Evet Eskişehir’de 1 erkek öğretmen, ders saatinde ayakkabısını  çıkararak, kaynaştırma öğrencisi 8 yaşındaki kızla, ayrı sıralarda uyuyor. Kızın annesine söylemesiyle bu rezalet ortaya çıkıyor. Okul Müdürü; “Bu olay münferit” diyerek, yaşanan rezilliğin üzerini kapatmaya çalışıyor. O öğretmende hiçbir şey olmamış gibi okulda görev yapmaya devam ediyor.

"Sayın yetkili;

Barbaros İlköğretim Okulu 3'ncü sınıf  ....... velisiyim. Okulda kaynaştırma öğrencisi olan kızım bireysel eğitim olarak Bahattin İnce öğretmenden günde 3 saat bireysel ders almaktaydı. Bireysel eğitime başladığından bu yana kızım eve geldiğindeki konuşmalarımızdan ve defter kontrolünden herhangi bir ders yapılmadığının farkındaydım. Birkaç kez öğretmenle de görüştüm. Kızımla not gönderdim ama bir değişiklik olmadı. En son yaşadığımız olayda kızım eve geldiğinde "Anne biz bugün derste öğretmenimle beraber uyuduk" dedi. Olayın detaylarını öğrenmek için sorguladım. “Sandalyeleri birleştirdi. öğretmenim ayakkabısını çıkardı ve uyuduk” dedi. “Beraber aynı sırada mı uyudunuz” sorusuna ‘hayır o başka sırada ben başka sırada uyudum’ dedi. Sonra öğretmeninin telefonu çalmış ve kızımdan getirmesini istemiş. ‘Telefon görüşmesi sonrası ne yaptınız? Derse başladınız mı’ diye sorduğumda; “hayır yine uyumaya devam ettik. İki derste de uyuduk” dedi. Bu öğretmenle sürekli derslerimizin boş geçmesi, ders yaptırmaması sorununun haricinde mahremiyet eğitimi vermeye çalıştığım kızımın önünde erkek bir öğretmen olarak nasıl yatabilir? Onun yatmasına nasıl izin verebilir? Bir öğretmen ders saatinde telefonla konuşup, nasıl uyuyabilir? Bu öğretmenin hatasını bireysel dersten mahrum kalan kızım ödemek zorunda kalıyor. Şu an okulda boşta ders verebilecek bir öğretmen yok ve ben kızımın okul içi veya dışından bir öğretmenin ders vermesini talep ediyorum. Bahattin İnce öğretmenden de kızımın eğitim hayatıyla oynadığı için şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Kadın veli yukarıdaki dilekçe ile Milli Eğitim Bakanlığına şikayette bulunmuş. Öğretmen de derste öğrencisiyle birlikte uyuduğunu itiraf etmiş. Kız öğrencinin o öğretmenle olan dersleri sonlandırılmış. Kaynaştırma öğrencisi için okula yeni öğretmen gönderilmiş. Kadın veli bana ulaştı. “Kızıma okul yeni öğretmen ayarladı. Fakat bu öğretmen şu an belki de başka çocuklarında haklarına girmeye devam ediyor. Bu çocuklar özel çocuk hepsi ailesine her şeyi gidip anlatmıyor. Anlatamıyor ve öğretmen hiç bir şey olmamış gibi hala okulda görev yapıyor. Hala yaptığından dolayı yüzü dahi kızarmıyor” dedi. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu olayla ilgili inceleme başlatmış. Okul Müdürü bu olayın münferit olduğu belirterek; öğretmenin sadece bir kez uyuduğunu söylemiş.  Sanki odasından çıkıp, o öğretmeni hep takip etmiş(!) Derste uyuyup uyumadığını hep denetlemiş(!) Zaten denetlemiş olsaydı, okulda böyle bir rezalet yaşanmazdı. Kız öğrenci annesine söylemeseydi, bu olay ortaya çıkar mıydı? Öğretmen öğrencisiyle birlikte uyumaya devam ederdi. Okul Müdürü de bu rezaletten bihaber ‘eğitim kurumunu ben çok iyi yönetiyorum’ diye kendini avuturdu. Yaşanandan sonra bu öğretmenin başka çocuklara eğitim vermesi ne kadar doğru? Öğretmenin ders verdiği diğer çocuklar ve velilerine öğretmenin nasıl ders işlediği ile ilgili sorular soruldu mu? Bir yetişkin erkek öğretmenin  8 yaşındaki kaynaştırma öğrencisiyle sınıfta birlikte uyuması ‘münferit olay’ diye kapatılamaz. Okul Müdürü olacak şahıs aynı rezilliği kendi çocuğu yaşasaydı 'münferit' der miydi? Kendisine emanet edilen öğrenciyi eğitmesi ve geliştirmesi için maaş alan bir öğretmenin görevini yapmaması zaten bir suçtur. Bir de bunun üzerine sınıfta uyuma rezilliği bunu cabasıdır. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, ders saatinde  uyku keyfi yaparak, eğitimcilerin imajını zedeleyen, kendisine emanet edilen kız öğrenciyi mağdur eden, bu öğretmenden hesap sormalıdır.  Gereken ceza verilmelidir. Madem bu şahsa  öğrencilerle ders yapmak zor geliyor. Emekli olup, gitsin.  Böylece uyku keyfini sınıfta değil de kendi evinde, kendi yatağında yapar.  Barbaros İlkokulu’nda bir daha böyle rezillik yaşanmaz…