Odunpazarı Emine Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) başarılı çalışmaları ve projeleri ile Türkiye geneli sayısı 200'ü geçen bilim ve sanat merkezleri arasında örnek gösterilen bilim ve sanat merkezlerinden biri olarak parlamaya devam ediyor. Özel yetenekli öğrencilerin tanılanarak okul sonrası eğitimlerine devam ettikleri bu önemli kurum yürütmekte olduğu başarılı çalışmalar ve projeler ile de kurum olarak özelliğini ortaya koyuyor.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması'nda ulusal derece, TEKNOFEST 2021 'Akıllı Ulaşım Projesi' ile Türkiye 1.liği kazandı. Türk Patent ve Marka Kurumu patent ve tescilleri, E Twinning Projeleri E Twinning Okulu ve Avrupa Kalite Etiket Ödülü, Science on Stage Türkiye 'Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Biyoekonomi', Öğretmen Akademisi Vakfı 5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Çözüm Kampı "Farkındalık Oluşturma" en başarılı çalışma ödülü, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları ‘Özel Yetenekli Öğrenciler Toprak Ayak İzini Siliyor', TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 'Gelecek BİLSEMLE Gelecek: Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenleri Teknoloji Teknoloji Eğitimi ve Uygulamaları-Animasyon Atölyesi', TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, üniversite iş birliği içinde öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik akademisyen çalışmaları ile birlikte çeşitli özel kuruluş organizasyonlardan alınan başarı ve mansiyon ödülleriyle Eskişehir eğitim camiasının gururu oldu.

Salgın sürecindeki zorlu uzaktan eğitim sürecinde yapılan çalışmaların bir kısmı. Salgın sürecinin başlaması ile sağlık ve emniyet personeli için siperlik üretimi ve desteği ile de örnek olan Odunpazarı Emine Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi yaptığı diğer işler ile birlikte zamanın ne kadar verimli kullanılabileceği konusunda somut bir örnek sunuyor.

Aynı süreçte önemli yatırımlar sağlanarak kapanma süreçleri, sokağa çıkma yasakları da dahil emek ve özveri ile sıfırdan kurulan 2000 kitaplı kütüphane, Dijital Tasarım Atölyesi, Bilişim&Kodlama Atölyesi ile Çalgı Yapım Atölyesi işin inşaat ve daha nitelikli eğitim öğretim ortamları için alt yapı güçlendirme çalışmaları kısmı. Öğretmenliği sürecinde başarılı çalışmaları ile fark yaratan kurum müdürü Dr. Fatma Nur Çoban yönetici olarak da öğretmen olduğu süreçte yürütmekte olduğu projelerini sürdürüyor. 

Yöneticilik ile birlikte ekip ruhu anlayışıyla öğrenmeye ve öğretmeye devam ederek yeni ve güzel işlere imza atıyor. Bilim ve sanat merkezleri arasında çalışmaları ile örnek olan Odunpazarı Emine Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi’nin, Müdürü Dr. Fatma Nur Çoban ve ekibini kutluyorum. 

Oscar Wilde “Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terk ettiği yeri” demiş. Fatma Nur hanım eğitim yöneticisi olarak görev yaptığı BİLSEM’de öğrencileri, öğretmenleri ve velileri mutlu etti. Eskişehir İl ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini gururlandırdı. Umarım onun bu başarısını Eskişehir Valisi, Odunpazarı Kaymakamı, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü de farkındadır. Çoban’a ve ekibine hak ettikleri değeri veriyorlardır.

///////////////////////////////////////////


///////////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

///////////////////////////////////////////

Yıl 1937. Avrupa’daki bir apartmanda yaşayan bebeklerin yeteri kadar güneş ışığı ve temiz hava almasını sağlamak üretilen kafes.

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Uzun bir yaşamın sırrı, kısaltmak için uğraşmamaktır.” (My Name Is Nobody / Benim Adım Hiçkimse)

///////////

ÇİVİ

“Kolay mıdır bir anda her şeyden vazgeçip gitmek, Yoksa her şeye rağmen gitmekten vazgeçip sevmek mi gerek?” Özdemir Asaf

///////////////////////////////////////////

FIKRA

Bende Onu Merak Ediyorum
Adamın biri büyükçe bir kümese dalmış. Tavukları ve yumurtaları çalarken suçüstü yakalanmış. Mahkemede ‘avukat isterim’ diye tutturunca hakim şaşkın bir halde, ‘Kümesten tavukları çalarken suçüstü yakalanmışsın, kümes de senin olmadığına göre avukat sana ne yapacak?’ diye sormuş. Hırsız gayet sakin bir tavırla ‘Valla hakim bey ben de onu merak ediyorum!’ diye cevap vermiş.”