Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç karşıklı ekonomik ilişkileri değerlendirmek ve ekim ayında gerçekleşecek Eskişehir Endüstri Fuarı hakkında yapılması planlanan ikili görüşmeler hakkında istişarede bulunmak üzere ETO’ya konuk oldu. 30 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıya Büyükelçi Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Asistanı Dzenita Özgüner, ESGİAD Başkanı Ulaş Entok, ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna, ETO yönetim kurulu ve meclis divanından oluşan heyet katıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in Anadolu’nun batıya açılan kapısı olduğunu belirterek, Eskişehir’in ticaret ve sanayisini geliştirmek için çaba gösterdiklerini kaydetti. Bosna Hersek ile Türkiye’nin geçmişten gelen gönül bağı olduğunu belirten Güler, bu bağı her geçen gün daha da büyüyen karşılıklı ticarette güçlendirmek istediklerini söyledi.

Bosna Hersekli iş insanlarını Eskişehir’e davet ettik

Eskişehir ve Bosna Hersek arasında enerji, sağlık, savunma sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında ciddi iş birliği fırsatları bulunduğunu belirten Güler bu fırsatları işbirliğine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç’e yazdığı davet mektubu ile Bosna Hersek’in iş insanlarını Eskişehir Endüstri Fuarına da davet ettiğini belirten Güler, Bosna Hersek’teki tüccar ve sanayicileri ekim ayında gerçekleşecek Eskişehir Endüstri Fuarı’nda görmeyi arzu ettiklerini ifade etti. Eskişehir Endüstri Fuarı’nın Savunma Sanayi Başkanlığı’nın himayesinde düzenlendiğini kaydeden Güler, fuar vesilesiyle Eskişehirli ve Bosna Hersekli iş insanlarını bir araya getirmek istediklerini kaydetti.

Bosna Hersek heyeti Eskişehir Endüstri Fuarına katılacak

Toplantıda konuşan Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve ekonomik ilişkilere vurgu yaptı. ETO Başkanı Metin Güler’in Eskişehir Endüstri Fuarı’na davet mektubunu aldıktan sonra Eskişehir’i ziyaret etmeye karar verdiklerini belirten Alagiç, bu kapsamda bir dizi ziyaret planladıklarını söyledi. Eskişehir Endüstri Fuarı’na katılmaktan memnuniyet duyacaklarını ve Bosna Hersekli iş insanlarından oluşan heyetle katılmayı planladıklarını belirten Alagiç, fuarın karşılıklı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamasını umduğunu söyledi. Büyükelçilik olarak işbirliği yapılabilecek sektörlerde destek vermeye hazır olduklarını belirten Adis Alagiç, Bosna Hersek’in yatırım ve ticaret fırsatları hakkında da bilgi verdi.

Editör: Ayhan Aydıner