Kültür ve sanat etkinliklerini ilçelere yayarak sosyal hayata destek olmaya devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği ve gelenekselleşen “Açık Hava Sinema Geceleri” ile 12 ilçede film gösterimleri gerçekleştirecek.



Düzenlenen açık hava sinema geceleri ile sinema salonlarının bulunmadığı kırsal 12 ilçede, 25 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında gösterimler yapılacak.
Nostaljik açık hava sineması keyfinin yaşandığı gösterimler, ilçe halkına açık şekilde gerçekleştirilirken izleyicilere ücretsiz gazoz ve mısır ikramı da sunulacak.
 “Açık Hava Sinema Geceleri” etkinliğinde ilçeler ve gösterimlerin yapılacağı tarihler ise şu şekilde oluştu: “25 Temmuz Günyüzü-Kaymakamlık karşısı, 26 Temmuz Mihalıççık-Atatürk Parkı, 27 Temmuz Alpu-Cumhuriyet Meydanı, 28 Temmuz İnönü-Cumhuriyet Meydanı, 1 Ağustos Seyitgazi-Cumhuriyet Meydanı, 2 Ağustos Beylikova-Cumhuriyet Meydanı, 3 Ağustos Çifteler-Cumhuriyet Meydanı, 4 Ağustos Mahmudiye-Cumhuriyet Caddesi Pazaryeri, 8 Ağustos Sarıcakaya-Çağlayan Caddesi, 9 Ağustos Mihalgazi-Yüzme Havuzları bölgesi, 10 Ağustos Sivrihisar-Saat Kulesi bölgesi, 11 Ağustos Han-Cumhuriyet Meydanı.”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tüm vatandaşları açık havada sinema keyfini yaşamaya davet etti.

Editör: Ayhan Aydıner