İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi Emine Edizgil, Haberes Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aydıner’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emine Edizgil; “İnsanlarımız Odunpazarı Belediyesi’ndeki partizanlıktan, liyakatsiz kişilerin yönetici olmasından yaka silkiyor. En büyük projemiz, ayrıcalıklı kişilerin değil, milletin belediyesi olmak olacak” dedi.

 

Neden Odunpazarı Belediye Başkanlığı? Odunpazarı bölgesinin sizin için farklı bir anlamı mı var?

Odunpazarı Bölgesi çalıştığım ve yıllarca ekmeğini yediğim bölge. Bana göre Odunpazarı, Eskişehir’in ruhunu taşıyor. 2014 yılında da bu bölgeden belediye başkan adayı olmuş, unutamayacağım iyi ilişkiler kurmuştum. Elbette Eskişehir’in her bir karış toprağının benim için ayrı bir önemi var. Eskişehir’in her köşesini çok seviyorum. Ama Odunpazarı’na aşığım…

2014 yılında MHP’den aday olmuştunuz. MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanının 14 ilçede aldığı oyu Odunpazarı’nda alarak, tüm dikkatleri üzerinizde toplamıştınız. 10 yıl sonra İYİ Parti adayı olarak ne kadar oy almayı hedefliyorsunuz?

2014 yılında 51 binden biraz fazla oy alarak oyların yaklaşık yüzde 22’sini toplamıştım. 2024 seçimlerinde hedefimiz belli bir oyu geçmek değil, seçimi kazanmak. Şunu açıkça ortaya koyalım; ben ve partim bu seçimlere oylarımızı artırmak ve dikkat çekmek için girmiyoruz. Biz bu seçimlere kazanmak için giriyoruz. Bize seçim kazandıracak her oy oranına razıyız elbette. Bir rakam vermek güç. Ayrıca “Şu kadar oy hedefliyoruz” demek doğru da değil. Bütün gayretimizle seçimi kazanmak için gece – gündüz çalışıyoruz. Ne kadar oy alırsak seçimi kazanacağımızı hesaplamak kolay değil. Ayrıca rakiplerimizin ne kadar oy alacağını da bilemeyiz. Ama seçimi kazanmak için gönülleri kazanmak gerektiğini biliyoruz ve bunun için çalışıyoruz.

Belediyecilik anlayışınız nedir?

Napolyon “Para, para, para” demiş. Ben de “Hizmet, hizmet, hizmet” diyorum. Benim için insanlara hizmet etmek ve onların yüzünü güldürmekten daha kutsal bir şey olamaz. İnsanlara hizmet ettiğim zaman kendimi mutlu hissediyorum. “Başkalarının mutluluğuyla besleniyorum” diyebilirim.

Devlet kadrosunda diş hekimliği yaptığım dönemde sürekli bakmam gereken hastadan fazla hastaya baktım. Sürekli en çok hastaya bakan doktor ben oldum. Fazladan hastaya bakmanın bana maddi bir getirisi olmamasına karşın vaktimden ve aileme ayırmam gereken zamandan fedakârlık edip hastalarıma baktım. Hiçbir hastamı asla geri çevirmedim. Çünkü onların mutluluğu benim de mutluluğumdu. Benim yapım bu. Belediyecilik anlayışım da son nefesime kadar milletime hizmet etmektir.

Sizce bugün Odunpazarı Belediyesi doğru yönetiliyor mu?

Bu soruya cevap verecek Odunpazarı seçmenidir. Bugün Odunpazarı bölgesine gittiğiniz zaman belediyecilik hizmetlerinden memnun olan bir vatandaşımızla karşılaşmanız çok güç. Bilakis herkes ilgisizlikten şikâyet ediyor. İnsanlarımız partizanlıktan, liyakatsiz kişilerin yönetici olmasından yaka silkiyor. Ayrıca insanlar saf yerine konmaktan da sıkılmış durumda. Ancak karamsar olmamak lazım. Çünkü Odunpazarlılar kendilerine verilen vaatlerin tutulup, tutulmadığına bakarak bir karar verecektir. Demokrasinin güzelliği de bu zaten.

Sizce Odunpazarı’nın en büyük sorunu nedir?

Zihniyet sorunudur. Bence sorunlar yumağının merkezinde, “Biz ne yaparsak yapalım, bu seçmenin eli mahkûm; zaten bize oy verecek” demek var.

Odunpazarı’nda çok ciddi bir kentsel dönüşüm sorunu var. Belediye hükûmeti suçlayarak, hükumet belediyeyi suçlayarak bir yere varamaz. Zaten lafla peynir gemisinin yürümediğini de görüyoruz. Bölgede otopark sorunu var ve bu hem trafiği hem esnafı çok kötü etkiliyor. Kenar mahallelere gitseniz, savaştan çıkmış zannedersiniz. Maalesef sorunlar saymakla bitmez.

Odunpazarı’nda yapmayı düşündüğünüz projeleri anlatır mısınız?

Projeleri açıklamak için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Ciddi bir ekip tarafından projelerimiz hazırlandı ve üzerinde son dokunuşlar yapılıyor. Fakat projeleri açıklamak, aynı zamanda bir seçim kampanyası stratejisi. Dolayısıyla zamanlamasını iyi ayarlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla projeleri açıklamak için biraz daha bekleyeceğiz. Ancak Odunpazarı’nda kemikleşmiş sorunların tek tek ve kısa bir süre içerisinde ortadan kaldırılacağını söyleyebilirim. Sanırım en büyük projemiz, ayrıcalıklı kişilerin değil, milletin belediyesi olmak olacak.

Sizin belediye başkanlığınızın diğerlerinden farkı ne olacak?

Mesai kavramı olmadan, hafta sonu nedir bilmeden çalıştığımı herkes bilir. Sürekli vatandaşların arasında olmayı severim. Allah sağlık verirse hiç dinlenmeyen ve milletin sorunlarını çözen bir belediye başkanı olurum.

Odunpazarı ve Eskişehir’in geleceğini nasıl görüyorsunuz?  Sizce Eskişehir’in en büyük sorunu ne?

Depreme hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Allah saklasın Eskişehir merkezli büyük bir depremle karşılaşırsak neler olur düşünmek bile istemiyorum. Deprem ihtimali hem Eskişehir’in hem Türkiye’nin partiler üstü bir sorunudur. Bir deprem olursa aramızdaki siyasi görüş farklarının ne anlamı kalır? 1999 depremlerinden hiç ders çıkartmamışız. Boş konuşup iş yapmadığımızı Kahramanmaraş depreminde gördük. Bu depremin üzerinden de bir sene geçti. Bu arada AK Parti iktidarının veya Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyelerinin attığı bir tane adım var mı?

İYİ Parti’den milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçmesini ve Cumhur ittifakının Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istemesiyle ilgili görüşleriniz neler?

Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmesiyle ilgili söyleyeceğimizi söyledik. Bundan sonra önemli olan seçmenin ne söyleyeceğidir.