Yapay Zeka ve Eğitimin Geleceği Çalıştayı, Özel Çağdaş Okullarının ev sahipliğinde, tüm Eskişehir halkına açık olarak 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Çalıştaya akademisyenler, öğretmenler, üniversite ve lise öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Çalıştayın ilk gününde, yapay zeka alanında ulusal ve uluslararası alanda önemli çalışmalara imza atan akademisyen ve iş insanları bilgi paylaşımlarında bulundu. Çalıştayda yapay zekanın eğitimdeki yeri, geleceği ve eğitim alanında kullanılan yapay zeka uygulamaları konuşuldu. 
YAPAY ZEKANIN EĞİTİMDEKİ YERİ VE GELECEĞİ KONUŞULDU
Yapay Zeka ve Eğitimin Geleceği Çalıştayı, ESBAV Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yavuz Tuna'nın açılış konuşması ile başladı. Tuna,  eğitimde yapay zekanın bugünkü yeri ve gelecekteki etkilerinin tartışılacağı bu çalıştayın önemine değindi. 
Çalıştayda; Prof. Dr. Mehmet Kesim "Yapay Zeka Okuryazarlığı" konulu, Prof. Dr. Volkan Yüzer "Uzaktan Eğitim Destek Sistemlerinde Yapay Zeka Kullanımı" konulu, Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın "İlk ve Orta Öğretimde Yapay Zekanın Kullanımı" konulu, İbrahim Haluk Erden "Küçük Balık ve Büyük Balık Okyanusları Birlikte Keşfediyor" konulu, Dr. Öğr. Üyesi Helin Dutağacı "Bahçecilikte Yapay Zeka ve Yapay Görme" konulu, Dr. Öğr. Üyesi Harun Serpil "Yapay Zekanın Yabancı Dil Eğitiminde Kullanımı" konulu, Av. Dr. Ahmet Haşim Alagüney "Eğitimde Yapay Zeka Kullanımına İlişkin Etik ve Hukuki Meseleler" konulu, Ali Adil Ünlükal "Yapay Zekanın Geleceğinize Etkisi" konulu, Dr. Öğr. Üyesi İlker Kayabaş "Eğitim İçeriğinin Yapay Zeka ile Desteklenmesi" konulu konuşmalarını gerçekleştirdi. 
4 AYRI YAPAY ZEKA ATÖLYESİ YAPILDI
5 Mayıs Pazar günü ise Özel Çağdaş Okullarında düzenlenen yapay zeka atölyelerinde; Serbay Kapan tarafından "Yapay Zeka ile Okul Öncesi Montessori Destekli Etkinlik Yapımı" atölyesi, Erhan Şıracı tarafından "Kodlama Dünyasında Yapay Zeka Yardımcıları: GitHub Copilot" atölyesi, Dr. Öğr. Üyesi İlker Kayabaş tarafından "Eğitim İçeriklerinin Yapay Zeka ile Desteklenmesi" atölyesi ve İbrahim Haluk Erden tarafından "Yapay Zeka İlham Merkezi" atölyesi gerçekleştirildi.

Türk Eğitim Sen Eskişehir Milletvekillerinden 'ÖMK' Desteği İstedi Türk Eğitim Sen Eskişehir Milletvekillerinden 'ÖMK' Desteği İstedi

Editör: Ayhan Aydıner