CHP Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Nafi Makaroç, Haberes Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aydıner’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Eskişehir Çimento Fabrikası’nın eski Satış ve Pazarlama Müdürü olan, kamuda ve özel sektörde başarılı projelere imza atan Nafi Makaroç, 2007 seçimlerinde CHP’den Eskişehir Milletvekili Adayı olmuştu. Yeni Türkiye Partisi’nin Kurucu İl Başkanlığını da yapan Makaroç, CHP’de hep siyasetin içinde aktif olarak yer aldı.  Makaroç; “Eskişehir’in ilk yerleşkesi olan Odunpazarı için hak ettiği projeleri hayata geçireceğiz. Odunpazarı Türkiye’de herkesin imrenerek baktığı, bir marka olacak.”

Neden Odunpazarı Belediye Başkanlığı? Odunpazarı bölgesinin sizin için farklı bir anlamı mı var?

Uzun yıllardır Odunpazarı’nda Porsuk Bulvarı’nda oturuyorum. Odunpazarı’nı, tarihini ve insanlarını seviyorum. Eskişehir’in ilk yerleşkesi olan bölgede yaşayan insanlara hizmet etmek istiyorum.

Sizce bugün Odunpazarı Belediyesi doğru yönetiliyor mu?

Ayhan Boyer’den başlayarak, İsmail Haşim Ateş, Burhan Sakallı ve Kazım Kurt Odunpazarı’na güzel hizmetler yaptılar. Onların yönetim şekillerini ve hizmetlerini eleştirmem doğru olmaz. Ben onların yapamadıklarını yapmak için Odunpazarı Belediye Başkanlığına aday oldum.

Sizce Odunpazarı’nın en büyük sorunu nedir?

En büyük sorun depreme hazırlıklı olamamaktır. Türkiye ve Eskişehir deprem gerçeğini yaşıyor. Binaların depreme dayanıklı olup olmadığı süratle ortaya çıkarılmalı. Başta Karapınar, Huzur mahalleleri olmak üzere kentsel dönüşüm projeleri bir an önce hayata geçirilmeli. İnsanları deprem değil, binalar öldürüyor. Uzun Yıllar Eskişehir Çimento Fabrikası’nda Satış ve Pazarlama Müdürlüğü yaptım. Binalarda kullanılan çimentonun kalitesini, kullanılan demir miktarının ne olması gerektiğini biliyorum. Aday olup, seçilirsem, ilk önceliğim Odunpazarı bölgesini depreme hazırlamak olacak.

Odunpazarı’nda yapmayı düşündüğünüz projeleri anlatır mısınız?

Son yıllarda yapılan proje ve hizmetlere bakacak olursak, Odunpazarı’nın Tepebaşı’nın gerisinde kaldığını görüyoruz. Eskişehir’in ilk yerleşkesi olan Odunpazarı için hak ettiği projeleri hayata geçireceğiz. Odunpazarı  Türkiye’de herkesin imrenerek baktığı, bir marka olacak. Aday olduktan sonra projelerimi tüm ayrıntılarıyla kamuoyuna sunacağım.

Aday olup seçildiğiniz takdirde sizin belediye başkanlığınızın diğerlerinden farkı ne olacak?

Odunpazarı’nı halkla birlikte yöneteceğim. Kent Konseyi’nde ortak akıl toplantıları yaparak, halkın istekleri doğrultusunda hizmetleri yapacağız. Bunları yaparken; insanları ötekileştirmeyeceğiz. Tüm Odunpazarı’nı kucaklayacağız. Tüm ihaleler şeffaf şekilde yapılacak. Halkın belediyeyi denetleyebileceği bir ortamı hazırlayacağız.

Odunpazarı ve Eskişehir’in geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen sayesinde tüm iller Eskişehir’i kıskanıyor. Keşke Yılmaz Hoca bizim şehrin belediye başkanı olsaydı diyor. Eskişehir çağdaş projeleri ve Cumhuriyete bağlı aydın insanlarıyla tüm Türkiye’ye örnek oldu. Eskişehir göç alarak, hızlı bir şekilde büyümemeli. Bursa bu hatayı yaptı. Yeşil Bursa, Beton Bursa oldu. Eskişehir içinde insanların mutlu, huzurlu ve güvenli şekilde yaşadığı butik şehir hüviyetini korumalı. Eğitim, turizm alanında gelişmesini sürdürmelidir. Sanayisini büyütürken, insanların yaşam alanları konusunda planlama yapmalıdır. Eskişehir asla Bursa gibi olmamalıdır. Birileri 'fazla rant kazanacak' diye Eskişehir ve Odunpazarı’nda bugün var olan huzurlu ortam bozulmamalı.