UTMK Önceki Başkanı Prof. Dr. Nabi AVCI’nın Millî Eğitim Bakanlığı döneminde UTMK’nın mevcut hizmet binasının alınmasına ve donatılmasına sağladığı destek ve katkılar nedeniyle, yaklaşık 4.000 UNESCO logolu yayından oluşan İhtisas Kütüphanesine “PROF. DR. NABİ AVCI UNESCO İHTİSAS KÜTÜPHANESİ” adının verilmesine Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle karar verilmişti. 

Bu karar doğrultusunda, Prof. Dr. Nabi AVCI’ya teşekkür edilerek, kütüphane açılışı UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı, yeni seçilen 28. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri, UNESCO uzmanları ve Genel Sekreterlik personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Nabi Avcı açılışta yaptığı konuşmada, Kurumsal kültürün ve vefânın öneminden bahsederek, bu İhtisas Kütüphanesi’nin, başka ülkelerdeki UNESCO Millî Komisyonları için de güzel bir örnek oluşturacağını; özellikle Eğitim, Bilim ve Kültür alanlarında UNESCO idealleri doğrultusunda çalışacak araştırmacılar için çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini vurguladı. Kadirşinaslıkları ve nezaketleri için UTMK Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’a ve Yönetim Kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Prof. Dr. Nabi Avcı, daha sonra katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini keserek Kütüphaneyi hizmete açtı.

Editör: Ayhan Aydıner