Açılışta konuşan CHP Lideri Özel; “Bu yerel seçimler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadın aday gösterme konusunda kendi geçmiş performanslarını ikiye katladığı bir seçimdir. Seçilecek yerden kadın aday noktasında çok iddialıyız. Bundan önce sadece Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız vardı. Tek kadın büyükşehir belediye başkanımızdı. Şu anda Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, Kahramanmaraş ve Sakarya olmak üzere 5 büyükşehir belediye başkanlığında kadın adaylarımız var. Her biri birbirinden güçlü, birbirinden iddialı isimler. Bütün illerde ilçe belediyelerinde çok iddialı kadın adaylarımız var. İzmir'de tamamı seçilebilecek yerlerden 9 kadın adayla seçime gireceğiz" dedi.

Milletvekili Fatih Dönmez’den Sarıcakaya ve Mihalgazi’ye Çıkarma Milletvekili Fatih Dönmez’den Sarıcakaya ve Mihalgazi’ye Çıkarma

Yılmaz Büyükerşen yaptığı konuşmada; “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına veda etmeden önce son 8 Mart’ımda şehrimizin kalbi noktası olan Ulus Anıtı’na ‘Annelerimize ve Kadınlarımıza Saygı ve Şükran Anıtı’nı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadınlar bu alandan her geçtiğinde cesaretlensin, yaptıklarıyla gururlansın, yapacakları için umutlansın istedim. Bu anlamlı günde, bu anlamlı tarihte, bu anlamlı açılışta yanımızda olan, bizlere güç veren Genel Başkanımız Özgür Özel ile Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka’ya, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve adaylarımıza ve bu şehrin güçlü kadınlarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Büyükerşen anıtın gelecek kuşaklara anne ve kadının ne derece sevgiye, saygıya layık olduğunu anlatacağını belirtti.

Editör: Ayhan Aydıner