Eskişehir Anadolu Lisesi (EAL) öğrencileri okul binasının güçlendirme çalışmalarının yılan hikayesine döndüğü için eğitim yılı başından bugüne büyük eziyet çekiyor. Bu sıkıntının üzerine okul yönetimi tarafından 10 Haziran'da yapılması planlanan paralı mezuniyet töreni velileri çileden çıkardı.

KİŞİ BAŞI 200 LİRA

EAL Yönetimi önce 2023-2024 yılı Mezuniyet Töreninin güçlendirme çalışmaları başlamayan eski okulun bahçesinde yapılacağını duyurmuş. Ancak daha sonra bu tören yeri değiştirilmiş. EAL Okul Yönetimi son sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreninin 10 Haziran Pazartesi günü 71 Evler Mahallesi’nde bulunan Aqua Bahçe Aquapark’ta yapılacağını duyurmuş. Velilerden bu tören için kişi başı 200 lira isteniyor.  Çocuğunun mezuniyet törenine katılıp, onu kep atmasını izlemek isteyen anne ve baba 3 kişi parası olarak 600 lira ödeyecek. Öğrencinin kardeşleri, babaannesi ve dedesi de törene katılması halinde bu rakam 1200-1500 liraya çıkıyor.   

ÇOCUKLARININ GÖZÜNDE RENCİDE ETMEYİN

Ülkenin yaşadığı ekonomik durum ortada. Emekliler sefalet ücretine terk edildi. Hayat pahalılığından dolayı insanların alım gücü iyice azaldı.  Böyle bir ortamda Eskişehir Anadolu Lisesi Müdürü nasıl paralı bir mezuniyet töreni düzenler? Daha önce mangal partisi düzenlenen okulun bahçesinde bu tören neden yapılmıyor? Kişi başına alınacak 200 liralardan okula gelir sağlamak için mi tören aquaparkta yapılmak isteniyor?  Parası olmadığı için anne ve babalar çocuklarının mezun olma mutluluğuna ortak olmayacak mı? Birilerine 'rant kazandıracağım' diye dar gelirli ve emekli velilerin çocuklarının gözünde rencide olmalarına hangi vicdan kabul eder? Okul Müdürü yönettiği Eskişehir Anadolu Lisesi’ni özel okul mu sanıyor? EAL, Eskişehir’in en zeki öğrencilerinin sınavla yerleştiği saygın bir devlet okuludur.

MÜDÜR AYDIN'IN HABERİ VAR MI?

'Bakanlıktan ödenek gelmiyor' diye öğrencileri başka okullarda göçebe eğitime mahkum et.  Sonra hiçbir şey olmamış gibi onlar için paralı mezuniyet töreni düzenle. Bu konuda çok şikayet geliyor. Okul velileri, “Okulda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi, öğrenciler arasında sosyo-ekonomik ayrımcılığının önüne geçilmesi adına mezuniyet töreni EAL bahçesinde yapılmalıdır. Bu paraları ödeyemeyecek veliler mağdur ve rencide edilmemelidir. Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul yönetimi tarafından düzenlenmesi planlanan paralı mezuniyet törenini iptal etmelidir” diye tepki gösterdi. Veliler bu tepkilerinde son derece haklı. Pek ortalıklarda gözükmeyen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın'ın bu kişi başı 200 liralık törenden haberi var mı?