Türk sanat yaşamında Eskişehir’in gururu olan Türkiye’nin en çok sevilen sanatçılarından Mithat Körler Haberes Dergisi’nin 26’ncı sayısına konuk oldu.

Haberes Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aydıner ile müzik dolu keyifli sohbet eden Körler; “Ben şehrimi çok seviyorum. İstanbul’a göre yaşam burada daha kolay. Zaman zaman zorluklar yaşadıysam da doğup büyüdüğüm şehir Eskişehir’den ayrılmayı hiç düşünmedim. Müziğin merkezi İstanbul olduğu için bir ayağımda hep İstanbul da oldu” dedi.

Yıllardır çizginizi bozmadan müzik üretmeye devam ediyorsunuz. Ve 7’den 70’e herkes tarafından beğeniliyorsunuz. Bu başarıyı neye borçlusunuz?

Müzik yaşantım boyunca halktan hiç kopmadım. Ben duyguya hitap eden şarkılara hep öncelik verdim.  Buda benim müzikte kalıcı olmamı sağladı.

 Ailenizde tek müzisyen sizsiniz. Mithat Körler’in müziğe başlamasında ailenizden destek gördünüz mü? Müzik yolculuğunuz nasıl gelişti?

 İlk gitarımı bana rahmetli Annem almıştı. Bu benim müziğe ilk adımımı atmama vesile oldu. 1973 yılında Arkadaşlarımızla kurduğumuz amatör orkestramız benim müzikle tanışmamı sağladı ve bu günlerimizin temeli o günlerde atıldı.

 Bugün neler yapıyorsunuz? Yeni bir single olacak mı? İleriye yönelik projeleriniz neler?

İki yıl pandemi nedeni ile işlerimiz durma noktasına gelmişti. Pandeminin bitmesi ile konserlerimizde hareketlenme başladı. Ekim ayında yeni şarkılardan oluşan CD mi piyasaya çıkartacağım.

Herkes doğduğu memleketini sever. Sizin Eskişehir’e sevginiz, bağlılığınız bir başka. Neden İstanbul değil, Eskişehir? Kariyeriniz açısından bunun zorluklarını yaşadınız mı?

Ben şehrimi çok seviyorum. İstanbul’a göre yaşam burada daha kolay. Zaman zaman zorluklar yaşadıysam da doğup büyüdüğüm şehir Eskişehir’den ayrılmayı hiç düşünmedim. Müziğin merkezi İstanbul olduğu için bir ayağımda hep İstanbul da oldu.

 Eskişehirspor taraftarı ve eski bir yöneticisi olarak Eskişehirspor’un şu anki durumunu değerlendirir misiniz?

Eskişehirspor benim sevdam. Eskişehirspor’a maddi manevi çok emek verdim bugünkü durumuna herkes gibi bende çok üzülüyorum. İnşallah o eski günlerine tekrar döner diye umut ediyorum.

 

Sanatçı dostlarınız Eskişehir’i nasıl buluyor? Size kentimizle ilgili neler söylüyorlar?

 Sanatçı dostlarımın Eskişehir’e olan hayranlıkları çok büyük. Özellikle konser için Eskişehir’e gelen sanatçı arkadaşlarım şehrin güzelliğinden bahsetmeleri beni gerçekten çok mutlu ediyor.

 

Mithat Körler’in hayatında kırılma anı neydi?

 Eğitim Fakültesini bitirip öğretmenlik mesleğimi hak ettiğim gün ya müzik ya da öğretmenlik diye çok düşündüm.  Rahmetli Cem Karaca ‘sen sanatçılığına devam etmelisin’ dedi. Ve o gün hayatımın en önemli kararını verip müziğe devam dedim.  İşte o an benim için hayatımın kırılma anıydı.

 Hiç keşkeleriniz oldu mu? Veya iyi ki yaptık dedikleriniz…

1991 yılında unkapanı İMÇ de arkadaşlarımla müzik şirketi kuracaktık. Son anda vazgeçtim. En büyük pişmanlığım o.

Mithat Körler en çok neye kızar?

Yalan, riya ve tembelliğe çok kızıyorum

En çok neye gülersiniz?

 Kemal Sunal filmlerine…

En son ne zaman ağladınız?

 2017 yılında Göztepe’ye penaltılarla yenilip Süper lige çıkamadığımız maçta bir anda sinirlerimin boşaldı. Ağladığım bu günü hiç unutamam.

 Mithat Körler bugün en çok hangi şarkıyı dinliyor?

Sezen Aksu’nun bütün şarkılarını.

Müzik dışında hobileriniz neler? Fobiniz var mı?

Spor yapmak doğayı gezmek, Fobim pek yok gibi.

 Eskişehirlilere ve hayranlarınıza son bir mesajını var mı?

Barış içinde Sağlık, mutluluk, sevgi dolu güzel günlerde şarkılarımızı hep birlikte söyleyelim herkesi çok seviyorum.