Fransa’da Circuit Paul Armagnac pistinde 28 Haziran-1 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenen Shell Eco Marathon Europe yarışında Ülkemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil eden Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Hidroana ekibi “Midas” adlı hidrojen enerjili aracı ile Avrupa 3'üncülüğü elde etti. Yarışta derece elde eden tek Türk takımı olan Hidroana, 1 m3 hidrojenle 378.2 km yol kat ederek kendi rekorlarını kırdı.

Zorlu teknik kontrolleri ilk seferde geçip araçlarını yağmurlu havaya rağmen deneyebilen ilk takımlar arasında yerini aldı. Yarışma boyunca piste çıkmak için 4 hakkı olan Hidroana takımı piste her çıkışında kendi rekorlarını da kırarak en iyi derecesini elde etti. 


Takımın elde ettiği bu başarısı 15 yıllık tecrübesine ve geçmiş yıllardaki başarılarına dayanıyor. Sürdürülebilir enerji kullanımını teşvik etmek amacıyla en verimli hidrojen enerjili aracı yapmak üzere 2007 yılında faaliyet göstermeye başlayan Hidroana takımı 2008 yılında ilk aracını üretmişti.

ESTÜ'den bu büyük başarıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Başarısıyla Ülkemizi ve Eskişehir Teknik Üniversitesini gururlandıran Hidroana takım üyelerini ve takım danışmanını tebrik ediyor, desteklerinden dolayı tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz."

Editör: Ayhan Aydıner