Afyonkarahisar Alanyurtlular Derneği Başkanı İbrahim Kartal'ın konuşması ile başlayan ziyarette, Kartal Alanyurt Derneği olarak Eskişehir'i kendi memleketleri olarak gördüklerini belirterek, Eskişehir'de yaklaşık 3000 Alanyurtlu'nun yaşadığını ifade etti. Kartal, son yıllarda köylerinin etrafında yapılan maden çalışmalarının iktidarın kazanç hırsı nedeniyle köylerini mahvetmeye başladığını dile getirdi. Başkan Kartal, belediyeden tek taleplerinin köylerine bir yol yapılması olduğunu belirtti. Ayrıca, farklı isteklerinin de bulunduğunu ancak bunları Ayşe Başkanı'na kutlama ziyaretlerinde ileteceklerini ifade etti.

“Bu şehir, bu üç başkanın hediyesidir.”

Ayşe Ünlüce ise şu açıklamalarda bulundu: "Sizlerin ne kadar Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlı olduğunu biliyorum. Cumhuriyetin 100. Yılını kutlarken, ben inanıyorum ki cumhuriyet kadını bir belediye başkanı Eskişehir’e yakışacak. Öncelikle Alanyurt yoluyla başlamak istiyorum.       4 buçuk kilometre yapılamayacak iş değil, ama hem pandemi hem deprem nedeniyle programımız o kadar çok değişti ki, sosyal yardıma öncelik vermek zorunda kaldık ama benim buradan size sözüm olsun, o yolu yapacağım. Kazım başkanım, size ülkenin içinde olduğu tabloyu çizdi. Asgari ücret karşılaştırılıyor ya, hani Avrupa'yla? Avrupa'da yaşayan insanların %10 asgari ücretle çalışıyorken, Türkiye’de yaşayan vatandaşımızın %50 asgari ücret alıyor. Emekli maaşları ortada, 10 bin TL. Kazım başkanımın dediği gibi, zenginler mi kazansın, yoksullar mı? Biz yerelde 25 yıldır Yılmaz Hocamla bir dönüşüm yaşadık, bu şehre bir hayat kültürü kazandırdık. Birlikte huzur içinde yaşama kültürü. Kazım başkan, Odunpazarı'nda halkçı belediyeciliğin nasıl olacağını öğretti. Ahmet başkanımız da 20 senedir bu şehirde, 'Hayat Tepebaşı'nda güzel' diyerek Tepebaşı'nı hediye etti. Bu şehir, bu üç başkanın hediyesidir. Bu şehre sahip çıkalım, AKP hükümetine sandıkta cevap verelim."

“Veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınsın” “Veteriner hekimler sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınsın”

“Bu seçim, yoksullarla zenginlerin seçimi”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, : "Bugün, Büyükşehir Belediye Başkanı adayımızla birlikte geldik. Biz, bu bölgeyi çok iyi bilen ve burada çalışan insanlarız. Bu bölge, partiyi Eskişehir'de birinci yapar. Alanyurtlu hemşerilerimizin desteğini arkamızda hissettik. 31 Mart seçimi her seçim gibi önemli, ama farklı özellikleri olduğunu unutmamak lazım. Bu seçim, genel seçim havasında bir yerel seçim. Ekonomi çok kötü yönetiliyor ve insanlarımız ekonomik sıkıntılar içinde. Bunun suçlusu da Cumhurbaşkanıdır. Türkiye'deki sosyal demokrat belediyeler olarak, Halk Ekmekle ekmek fiyatlarını dengede tutmaya çalışıyoruz. İşte o yüzden Ayşe Ünlüce başkan olmalı. Bu seçim, yoksullarla zenginlerin seçimi. Belediyecilikten zaten anladıkları yoktu. Eğer belediyemizde çalışan işçilere Tayyip Erdoğan hükümetinin öngördüğü enflasyon oranında %38 zam yapsaydık, belediye işçimiz geçinemeyecekti. Biz %65 yaptık, işçimiz geçinebilsin diye. İşte sosyal belediyecilik budur." Dedi.

“Eskişehir'in belediye başkanları çok uzun süredir yatay mimari için direndiler.”

Ziyaretin soru-cevap kısmında Alanyurtlu vatandaşlar, Ayşe Ünlüce'ye Eskişehir'de kentsel dönüşümü ve depreme dirençli kent oluşumunu nasıl sağlayacaklarını sordular. Ünlüce şu şekilde cevap verdi: "6 Şubat'a çok az kaldı. Geçtiğimiz yıl gece saat 4'te deprem oldu ve bir acıyla uyandık. Deprem 11 il gibi çok büyük bir coğrafyayı kapsadı. Artık hiçbir siyasetçi bu konuları halının altına atamaz. Eskişehir'in belediye başkanları çok uzun süredir yatay mimari için direndiler. O yüzden diyorum ki, bu şehri korumalıyız. Zemini sağlam, maliyeti daha az yerleri belirlememiz lazım. Zaten biliyorsunuz, üç belediye başkanımız ve inşaat mühendisleriyle bir protokol imzaladık. Belediyeler bu konuda tek görevli değil; biz şehirdeki tüm paydaşlarla beraber çalışıp, bu konuda çözüm üreteceğiz” dedi.

Editör: Ayhan Aydıner