Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı’nda yoga yapan vatandaşları ziyaret ederken, “Açık havada spor ve yoga yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı parklarımıza bekliyoruz” dedi.


Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, hemen her fırsatta Eskişehirli vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor.
Başkan Ataç son olarak Özdilek AVM yanındaki koruluk alanda Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açık havada yoga etkinliğine katılan vatandaşları ziyaret etti. Beden ve ruh sağlığı açısından oldukça faydalı bir spor olan yoganın, Tepebaşı’nda uzun yıllardır ilgiyle devam ettiğini ifade eden Başkan Ataç, “Yoga yapmak o kadar olağan bir şey ki dünyanın neresinde giderseniz gidin açık ya da kapalı alanlarda bunu görebiliyoruz. Yoga, insanlara huzur alma, dinlenme, dinlenirken de spor yapması gibi güzel bir çalışma. Bedensel terapiyle birlikte ruhsal terapi de yapıyor. Bununla ilgili şehrimizde bir iki istenmeyen olaylar oldu, ben bunları umursamıyorum, hakikatten önemsemiyorum. Çünkü açık alanlarda, insanlarımızın herhangi bir özgürlüğünün kısıtlamaması gerekir. Biz bu alanı da özellikle Özdilek firmasıyla birlikte koruma kararı aldık. Buraya hiçbir şey yapılmıyor. İnsanlarımız gelip diledikleri gibi zaman geçirebiliyorlar. Kente bir akciğer gibi oksijen veren bir yer burası. O yüzden burada daha çok bu tür etkinliklerin yapılması taraftarıyım. Bugüne kadar koruduk, bundan sonra da korunmasını sağlayacağız. Sizleri izlerken o kadar mutlu oldum ki; gökyüzüne bakıyorsunuz ve bu temiz havayı teneffüs ediyorsunuz. Biz burada her zaman özgürce çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü burası Tepebaşı Belediyesi’nin ve Özdilek’in mülkiyetinde olan bir yer. Başından beri burayı el değmeden korumak düşüncesindeyiz. Bundan sonra da hep böyle kalacak. Baktığınızda böyle bir yer hiçbir ilde yok. Bu kadar bakir, bu kadar güzel, bu kadar temiz kalabilmesi sizlerin sayesinde. Katıldığınız için teşekkür ediyorum. Açık havada spor ve yoga yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızı parklarımıza bekliyoruz. Bu katılımların fazla olması hem Tepebaşı adına hem kentimiz adına çok önemli. Her şeyimiz iyi, bundan sonra da daha iyi olacak” diye konuştu.

Özdilek AVM Müdürü Alim Durmaz ise “Biz belediyemizle birlikte bu alanı yeşil alan olarak koruyoruz. Hafta sonları özellikle pandemiden bu zamana kadar buranın değeri daha çok anlaşıldı. Ben burada oturan bir birey olarak hem de işletmeci olarak şunu söyleyebilirim; belediyenin bu şekilde bir faaliyet yapması gerçekten de çok güzel. Bu bölge için bir değer. ‘Hayat Tepebaşı’nda’ lafını bir kez daha ispatlamış oluyoruz. Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.
Açık havada yoga etkinliğine katılan vatandaşlar da Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti. Yetişkin yogası etkinliği uzman eğitmenler gözetiminde cumartesi günleri saat 10.00’da  düzenleniyor.

Editör: Ayhan Aydıner