Zamanın Sahibi Zülkarneyn,  Zaman Yolcusu Hızır, Esmaların Gizemi gibi ülkede büyük ses getiren kitapları yazan Araştırmacı Yazar Serhat Ahmet Tan, Haberes Dergisi’nin Aralık 2023 sayısına konuk oldu.

Yazarımız Meryem Gülbetekin’in sorularını yanıtlayan Tan; “Kutsal sandık gerçek ve İstanbul’da olduğunu düşünüyoruz. Onun macerası da çok uzun. Ayasofya ile Yuşa tepesi ile Beşiktaş’taki Yahya Efendi Türbesi ile bağlantılı olduğunu anlatıyorum kitaplarımda” dedi.

Babasız Doğum? Magdalalı Meryem İnanışı? Hz İsa Evlendi mi?

 Babasız doğum çok evrensel bir konu. Bu dünya içinde görüyoruz biz bunun değişik versiyonlarını ama bu dünya dışına bağlanıyor. Mısır mitolojisinde görüyoruz onu Osiris Sed savaşı. Osirisin hanımı Osiris öldürüldükten sonra babası olmadan bir çocuk meydana getirmek istiyor. Bu tabi sembolik bir anlatım yani ilk dünya dışındaki şey bu. Osirisle setin savaştığı yerde yine Mısır mitolojisinde Orion takım yıldızının hakimiyet mücadelesi olduğunu görüyoruz. Şimdi babasız doğumla olan çocuğun adı da Horus. Bu daha sonra gidip yenilmiş olan babasının öcünü alacak Sedle savaşacak ve onun intikamını alarak onu yenecek ve babasının unvanı olan Osiris unvanını alacak. Şu anda bunun dünyaya yansımasını değişik kültürlerde dinlerde görüyoruz. İlk en eski İran dini Zerdüştçülük dininde görüyoruz. Zerduş dininde de avesse onun kitabı mazza veya İranlıların verdiği isimle Rüssem babasız doğumla meydana gelen bir tanrı. İskender’in o bölgeleri fethetmesinden sonra yani milattan sonra 300’de milattan sonra 600 arasında mitra dini ortaya çıkıyor. O mitra kültüründe de aynı şeyi görüyoruz. Burada da dünyada kayanın içinden babasız doğan bir tanrı olarak görülüyor. Bunların tabi çok ayrıntıları var ama  şimdi onlara girmeyelim. Daha sonrada da babasız doğumu bizim Ege bölgesindeki birçok Tanrılarda görüyoruz. Özellikle Yunanistan da görüyoruz. En son yansıması da mitra kültürüne hristiyanlığa geçerek Hz İsa da görüyoruz. Hz İsa’nın Kuranı Kerim’de anlatılan versiyonu bugünkü Hristiyanlığın kabul ettiği versiyondan biraz farklı. Kuranı Kerim benim tahminime göre bu sembolik anlatıyı değiştirerek daha doğrusu insanlığın lehine bir hale dönüştürerek bize anlatmış. Babasız doğum böyle şu anda da dünya üzerinde olumsuz grupların uygulamaya çalıştığı bu Horusu üretmek. Babasız bir doğumla Horusu meydana çıkartmak. Magdalalı Meryem’in hikayesi çok uzun. Evlenmiş olma ihtimali çok yüksek nerden biliyoruz Yahudilikte 21 yaşını dolduran bütün erkeklerin evlenme şartı var onunda evlenmiş olma ihtimali çok yüksek. Magdalalı Meryem’in hikayesi bugün ki bütün ezoterik örgütlerin alt yapısını oluşturur. Kudüs’e krallık kuran Moreven sülalesinin kaynağı olduğu iddia ediliyor masonlar tarafından.


Meleklerle Çalışmak? Mele-İ Ala? Melekler ve Cinlerin Görevleri?

Melei Ala ayrı bir kavram. Meleklerle çalışmak ayrı bir kavram. Meleklerle çalışmayı ben tasvip etmiyorum. Gelenlerin hepsi melek felan değil cin onlar. Yani cinlerle irtibat kuruyorlar. Melekle irtibat kurduk diyorlar. Melekle irtibat kurulamaz. Melek kavramı da çok ayrı bir kavram. Melei Aladaki melekler bizim soyut teahül ettiğim varlıklar değil somut varlıklar. Çünkü kuranı Kerim’de öyle anlatılıyor. Yani Melei Ala bir Galaktik Meclis öyle anlayabiliriz.


Kehf Suresi ve zaman yolculuğu?

Kehf suresinde 7 uyurlar bölümü var. Mal sahipleri bölümünde kuantum teorisinin nasıl çalıştığı yani insanın düşüncesiyle dış ortam etkilenir mi? Etkilenmez mi? Özellikle olumsuz yönde çok hızlı etkilendiği üzerine anlatımlar var. Tabi hepsi sembolik anlatım. 3. Bölüm Hızır ve Musa buluşması yanında Yuşa peygamberde varken burada da 3 yolculuk yapıyorlar. 3 kere zamanda ileriye gidip geriye gelerek tarihi değiştirme işlemi yapıyorlar. 4’üncüsüde Zülkarneyn. Zülkarneynde de evrensel boyutta zaman yolculuğu yapılıyor ve dünyanın bütün zaman kesitlerine hakim olan bir kraldan bahsediliyor. Bu zaman yolculuğu çok geniş bir konu.



İnsanoğlu'nun gelişimini kimler engelledi?

Galaktik sistemde olumsuz dediğimiz grup yani Kuranı Kerim’de insanın var olmasına yani insanın üretilmesine karşı çoktan iblis diye isimlendirilen bir türün temsilcisi var. Onların bugün dünya üzerindeki öyküne akrabalık iddia ettikleri bazı gruplar. Ama bunlar çok güçlü. Bütün dünyada ki ekonomiyi, sigortacılığı, silah sanayini, medyayı hepsini ele geçirmiş durumdalar ve bunu yürütüyorlar.
Karma var mıdır? Atalardan gelen yetenekler ve hastalıklar?

Atalardan gelen şöyle olabilir genetik yapıyla geçiyorsa bunlar var. Tabi ki inkar edilemez ama karma diye bir şey ben pek tahmin etmiyorum böyle birş eyin olacağını. Çünkü bu reenkarnasyon inancı ile ilgili. Yani reenkarnasyon inancında defalarca gidip geliyorsun ve bir karma oluşturuyorsun ve o karmayı geliştirmeye çalışıyorsun ama bu bizim Kuranı Kerimdeki İslam İnancına zıt ayrıca bilimsel dayanakları da yok.

İblis nasıl kandırıyor?

İblis vesvese vererek. Narsistler empat kişileri nasıl kandırıyorsa ibliste öyle kandırıyor. Empat kişinin özelliği şu karşıda ki insan kendisini yok saymış karşıdaki insanın mutluluğu ile mutluluğu ile mutlu olmaya çalışıyor. Karşıdaki insana göre kendisini ayarlayıp onu mutlu etmeye çalışan bir empat kişilik var. Burada bütün insanlığın bu empat kişiliği oluşturduğunu söyleyebiliriz. İblis ise tamamen kendisini üstün gören zaten bunu Kuranı Kerim’de çok örnekleri var. Bir yaratık ve bu değişik şeyleri var yani olmayan bir şeyi olmuş gibi göstererek, karşıdaki kişiyi aynalama yaparak yani Marksistlerin kandırma tekniklerinin hepsi ibliste var. Aynalama yaparak kandırıyor. Hoovering dedikleri bir teknik var böyle.  3-4 tane teknikleri var şu an İngilizceleri aklıma gelmiyor. En önemlisi de vesvese dediği Kuranı Kerim’in olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek ve yalan çok söyleyerek ve yaptığı şeyi inkar ederek karşı tarafı şüpheye düşürerek böyle kandırıyor.



Geleceği görmek mümkün mü? Alt boyut üst boyut?


Alt boyut üst boyut şu mesela bizim şimdi sistemimiz 3 boyutlu ve zamanda var. Bu üç boyutun hepsine zaman hükmediyor. Şimdi bizim sistemimizin içinde alt boyut nedir dersek gölgeyi görebiliyoruz iki boyutlu bir sistem. Bunu da işte metaverse şeklinde bir oluşum yaparak bu gölgenin içine girip orada alt boyutta değişik bir yaşam oluşturmak ve bu 3 boyutlu sistemden insanları kopartmak istiyorlar böyle düşünebiliriz. Bizim üstümüzde yani zamanın da üstünde beşinci sir boyut var mıdır? Bu tabi islam düşünürlerinin fikirlerine göre var. 11 boyuta kadar gidiyor. Ayrıca kuantum teorisinde de kuvvet alanları birleştirilirken yer çekimi ile birleşmiyor bu 11. Boyutta birleşiyor matematiksel olarak. Olma ihtimali çok yüksek ama daha kanıtlanmış bir şey değil boyutlar. Yani bu şuanda 4 boyut, 3 boyut bide zaman onu biliyoruz.

11 Boyutlu Evren, Ruhlar Alemi ve Esmalarımız?


Esmaların Allah’ın zatına bağlandığı yer yani İbni Arabi’nin açıkladığı ayanı sabite denilen yer orası kuantumun daha doğrusu soyut yaradılışın kaynağı. Boyutların en üstteki kısmı diyebiliriz ona. 11. Boyut diyebiliriz ama tabi bugün bu bilim bunu matematiksel olarak anca hesaplayabiliyor. Bunun laboratuvarda test edilmesinin mümkün olacağını pek düşünmüyorum. Şöyle bir şey var Halid’i Bağdadinin öldüğü zaman Kuranı Kerim’in içinde Yasin suresinde bir sicim bulundu. Bugün ki sicim teorisi de ismi oradan geldiği söyleniyor. O sicimde bir tarafta 4 düğüm bir tarafta 7 düğüm aralık bırakmış. 7 düğüm olduğu söyleniyor. Buradan bu boyutları temsil ettiği üzerine spekülasyonlar var. Onu bilemiyoruz ne derece doğru. İslam alimleri bu boyutları anlatıyorlar. Yani diğer boyutların varlığını anlatıyorlar. Hep soyut boyutlar mesela bizim şu anda zamanı da 3 boyutlu saran 5. Boyut dediğimiz yer misal alemi diyorlar. O misal aleminin 2. Katını mesela 6. Boyut diyebiliriz. Ondan sonra ruhlar alemi ondan sonra esmalar alemi. Esmalardan sonra esmaların sıfatlar yani Allah’ın zatına bağlandığı kısmı sıfatlar. Alemi ve Allah’ın bilinemez Kuranı bu şekilde şekil de söylenilirdi boyutları.

Allah neden yarattı?

İşte orası ben oraya tam cevap veremiyorum. İbni Arabi’nin verdiği şeyi söyleyeyim aslında Allah kendisini tanımak istedi. Sistemini açtı ve bütün varlıklar değişik oranlarda ortaya çıktı. Ama bu soyut bir yaradılış bu soyut yaradılışta varlıklar ilk önce edilgen durumdaydılar. Allah etken durumdaydı ama varlıkların soyut formları ortaya çıkınca onlar etken hale geldi ve şöyle dediler bizim yansıt somut alemde biz kendi varlığımızı görelim izleyelim. Bu durumda varlıklar etken Allah edilgen oldu ve bu şekilde yaradılış yani Halık esması ile başladı ama daha öncedeki Allah’ın kendini aştığı zamanki yaradılış Bedi Esması ile yani hiçbir form ortada yokken ortaya çoktan tasarımlar şeklinde oldu. Neden yarattığını bilemiyoruz. Allah kendisini tanımak istedi diye özetleyebiliriz.

Kutsal sandık gerçek mi? Mehdi gelecek mi?


Evet gerçek ve İstanbul’da olduğunu düşünüyoruz. Onun macerası da çok uzun. Ayasofya ile Yuşa tepesi ile Beşiktaş’taki Yahya Efendi Türbesi ile bağlantılı olduğunu anlatıyorum kitaplarımda. Mehdi gelecek. Mehdi kutsal sandığı bulup çıkartacak yerini söylüyorlar. Taberiya gölünün içinden çıkartacağı söyleniyor. Ama Taberiya gölüne şu anda gitmedi daha önce bir bulunacak sonra tekrar İsrail onu alacak ve İsrail’in rakibinin özellikle Türkiye olma ihtimali çok yüksek olacak. En son İsrail’in artık zor duruma düştüğü bu tabi Mehdi çağında yani günümüzden 150 sene sonra olma ihtimali çok yüksek öyle tahmin ediyorum. O zaman İsrail Taberiya Gölünün içine saklayacak ve Mehdide oradan bulup çıkartacağı hadislerde var yani Mehdide gelecek. Çünkü Mehdi ile ilgili Kuranı Kerim’de yok deniyor ayet ama ben buldum Kehf süresi 21. Ayeti biraz insan yoğunlaştığı zaman Mehdinin geleceğine ait çok sağlam bir işaret var orada.

ARAŞTIRMACI-YAZAR SERHAT AHMET TAN 

20 Ekim 1956 tarihinde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğdu. Çocukluk ile gençlik dönemini burada geçirmiştir. Yüksek öğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tamamlayan Tan, araştırmaya başladığı konulara ilk olarak gençlik ve askerlik döneminde başlamıştır. Yayın hayatına ilk olarak 2009 yılında Şira Yayınları’ndan çıkan “Hergcmerc İsrail İmparatorluğu Kuruluyor mu?” kitabıyla adım atan Tan, bu dönemden itibaren onlarca kitap ve araştırmaya imza atmıştır. Aynı zamanda yayın hayatına başladığından itibaren yüzlerce TV programı ve Youtube programına da yorumcu olarak katılan Tan, genel olarak Kur’an-ı Kerim’deki derin hususlar, Müştak Baba divanındaki sırlar, Esma-ül Hüsna, Muhyiddin İbnü'l-Arabî’nin eserleri ve tasavvuf konularında araştırmalarına devam etmektedir.

Kitapyurdu.com'da kayıtlı 20 eseri vardır.

En yaygın eserleri:

• Zamanın Sahibi Zülkarneyn

• Zaman Yolcusu Hızır

• Esmaların Gizemi