CHP Seyitgazi Belediye Başkan Aday Adayı Çağdaş Görgülü, Haberes’i ziyaret etti. 

Haberes Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aydıner’in sorularını yanıtlayan Görgülü; “Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapılacak, yatırımlarımızda bu mahallelere öncelik verilecektir. Bu desteklerde insan onuru korunacaktır” dedi.


Neden Seyitgazi Belediye Başkanlığı? Seyitgazi bölgesinin sizin için farklı bir anlamı mı var?
Öncelikle bana bu fırsatı vermiş olmanızdan dolayı çok teşekkür ederim. 1980 yılında Seyitgazi'de doğmuşum. Çocukluğum ve gençliğim Seyitgazi de geçmiştir. İlkokulu Seyitgazi Merkez Altıntepe İlkokulu’nda, Ortaokulu Seyitgazi Lisesi ortaokul bölümünde tamamladım. Ardından girdiğim kurumlar sınavını kazanarak Demiryolu Meslek Lisesinde yatılı okul günlerim başladı. Memuriyet hayatım çeşitli kademlerde ve farklı il ve ilçelerde geçti ancak memleketim olan Seyitgazi’den hiç bir zaman kopmadım. Seyitgazi benim için doğduğum büyüdüm topraklar olmasının ötesinde büyük bir sevgi beslediğim, orada bulunmaktan ve hemşerilerimle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğum bir yerdir. 
Seyitgazi Belediye Başkanlığı ile ilgili yapmış olduğum aday adaylığı başvurusunun nedeni de bu anlamda cevabını bulmuş olmaktadır. 26 yıl devlete yapmış olduğum hizmeti, memleketim için de yapabilme arzum ve isteğim benim bu yola çıkış nedenim olmaktadır.


Belediyecilik anlayışınız nedir? 
Seyitgazi’mizin Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayıyım. Sosyal demokrasiyi içselleştirmiş ve hayatının merkezine koymuş bir kişi olarak, sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik temel anlayışımız olacaktır. Bu kavramları biraz açmam gerekirse;
Seyitgazi Belediyesi;  
Vatandaşları ötekileştirmeyecek, kimlik, parti, mahalle ayrımı gözetmeyecektir.
Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için üretecektir.
Seyitgazi Belediyesinde;
Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapılacak, yatırımlarımızda bu mahallelere öncelik verilecektir. Bu desteklerde insan onuru korunacaktır.
Harcamalar ve yatırımlar mali disiplin içerisinde planlanacaktır.
İş ehline verilecek, adaletle ve disiplinle yönetim esas olacaktır.

Sizce Seyitgazi’nin en büyük sorunu nedir?
İlçemizin en büyük sorunu göçtür. Her geçen gün genç nüfusun azalması bir sonuçtur. Bu sonucu meydana getiren nedenler üzerinde kafa yoracağız. Bu nedenleri ortadan kaldıracak projeler, yönetim anlayışları ortaya koyacağız. Benim yaptığım tespitler içerisinde sit alanı sorunu, doğalgaz sorunu, konut azlığı sorunu, katma değeri yüksek ürünlerin üretilememesi sorunu, gibi sorunlar bu göçe neden olmaktadır. Ancak benim tespitlerimin ötesinde sorunlar vardır. Bu noktada ortak akıl ve bilimle bu sorunların tespiti çalışması yapılacak ve sorunların ortadan kaldırılması çalışması ikinci faz olarak hayata geçirilecektir.

Seyitgazi’de yapmayı düşündüğünüz projeleri anlatır mısınız?
Memleketimin yıllardır biriken sorunlarının yanında, gerçek potansiyelini ortaya çıkartamamak gibi bir problemi mevcuttur. Bizler bu potansiyelleri kovalayacak ve ortaya çıkartacak bir takım çalışması yapacağız. 
Röportaj tekniği ve henüz adaylığımın kesinleşmemesi nedeniyle projelerimden bir kaç örnek özetleyebilirim. Seyitgazi’mizin Seyyid Battal Gazi Külliyesi, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Külliyesi gibi merkezleri inanç turizmi anlamında desteklenmeli ve potansiyeli ortaya çıkartılmalıdır. Bu anlamda belediyemiz imkanlarını bu yönde kullanacak, merkez ilçelerimizin Belediyelerinden ve Büyükşehir Belediyemizden destek alacaktır. Turizmi geliştirici projeler hazırlanacak, lobiler yapılacaktır.
Tarım ve hayvancılığı destekleyecek projeler, her mahallenin kendi özel şartları hesaba katılarak ve bu alanda faaliyet gösteren oyucuların katılımı ile hazırlanacaktır. Ortak akılın hayata geçireceği hiç bir projenin başarısız olmayacağına inanmaktayım. Bu nedenle ortak aklın alacağı kararları hayata geçireceğiz. Katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi için destek vereceğiz. 
Memleketimizin büyük mahallelerinde "mahalle meydanları" oluşturacağız. Mahallede yaşayan vatandaşlarımızın vakit geçirecekleri, düğün, mevlid, taziye vb. faaliyetlerini yerine getirecekleri tüm açık ve kapalı alanları buna göre dizayn edilmiş, ihtiyaçlarını karşılayacak donanımların hazır olduğu konsept projeleri hayata geçireceğiz. 
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen'in "Şehir Öğretmendir" şiarı benim üzerimde önemli etki yaratmıştır. Evet şehirler öğretir, dolayısıyla bizlerde bu konsept alanlarda estetik kavramına vurgu yapacak ve mahalle vatandaşlarımızın bu kavramı içselleştirmesini, hayata bakışının kalitesinin yükselmesini sağlayacağız.
Memleketimizin sulama sorununa tam kapasite ve bütün enerjimizle el atacağız. Kapalı sulama sisteminin fayda-maliyet analizleri yapılacak, bütçe kaynaklarımızın yetmeyeceği bu proje için ilave kaynak yaratılacak ve bu projenin hayata geçirilmesi için başlangıç yapılacaktır.
Kapalı pazar yeri, hayvan pazarı, et-süt entegre üretim tesisi hayata geçirmeyi planladığımız diğer projelerdir.
Tüm bunların yanında çöp, çamur, çukur, yol, kaldırım vb. unsurlar  Belediyenin asli görevidir. Bu görevler tüm ciddiyetiyle, vatandaşımızı memnun edecek şekilde yerine getirilecektir. 
Özet bir kaç tane projemden bahsettim. Adaylığımız uygun görüldüğü takdirde, diğer projelerimiz tüm detayları ile aktarılacağı ve anlatılacağı platformlarda yer alacağız, halkımıza projelerimizi aktaracağız.

Aday olup seçildiğiniz takdirde sizin belediye başkanlığınızın diğerlerinden farkı ne olacak?
Bu soruyu sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Çok önemli bir soru. Halkın karşısına çıkan kişiler, diğerlerinden farklarını net olarak ortaya koymalıdır. Bu noktada söyleyeceğim en önemli fark, ilkesel siyasetin gereklerini yerine getirecek olmamdır. Aynı zamanda iletişimin öneminin farkında olan birisi olarak, hemşerilerimle doğru zeminde ve zamanda, sürekli ve kesintisiz bir iletişim mekanizmasını kesinlikle hayata geçireceğim. Belediye ile ilgili ilerleyen dönemlerde pek tabi ki eleştiriler olacak ancak bu eleştiriler içerisinde "bana cevap vermediler" "aradım ulaşamadım" "geri dönüş yapmadılar" gibi cümleler kesinlikle olmayacaktır. Bu soru ile ilgili söyleyeceğim bir diğer şeyde, belediyeyi kurumsal yönetim standartları ile yönetecek olmamdır. Bu; verilerin değerli olduğu, kurumsal kaynakların sistematik bir şekilde yönetildiği ve karar mekanizmalarında verilerden hareket edileceği bir dijital platform ile desteklenecek bir sistem olacaktır. Sizlere ve ekibinize başarılar diler çok teşekkür ederim. Sevgilerimle