AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Aday Adayı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Haberes Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aydıner’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Şehrimi belediye başkanı değil bir Eskişehirli gözünden görmeye devam edeceğim” diyen Gücüyener; “Tepebaşı'nda tek söz sahibi Tepebaşı'nda yaşayanlar olacak. Tepebaşı'nı, Tepebaşı'nda yaşayanlarla yönetmek için hem merkezler kuracağız hem de tek tek kapıları çalıp fikir alacağız” dedi.

Neden Tepebaşı Belediye Başkanlığı? Tepebaşı bölgesinin sizin için farklı bir anlamı mı var?
Eskişehir benim için çok özel. Ait olduğum, kendimi ait hissettiğim şehir. Burada doğdum, burada büyüdüm, burada evlendim, oğlum bu şehirde doğdu ve onun da bu şehirde aile kurmasını istiyorum kısmetse. Yaşadığımız yer bizi biçimlendiren sonra da yansıtan bir ayna.  Gelecek nesilleri şehirdeki yaşantıyı meydanları, sokakları şekillendirerek inşa ediyoruz. 


Belediyecilik anlayışınız nedir? 
Ben, aileyi, her şeyin temeline oturtan bir anlayışa sahibim. Aile, toplumumuzda yaşanan sorunların birçoğunu yok eder. Aile, akraba, komşuluk ilişkilerini artırır, mahalle bilincini yeniden inşa edersek birçok sorunun kendiliğinden çözüldüğünü de göreceğiz. Bu sebeple aileyi önceleyip her şeyi aile kavramının üstüne oturtmalıyız. 
Sizce Tepebaşı bölgesinin en büyük sorunu nedir?
İmar, trafik, Tepebaşılılık bilincinin oluşmamış olması.

Tepebaşı’nda yapmayı düşündüğünüz projeleri anlatır mısınız?
Ailelerin birlikte vakit geçirebileceği merkezler kurmak istiyorum. Daha fazla yeşil alan için imar planlarında mevcutta park ve yeşil alan olup da Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planı değişikliği yapılan alanlara sahip çıkacağım. Yol ve yeşil alan olan alanların 3. Kişilere kullandırılmasına müsaade etmeyeceğim.  Tepebaşı Belediyesi’nin kendi bölgesindeki yol kenarındaki otoparklardan almadığı payları tahsil edeceğim. Büyükşehir Belediyesi'nin Tepebaşı ilçesindeki sanayi kuruluş ve işletmelerini ikinci sınıf olarak görmesini engelleyeceğim.
Tepebaşı denilince akla Eskişehir'in, Eskişehir denilince Tepebaşı'nın gelmesini sağlayacağım.

Aday olup seçildiğiniz takdirde sizin belediye başkanlığınızın diğerlerinden farkı ne olacak?
Hesap vereceğim. Dinleyeceğim. Yorulmayacağım. Şehrimi belediye başkanı değil bir Eskişehirli gözünden görmeye devam edeceğim. 

Belediye yönetiminde Tepebaşı halkı söz sahibi olacak mı?
Tepebaşı'nda tek söz sahibi Tepebaşı'nda yaşayanlar olacak. Tepebaşı'nı, Tepebaşı'nda yaşayanlarla yönetmek için hem merkezler kuracağız hem de tek tek kapıları çalıp fikir alacağız.

Tepebaşı’nın ve Eskişehir’in geleceğini nasıl görüyorsunuz?  Sizce Eskişehir’in en büyük sorunu ne?
Bu yerel seçimi kimin kazandığıyla ilgili. Bu seçim Eskişehir için köprüden önce son çıkış olabilir maalesef.
Öte yandan Eskişehir'in mevcuttaki en büyük sorunu olarak 'sıkışmışlık hissi'ni dile getirebilirim. Gelecekte trafik ve imar sorunlarının çözüldüğü, yaşamaktan keyif alınan, yaşamın daha da içinde, beraber vakit geçirmekten keyif alan insanların bulunduğu bir şehir; neden böyle olmayalım?

Eskişehirlilere ve Tepebaşı halkına son bir mesajınız var mı?
İlçelerine, yaşadıkları şehre, geleceklerine sahip çıkmalarını istiyorum.