizlerin de olduğu yeni başlangıçlara adım atabilirsiniz. Ani kararlar almanız ise olası olacaktır. Ayrıca iş hayatınızda güzel gelişmeler, kalıcı adımlar atmanız ise mümkün olacaktır. Ev, aile, iş hayatınız arasındaki denge çok önemli olacaktır. Ayrıca ev hayatınızda veya ailenizle ilgili yeni düzenlemeler de söz konusu olabilir. Mutlu bir ay diliyorum.

İkizler ve yükselen ikizler; Finans, ameliyat, borçlar, sağlık, miras, ödemelerle ilgili konularda yeni başlangıçlar söz konusu olabilir ancak bu dönem ani ve krizli olayları tetikleyebilir. Harcamalarınızda biraz fazla artış olabilir. Çok çalışarak büyük başarılara imza da atabilirsiniz. Para, kazançlar, yakın çevre, kardeşler, seyahat veya eğitim alanlarında belirsizlikler belirli hale gelebilir. Mutlu bir ay diliyorum.

Yengeç ve yükselen yengeçler; Ortaklık, partner, mahkeme konularında yeni ve krizli süreçlere adım atabilirsiniz. Ani gelişen olaylar karşısında sakin kalmanız tavsiyedir. Tartışma ve sürtüşmeler artabilir. İş hayatınızda bazı sorunlar gerçekleşebilir. Para, kazançlar, fiziksel görünüşünüz, kişisel gelişim konularında yeni süreçlere adım atabilirsiniz ve bazı kararlar alabilirsiniz. Sosyal çevrenizle ilgili aksilikler gerçekleşebilir. Mutlu bir ay diliyorum.

Aslan ve yükselen aslanlar; İş hayatınız ön plana çıkabilir. Ayrıca çalışma hayatı, sağlık alanlarında bazı sorunlarla karşılaşmanız da olasıdır. Çalışma arkadaşlarınızla sorunlar gerçekleşebilir. Ancak çok çalışarak kariyer hayatınızda güzel gelişmeler de gerçekleşebilir. Hastane, sağlık, vizyon, sosyal kimliğinizle ilgili ve ortaklıklarınızda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Evlilik ya da ortaklığınızda baskıya ve manipülasyona maruz kalmanız olasıdır. Ayrıca ani gelişen olaylar ve durumlar beklenmedik raddeye gelebilir. Mutlu bir ay diliyorum.

Başak ve yükselen başaklar; Aşk, çocuk, tatil, borsa veya hobilerinizle ilgili yeni ve güçlü gelişmeler gerçekleşebilir. Yurt dışı, eğitim, seyahat alanında ise ani gelişen sürprizler de sizi bekliyor. Sosyal çevre, arkadaşlar, hastane, sağlık alanlarında belirsizlikler belirli hale geliyor. İlahi koruma sizinle olacak. Aşk hayatınızda ise harika gelişmeler sizi bekliyor. Mutlu bir ay diliyorum.

Terazi ve yükselen teraziler; Ev, aile, gayrimenkul ve iş hayatınızda stresli günler yaşayabilirsiniz. Aile ve ev sorumluluklarınız artabilir. Bu dönemde sağlığınıza özellikle bel bölgenize dikkat etmeniz önemli olabilir. Ayrıca finansal açıdan ise sürpriz gelişmeler gerçekleşebilir. Kariyer, iş, sosyal çevrenizle ilgili yeni süreçlere adım atabilirsiniz. Borçlarınıza da dikkat etmeniz gerekebilir. Sağlık olarak da hassas bir dönemde olmanız olasıdır. Mutlu bir ay diliyorum.

Akrep ve yükselen akrepler; Yakın çevre, kardeşler, eğitim, seyahat, sosyal medya alanlarında güzel gelişmelerle sebep olan durumlar içinde kalabilirsiniz. Bu dönemde partner veya ortağınızdan sürpriz destekler alabilirsiniz. Çok seyahat edip, iletişim kurabileceğiniz ve anlaşma sağlayabileceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Kariyer, iş, uzak çevre, seyahat veya eğitim alanlarında belirsizlikler belirli hale geliyor. Beklemediğiniz gelişmeler içinde kalabilirsiniz. Aşk, ilişki, seyahat alanlarında ise şans sizinle olacak. Mutlu bir ay diliyorum.

Yay ve yükselen yaylar; Para, kazançlar, iş hayatınızda dönüşen süreçler içine girebilirsiniz, beklenmedik gelişmeler sizi rahatlatabilir. Hızlı karar almanız gerekebilir. Ev, aile, gayrimenkul konularında ise güçlü gelişmeler gerçekleşebilir. Ayrıca çok çalışıp, kazançlarınızı arttırma fırsatı da yakalayabilirsiniz. Harcamalarınıza dikkat edin. Yurt dışı, eğitim, seyahat veya finansal alanlarda bazı sonlanmalar gerçekleşebilir. Mutlu bir ay diliyorum.

Oğlak ve yükselen oğlaklar; Hayatınızda değişim rüzgarları esmeye başlayabilir. Geçmişin yüklerini bırakmanız ve yeniye yer açmanız gerekebilir. Ayrıca aşk, tatil, çocuklardan yana şans sizinle olacak. Sağlığınıza ise dikkat etmelisiniz. Finans, ortaklık, evlilik veya sağlık konularında bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde harcamalarınıza dikkat etmeniz tavsiyedir. Ayrıca aşk, tatil, eğlenceden dolayı harcamalarınız çok artabilir. Bir taraftan ise güzelleşip, ışıldayacaksınız. Mutlu bir ay diliyorum.

Kova ve yükselen kovalar; Hastane, sağlık, gizli düşmanlar gibi konularda ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Ev, aile konularında güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Bir taraftan ise çok çalışıp. Kendinizi geliştirebilirsiniz. İnziva için güzel bir süreç sizi bekliyor. Evlilik, ortaklık, mahkeme konularında sert bir sürece girebilirsiniz. Bu dönemde aile içi bazı durumlar sorunlara sebep olabilir. Sakin ve dengeli davranışlar sergilemeniz doğacak krizlerin üstesinden gelmenize yardım edecektir. Mutlu bir ay diliyorum.

Balık ve yükselen balıklar; Sosyal çevre, dernek, topluluklarda yeni gelişmeler gerçekleşebilir ve sağlam destekler alabilirsiniz. Harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Yakın çevre, eğitim, seyahat, sosyal medyada ise ani güzel gelişmeler gerçekleşebilir. Aşk, tatil, çocuk, çalışma hayatı veya sağlık alanlarında ani gelişmeler gerçekleşebilir. İletişim veya seyahatlerde aksilikler gerçekleşebilir. Sosyal çevrenizde ise çok sevilebileceğiniz ve dostluklarınızı pekiştirebileceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Mutlu bir ay diliyorum.