CHP’de delege seçimlerinin Haziran ayında başlaması bekleniliyor. Aklından ilçe başkanlığı geçiren isimler şu günlerde seçime yönelik çalışmalara başlamaları dikkat çekiyor.

KURT’A YAKIN BİR İSİMDİ

2014-2017 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a en yakın isimlerden birisi olan Egemen Yağcıoğlu’nun adı da parti kulislerinde Odunpazarı İlçe Başkanlığı için geçiyor. Yağcıoğlu iki yıl önce Kazım Kurt’a karşı  Kırmızıtoprak delege seçimlerinde liste çıkarmıştı.   Dönemin İl Başkanı Rabia Akman, Kazım Kurt ve ekibinin tüm desteğine rağmen çok az bir oy farkıyla mahallesinden delege çıkabilmişti. Belediyenin gücüyle bazı insanlar son dakikada ikna edilerek, Akman’ın sandıkta boğulmasının önüne geçilmişti. Siyasetin inceliklerini Kurt’tan öğrenen Yağcıoğlu, onunla ve ekibiyle yollarını 2017’de ayırdı. O günden beri hep Kurt’un karşısında yer aldı. Odunpazarı bölgesinde Kurt’un uygulamaları ve ona yakın belediye ekibinin tavrından çok rahatsız olan partide ağırlıkları olan bazı isimlerin Yağcıoğlu’ya ‘Gel Odunpazarı İlçe Başkanı adayı ol’ diye çağrıda bulunduğu öğrenildi. Yağcıoğlu’nun da bu teklife sıcak baktığı ve mahallelerde çalışmalara başladığı parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor.

DÜRÜSTLÜĞÜ RAHATSIZ ETTİ

Egemen Yağcıoğlu’nun babası Samet Yağcıoğlu Eskişehir eğitim camiasında sevilen ve saygı duyulan isimdir. Yıllarca okul müdürlüğü yaptı. Özellikle Sazova’da Emine Cahide Karaali İlköğretim Okulu’nda (Bugün ortaokul) bu eğitim kurumunu arka bahçesi yapmaya kalkan cemaat grubuna karşı verdiği mücadeleyi çok iyi hatırlıyorum. Samet Hoca tüm baskı ve tehditlere rağmen onlara karşı dik durdu. Emellerine ulaşmalarına asla izin vermedi. Çalıştığı kurumlarda öğretmenler arasında hiçbir siyasi ayrım yapmadan başarılı işlere imza attı. Ancak onun bu ilkeli duruşu ve dürüstlüğü hep birilerini rahatsız etti. 2014 yılında yandaş sendikanın güdümünde hareket eden dönemin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü, cemaate karşı Cumhuriyeti savunan Yağcıoğlu’na büyük haksızlık yaptı.

YALAKALIK YAPMADI

Odunpazarı’ndaki kafe köşelerinde iki koyunu güdemeyecek insanlara bol kepçeden puanlar verilerek, müdür yapılırken, Yağcıoğlu gibi liyakat sahibi çok sayıda eğitimcinin yöneticilik görevleri üzerlerinden alındı. İyi bir CHP’li olan Yağcıoğlu yandaş sendikaya üye olsaydı, birilerine yalakalık yapsaydı bugün hala okul müdürüydü. Haksızlıklara karşı hukuk mücadelesi verdi. Tüm mahkemeleri kazanmasına rağmen onu yönetici yapmadılar. Berlin’de olduğu gibi Türkiye’de de hakimler vardı ama; onların kararını uygulaması gerekenler bunları sümen altı etti. O da emekli olup, özel bir lisenin müdürü oldu. Egemen Yağcıoğlu’da siyasette yönetim kadrolarında yer alması halinde eminin babasının izinden gidecektir. Siyasette O’nun gibi ilkeli olacak ve dik duruş sergileyecektir. CHP’de artık gençlerin önünün açılması gerekmiyor mu?

//////////////////////////

FOTO ŞAKA

AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Süleymancığım yıllarca il başkanlığı yapmış bir isim olarak, il yönetimine girme başarısı göstermişsin. Tebrik ederim.  Artık Zihni Çalışkan’dan sonra tekrar il başkanlığına terfi edersin.

Makinist: Harun Bey, treni nereye çekelim?

AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Genel merkeze yakın bir yere çekte, MKYK Toplantısını kaçırmayayım.

AK Parti eski İl Başkanı Süleyman Reyhan: Biz Harun Karacan’ı hafife  almışız.  Adam bizden sonra partiye geldi. Biz ‘BİRLİK’te çember çevirirken; Büyükşehir adayı, milletvekili oldu. Yetmedi Erdoğan’ın A Takımına da MKYK’ya da girdi.

//////////////////////////

//////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

Cruyff Otobüse Çarpan Taraftar İle Tartışıyor

28 Kasım 1968. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Tur maçı için Hollanda Devi Ajax İstanbul'a Fenerbahçe ile maç yapmaya gelir. Ajax takımı maçın oynanacağı Mithat Paşa Stadı’na giderken, maça yetişmeye çalışan bir Fenerbahçe taraftarının aracı takım otobüsüne çarpar. Fotoğrafta Büyük Futbol Efsanesi Johan Cruyff, Ajax takım otobüsüne çarpan araç sürücüsüyle tartışıyor. Hollandalı futbolcular çarpan aracı ittirerek yolu açmışlardı. Ajax oynanan maçı 2-0  kazanarak, tur atladı.

//////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

"Çocuklarına bir şeyler yapabileceği kadar para ver, ama hiçbir şeyi yapmadan oturacakları kadar çok verme."  The Descendants / Senden Bana Kalan

//////////////////////////

ÇİVİ

“Bir dilencinin yoksulluğundan olduğu kadar, bir sarayın zenginliğinden de uzak durmalısın.” Horatius

//////////////////////////

FIKRA

Yarın Ben Ayılacağım

Churchill içkisiyle ünlüydü. Meclisin en eski kadın milletvekillerinden biri ona içkisinden dolayı laf atar. “Sen bir sarhoşsun!” Churchill güler: “Yarın ben ayılacağım ama sen hep böyle kalacaksın.” Kadın meclisin en çirkin kadınlarından biridir.

////////////