CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Başkanlığındaki heyet gurbette yaşayan Avrupalı Türkler için projelerini Kapıkule Sınır Kapısı’nda açıkladı. CHP’nin ‘Sıla Yolu’ projesi olarak kamuoyuna duyurduğu projede, Avrupalı Türklerin sıla yolunda yaşadığı mağduriyetlerden, yurtdışı seçim çevresi oluşturulması ile Otomatik Bilgi Paylaşımı Anlaşması’nda yaşanabilecek mağduriyetlerin çözüme kavuşturulması başta olmak üzere birçok soruna dikkat çekildi.

Heyette yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Eskişehir’imizde de gurbette yaşayan hemşehrilerimiz var. Onlar bizim anamız, babamız, akrabamız, komşumuz. Ve biliyoruz ki onlar gurbette birçok sıkıntı ile karşı karşıya. Yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın sıkıntılarını, taleplerini ve bunların nasıl çözüme kavuşturulacağını da biliyoruz. Bugün Kapıkule’de Cumhuriyet Halk Partisi olarak gurbette yaşayan yurttaşlarımıza yönelik Sıla Yolu projemizi anlatıyoruz.  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile getirdiği gibi tüm yurttaşlarımızın hakkının, hukukunun korunduğu, adaletle yönetilen bir Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz hazırız” dedi.

GURBETTEKİ TÜRKLER İÇİN KAPIKULE’DEN MÜJDE

CHP yurtdışında yaşayan Avrupalı Türklerin talep ve sıkıntılarını çözüme kavuşturacak projelerini anlatmak için de harekete geçti. Yaz tatillerini ana vatanda geçirmek için Avrupa’dan Türkiye’ye giriş yapan yurtdışındaki vatandaşları Kapukule Sınır Kapısı’nda açtığı stantlar ile karşılayan CHP heyeti, ülkeye giriş yapan Avrupalı Türklere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mektubu ile parti projelerini aktarıyor. Aralarında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in de bulunduğu heyet, sınırdan giriş yapan Avrupalı Türkleri karşılarken, talep ve sıkıntıları dinliyor, sorun tespitlerine yönelik anket çalışması yapıyor.

CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kapıkule Sınır Kapısı’nda düzenlediği basın toplantısında, Sıla Yolu projesini açıklarken, “Burada her gün iki arkadaşımız gelen ve giden vatandaşlarımızla buluşacaklar, onları karşılayacak ya da yolcu edecekler. Güler yüzle sohbet edecekler, dertlerini dinleyecekler. Birebir onlardan buradaki sorunu, yoldaki sorunu ne, Türkiye'deki sorunu ne, yurt dışındaki sorunlarını birebir not alacağız. Bugüne kadar tespit ettiğimiz sorunlar dışında başka sorunları varsa onları da tespit edip en kısa sürede onlarla ilgili çözüm önerilerini de geliştireceğiz, çalışacağız. 'Sıla Yolu' projemiz hayırlı olsun, giriş ve çıkış süresince bütün sınır kapılarına bunları yayarak bu projeyi geliştireceğiz” dedi.

SEÇİM ÇEVRESİ OLUŞTURULACAK, MAĞDURİYETLER ÖNLENECEK

Heyette yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, partisinin Kapıkule’de gerçekleştirdiği çalışmalar ve Sıla Yolu projesine ilişkin bilgi verirken, CHP olarak yurtdışında yaşayan Türklerin talep ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için de projelerinin hazır olduklarını aktardı. Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan Başkanlığındaki heyetimizle Kapıkule sınır kapısında sıla yoluculuğundaki yurttaşlarımızla selamlaşıyor, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun mektubunu aktarıyoruz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız bizlerin ayrılmaz parçası. Onlar sadece Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlanacağında hatırlayacağımız kişiler değil. Onların sıla yolunda yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi, fahiş uçak biletlerinin makul fiyatlara çekilmesi, konsolosluk hizmetlerinin iyileştirilmesi, TBMM’de güçlü bir varlık oluşturulması için yurtdışı seçim çevresi oluşturulması, Otomatik Bilgi Paylaşımı Anlaşması’nda yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi gibi birçok konuda yaşadıkları sıkıntıların takiçisiyiz ve bu sıkıntıların çözüme kavuşturmak için hazırız. Bugün Kapıkule’de yurtdışında yaşayan yurttaşlarımıza memleketinize hoşgeldiniz derken, bunları da aktarıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta dile getirdiği gibi tüm yurttaşlarımızın hakkının, hukukunun korunduğu, adaletle yönetilen bir Türkiye için Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz hazırız.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Başkanlığındaki heyette, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Parti Meclisi üyesi Umut Akdoğan yer alarıken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Edirne, Kırklareli İl Başkanları ile parti yöneticileri de çalışmalara eşlik etti.

Editör: Ayhan Aydıner