Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. 1922 yılında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi yani Büyük Taarruz’un 99’ncu yıldönümü.

HAİNLER BİLMESE DE OLUR

Ne yazık ki ülkemizde Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş çıkıp; “30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” deme cüretini gösterebiliyor. 30 Ağustos’ta 7’den 77’ye kahraman Türk halkı tek vücut olup, bu muhteşem zaferi kazanmasaydı Aktaş bugün o koltukta oturamazdı. Maalesef son yıllarda Atatürk, Cumhuriyet, Türklük düşmanı insanlar türedi. Ülkeyi yönetenlerden cesaret alan bu arap seviciler her platformda Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, Cumhuriyete olan kinlerini kusuyor. Atatürk’ün ülkeyi kazandırdığı değerleri birer birer yok etmeye çalışıyorlar. ‘Dindar’ adı altında kindar nesil yaratarak, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini orta çağ karanlığına götürmeye çalışıyorlar. Ancak bunda başarılı olamayacaklar. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, bilim ve fenden uzak cahil Ortadoğu ülkesi asla olmayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin Ebedi Başkomutanıdır. Dünya da eşi ve benzeri olmayan büyük devlet adamıdır. Tüm Dünya bunu kabul etmiştir. Dünyanın kabul ettiğini içimizdeki hainler bilmese de olur. UNESCO 1981 yılında, 100'üncü doğum yıldönümü nedeniyle Atatürk'ü "Ulusal Mücadele ve Çağdaşlaşma Lideri" olarak evrensel niteliklerini ortaya koymuştu.
İLK VE TEK
Bu karar doğrultusunda, Atatürk'ün doğumunun 100. yılı bütün dünyada, "1981 Atatürk Yılı" olarak kutlanmıştı. Bu uygulama, dünyada ilk ve tektir. 27 Kasım 1978 Tarihli UNESCO Genel Kurulu kararında aynen şunlar yazıyordu: "UNESCO Genel Konferansı; Uluslararası anlayış işbirliği ve barış yolunda çalışmış üstün kişilerin gelecek kuşaklar için örnek olacakları inancıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. yıldönümünde, 1981 yılında anılmasını kararlaştırmıştır.” Alınan kararda “Bugün UNESCO’nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası Mustafa Kemal’dir.” dendi. Birden İsveç delegesi ayağa kalkarak; “Ne yani dünyada bu kadar devlet adamı var hepsinin doğum gününü böyle kutlayacak mıyız?” şeklindeki kinayeli sözlerine, Rus delegesi ayağa fırlar yumruğunu masaya vurur. Rus delegesi 152 ülkenin delegelerine aynen şöyle söyler; “Genç delege arkadaşım hatırlatmak isterim ki Atatürk öyle dünyadaki herhangi bir lider değildir, bırakın onu bir yıl anmayı her ülke her problemimizde çare olarak aramalıyız” der.
SÖMÜRGECİLİĞE
KARŞI SAVAŞTI
Sonra ne mi olur? UNESCO tarihinde ilk ve tektir hiç negatif oy yok, hiç çekimser oy yok 152 ülke şu metne imza atar; “Ne yani” diyen İsveç delegesi bu imzanın atıldığı gün mikrofona gelir ve aynen şunları söyler; “Ben Atatürk’ü inceledim bütün ülkelerden özür diliyor, ilk imzayı ben atıyorum.” Alınan kararda şu ifadeler yer aldı: “Atatürk kimdir; Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu.”
CUMHURİYETİ YIKAMADILAR
40 yıl önce 152 ülkenin delegesi Atatürk’ün dünyada sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder olduğunu, olağanüstü devrimler gerçekleştirdiğini, dünya barışının öncüsü olduğunu, eşi olmayan devlet adamı olduğunu biliyordu. Türkiye’de Atatürk düşmanlığı yapan, ona ve ailesine iftiralar atma cüretini gösteren çok hain oldu. Ama bu hainler güruhu tüm çabalarına rağmen Türk Milletinin Ata’sına olan bağlılığını bozamadı. O’nun emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkamadı. Ne diyeyim? Atatürk Cumhuriyet'in temellerini öyle sağlam atmış ki; ülkede bu kadar hain olmasına rağmen hala dimdik ayaktayız. 99 yıl önce İngilizlerin, Yunanlıların savaşı kazanarak, kadınlarımızın, kızlarımızın ırzına geçmesini, köyleri yakıp, insanlarımızı katletmesini isteyenlerin torunlarını 30 Ağustos Zafer Bayramı ilgilendirmeyebilir. Hiçbir zaman esaret altında yaşamamış ve 17 devlet kurmuş asil Türk Mileti 30 Ağustos’u coşkuyla kutlayacak. Kurtuluş Savaşında hayatını kaybetmiş tüm şehitlerini  minnet ve rahmetle anacak. Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara emanet ettiği Cumhuriyete ve devrimlerine her zamankinden daha çok sahip çıkacak...

////////////////////////////////////

Onbir Yıl Sonra Kavuştuğu Oğlunun Kollarında Şehit Oldu

Dumlupınar Şehitliği'nde yer alan Şehit Baba ve Oğul Anıtı, şehit babasını kucaklayan bir oğlu gösterir. Bu anıt, Çetmeli Kara Ali Çavuş ile oğlu Mehmet Onbaşı anısına dikilmiştir.   Çetmeli Kara Ali Çavuş 1912 yılında oğlu Mehmet sekiz yaşındayken Balkan Savaşı’na  katılmak için köyünden ayrıldı. Daha sonra sırasıyla Galiçya, Hicaz, Yemen, Kafkasya’da cepheden cepheye 11 yıl koştu. Çetmili Kara Ali Çavuş Anadolu’da Milli Mücadele başlayınca, doğu cephesinden Kurtuluş Savaşı’na koştu. Dumlupınar’da Başkomutan Meydan Muharebesi’nde 19 yaşındaki alay sancaktarı Mehmet onbaşı ile karşılaştı. Mehmet Onbaşı, onun 11 yıl önce bırakıp gittiği oğludur. Bu büyük asker 31 Ağustos 1922 günü 11 yıl sonra kavuşabildiği oğlunun kollarında şehit oldu. Oğlu, kahraman Onbaşı Mehmet ise, 9 Eylül’de İzmir’e giren birliğin başında şehit oldu. Şehit Baba ve Oğul Anıtı bu destansı olayı gelecek nesillere ulaştırabilmek için Dumlupınar Şehitliği’nde dikildi.  Bu Anıt, Haluk Tezonar tarafından yapıldı.  Türkiye Cumhuriyeti 93 yıl önce Dumlupınar’da kahramanlık  destanına imza attı. Bu destan sonrasında yurdumuzu düşmanlardan temizleyerek, Çağdaş Cumhuriyeti kurduk. Yarın Çetmeli Kara Ali Çavuş’un şehit olmasının 99’ncü yıldönümü. Başta Çetmeli Kara Ali Çavuş olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların sayesinde bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır…

////////////////////////////////////

 

////////////////////////////////////

DÜNYA TARİHİ

İdil Biret 23 Yaşında Taksim’de

Yıl 1964. Yer: İstanbul Taksim. 57 yıl önce  23  yaşındaki Türk piyano sanatçısı İdil Biret objektife takılıyor.//
////////////////////////////////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Körler ülkesinde tek gözü olan adam kral olur.”  Minority Report – (Azınlık Raporu)

////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Vatana ihanetin, nedeni olmaz! Er yada geç, bedeli olur.” Mustafa Kemal ATATÜRK

////////////////////////////////////

FIKRA

Düştük Bea...

Kadının evinde cam kırılmıştı. Camcıyı aradı ve sipariş verdi. Yarım saat sonra zil çaldı. Kadın megafondan seslendi:
- Kim o?
- Camcı bea…
Kadın kapıyı açtı ve camın takılacağı yeri gösterdi. Beş dakika sonra yine zil çaldı.
- Kim o?
- Camcı bea…
- Yanlışlık var. Az önce bir camcı gelmişti.
- Düştük bea…