Öğrenciler pizza yapımını uygulamalı olarak deneyimledi
Etkinliğe katılan Şef Emir Zengin sektörde yaklaşık 9 yıllık deneyime sahip olduğunu belirterek kariyerinin Bodrum döneminin ardından Eskişehir’de çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. İtalyan mutfağıyla uzun yıllardır iç içe çalıştığını aktaran Zengin, atölyenin amacının öğrencilerin uygulama yaparak öğrenmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.
Etkinliğin içeriğine ilişkin bilgi veren Şef Emir Zengin “Yıllardır İtalyan kültürüyle iç içe çalıştığım için pizza atölyesi düzenleyelim dedik. Öğrenciler de biraz ellerini unun altına koysun, hatalarını görsün ve eğlensin istedik. Profesyonel bir beklentimiz yok amacımız eğlendirirken öğretmek. Hamur uygulamasını önceden simülasyon olarak hazırladık. Burada reçete atıfları üzerinden açma ve pişirme aşamalarına geçeceğiz.” dedi.
Öğrencilerin hamur açma ve pizza pişirme aşamalarını uygulamalı olarak deneyimlediği etkinlik hazırlanan pizzaların tadılmasıyla sona erdi.
