ERBALDER Başkanı Neziha Bilen Avrupa’ya yaptığı çıkarma hakkında şu açıklamayı yaptı; “ 20 -22 Haziran 2022 tarihleri arasında ERBALDER olarak Bulgaristan HÖH Partisi ve Avrupa Birliği Parlamentosu Tarım ve Kırsal Kalkınma Komitesi'nde ve İstihdam ve Sosyal İşler Komitesi'nde görev yapan değerli Milletvekili Atidzhe Alieva-Veli’nin daveti üzerine Brüksel ziyaretimizi gerçekleştirdik.  Avrupa Birliği’nin yapısı, organizasyonu, işlevi ve sosyal politikaları ile ilgili verilen seminer sonrası birçok konu üzerinde karşılıklı sohbet ettik.

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili ve Avrupa'daki liberal partilerin oluşturduğu Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Partisi'nin eş Başkanı İlhan Küçük ile buluştuk. Derneğimizi tanıttık, çalışmalarımız ve stratejik planlarımız ile ilgili bilgi verdik. 

Vekillerimiz, Balkan kültürünün yaşatılması, yaygınlaştırılması ve ülkeler arası diyaloğun geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler. 

Anı olarak dernek logolu plaketimizi takdim ettik. Nazik davetlerinden ve gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı kendilerine gönül dolusu teşekkürlerimizi ve sevgilerimizi sunuyoruz."

Editör: Ayhan Aydıner