Türk Pop Müziğin Yükselen ismi Aygün, Haberes Dergisi’nin 48'nci sayısına konuk oldu.

Haberes Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aydıner ile keyifli sohbet eden Aygün; “Sürekli fenomen olan kişiler saçma şarkılar çıkarmakta küfürlü şarkılar trend olmaktadır. Ve bazı şarkılarla maalesef gençler yasaklı maddelere özendirilmektedir” dedi.

Müziğe ilginiz çocuklukta mı başladı? Ailenizin bu konuda size desteği oldu mu?

Müziğe ilgim 9 yaşında sınıf arkadaşlarımın sesimin güzel olduğunu belirtmesi ile başladı. Okul hayatım boyunca ve sonrasında çeşitli korolarda yer aldım. Ailemin destek olduğu zaman da oldu. Destek olmadığı zaman da

Aynı zamanda Müzik Öğretmenisiniz. Eğitimci kişiliğinizin sanat gelişiminizde katkıları neler oldu?

Evet aynı zamanda müzik öğretmeniyim. Tabii ki müzik eğitimi almış olmam, eğitimci kişiliğim sanat hayatımın gelişiminde çok katkısı olmuştur ve olmaktadır.

Pop, Türk Sanat Müziğİ, Anadolu Rock, Arabesk tarzlarda şarkılar seslendiriyorsunuz? Niye tek bir tarzda şarkı söylemiyorsunuz? Bu çeşitlilik sizi mutlu ediyor mu? En çok hangi tarz müziği kendinize uygun görüyor musunuz?

Pop tarzında şarkılar seslendiriyorum. Fakat sahne aldığımda Türk Sanat Müziği Türk Halk Müziği Anadolu Rock, fantazi ve bir parça arabesk tarzında eserler seslendiriyorum. Bu beni mutlu ediyor ama sahne dışında single çalışmalarımda sadece pop tarzına yer veriyorum.

 Söz yazarlığı ve beste de yapıyorsunuz. Bu konudaki çalışmalarınızla ilgili bilgi verir misiniz?

Evet söz yazarlığı ve beste çalışmalarım da mevcut. Özellikle şarkı sözü yazmayı çok seviyorum. Birikmiş bir sürü şarkı sözüm bulunmakta. Bunun yanında bestesini yaptığım sözlerim de mevcut. Ama genel olarak şarkı sözlerim bestelerimden daha çok bulunmakta.

 

Sizin yazdığınız ‘Gölgeden’ şarkısının öyküsünü anlatır mısınız?  Gösterilen ilgiden memnun musunuz?

Muhakkak her şarkımın hikayesi vardır fakat bazıları bende yer etmekte iken bazıları ise defterimde kayıtlarda kalmaktadır. Gölgeden şarkımda defterimde kayıtlara geçmiş bir şarkıydı. Bu şarkıyı hareketli tarzda bestelemiştim son anda aranjör arkadaşımla bakarken bunun slow tarzında daha iyi olacağına karar verdik. Aranjör arkadaşım düzenleme yaparak müziğini değiştirdik ve sözleri bana ait olarak kalırken müziği artık Yaser Afşin imzalı oldu. Tabi şarkı sözlerinde nakarat kısmını Stüdyoda 5 dakika içerisinde oluşturdum. Yani yıllar önce yazdığım bir eserdi. Yıllar sonra defteri kurcalarken karşıma çıktı ve stüdyoda düzenlemeye girerek sizlerin karşısına geldi. Evet gelen yorumlardan memnunum. Özellikle de öğrencilerimden o şarkımı çok sevenler var ve bu da beni mutlu ediyor.

 Sanat kariyerinizde en büyük hedefiniz nedir?

Şarkılarımı çok daha geniş kitlelere ulaştırmak ve ülkemin her şehrinde konser verip yurtdışına açılmak.

 Ülkemizde sanata ve sanatçıya hak ettiği değerin verildiğini düşünüyor musunuz?

Maalesef ülkemizde sanata ve sanatçıya verilen değeri yeterli bulmuyorum. Özellikle de sosyal medya platformlarında fenomen olmak bile sesiniz ya da herhangi herhangi bir sanatınız olmasa bile sizi meşhur edip çok fazla kitleye ulaştırabiliyor.

 Türk müzik sektörünün en büyük sorunu nedir?

Türk Müzik sektörünün en önemli sorunu popüler müzik kültürü ve bunun yanında çok fazla bir tüketici toplumun bulunmasıdır. Sürekli fenomen olan kişiler saçma şarkılar çıkarmakta küfürlü şarkılar trend olmaktadır. Ve bazı şarkılarla maalesef gençler yasaklı maddelere özendirilmektedir.

Eskişehir’e hiç geldiniz mi? Eskişehir’i nasıl buldunuz?

Eskişehir’e geldim çok severim. Özellikle Sazova Parkına bayıldım şirin bir şehir.

 Haberes okurlarına son bir mesajınız var mı?

Haberes okurlarına buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Habere ‘Es ’vermeden Haberesle kalsınlar.