İlker Kaçan acil servisteki sağlık çalışanlarını devlet düşmanı olarak göstererek; "300 meslekten milyonlarca insan doyuramadık sağlık çalışanlarını" demesi büyük tepkilere yol açtı.  Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

"Siyasetin içinde büyüyen kardeşim gibi sevdiğim İlker Kaçan'ın iki farklı paylaşımı.

Neden Sağlık Sistemi içinden çıkılmaz hal alıyor beraber okuyalım?

✅️ 1. Paylaşım 1.Bölüm

📌Vatandaş soruyor; Yeşil Alanı kapattılar peki soruyorum neden kapandı?

Cevap; idare fazla personel mesai ücreti vermemek için kişi sayısını azaltıyor.

📌Soru; Her sağlık çalışanı devlet düşmanı mıdır?

Cevap; Yıllardır iktidar da olan birinin üç beş oda, bir iki art niyetli sendika üyesinin yaptığı eylemi bütün sisteme maal etmek 2023 öncesi siyasetçiye yakışıyor mu?

📌Soru; Sağlık Çalışanı doymayacak kadar sorunu acaba nedir?

Cevap; Bilgisiz saha gezmeyen sosyal medyadan siyaset yapmak

✅️ 2. Paylaşım 2 Bölüm

📍 Yer Eskişehir Şehir Hastanesi

Bir başhekim sosyal medyada Eskişehir Şehir Hastanesi geçince vatandaşı aramış burası çok önemli güzel bir harekettir. Aynı başhekim neden mabadını kaldırıp hastaneye gelip sorun nerde bakmamış…

Ve devam ediyor olay dün acil servise 2000 hasta gelmiş, yaşanan olay eylem değil Personelin vurdumduymazlığı ve personelin işine özen göstermediğini söylemiş gerekli soruşturma açılmış bende sağlık çalışanları adına olayın takipçisi olacağım.

Cumhurbaşkanımızın şehrimize kazandırdığı Milyar TL’lik yatırım fazla mesai ücreti yüzünden eksik sağlık çalışanı ile çalışıyor olabilir mi? Bir hekim kaç hasta bakmalı Acil Serviste mesela? Bir başhekim böyle bir cevap vermesi canla başla çalışan sağlık personelini devlete karşı asi yapmaz mı?  Yıllık izin alamayan baskı iletişim sıkıntısı olan yüzlerce sağlık personeli varken bu konuşmalar nasıl yapılıyor.

Tabiki ben İlker kardeşimin yazdıkları ile başhekim söylemiş diyorum, başhekim bey konu ile alakalı açıklama yapabilir. Biz her iki tarafın da özre davet ediyoruz. Sağlık personeli devlet düşmanı olmaz. Sağlık Sen Ailesi olarak soruyoruz.

Afyon, Bilecik, Kütahya, Eskişehir olarak hizmet veren Şehir Hastanesi artan gurbetçi sayısı da eklenince Acil Servis Çalışan sayısı artırıldı mı? Fazla mesai kavramı sebebi ile her ay acil servis nöbet listesi alan alan sarı, yeşil derken çalışan sayısı idare tarafından azaltılıyor mu?  Aciliyeti olmayan hastalar Acil servise geliyor ise beklemeyi göze almalı bence.

İlker kardeşim İdareci sistemin sorumlusu iken teşekkürü kapmış suçlu Sağlık çalışanı olmuştur. Sizler halının altına sorunları süpüren görmezden gelen siyasi çalışmaya devam edin sağlık sayenizde çöküyor. Eğer Başhekim bey bu sözleri söyledi ise zor şartlar altında yılmadan çalışan Acil Servis çalışanı meslektaşlarmızdan özür dilemelidir.

Zor süreçlerde herkes konuştuğuna dikkat etmelidir."

Editör: Ayhan Aydıner