“Mavinin Kıyısında” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
“Mavinin Kıyısında” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
İçeriği Görüntüle


Tepebaşı Belediyesi tarafından Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Eskişehir Aşçılar Derneği ve Vega Outlet AVM iş birliğinde düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması lezzetlerin rekabetine sahne oldu. Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Et yemeği, sebze yemeği, hamur işi ve tatlı olmak üzere 4 kategoride düzenlenen yarışmaya, belde evlerindeki kursiyerler ve Tepebaşı bölgesindeki vatandaşlar hazırladıkları lezzetler ile katıldı.
“Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum”
Etkinlikte bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç: “2001 yılından itibaren açtığımız belde evlerimiz bu sene 24’üncü yılını doldurdu. Her yıl binlerce kadınımıza ve çocuğumuza hizmet veren belde evlerimiz, Türkiye’ye bir marka olarak yansıdı. Biz kadınımızı daha üretken hale getirmek için böyle bir proje geliştirdik ve ilgi gördü. Çünkü insanlara bilgiyi vermek veya bir sanata alıştırmak insanın vizyonunu geliştiriyor. Bu projeyi birçok belediye örnek aldı. Aynı yıl 2001 yılında Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumumuz da başladı. Bu sempozyumumuz içine de pişmiş kapta yemek yarışması düşündük ve bugün 17’ncisi devam etmekte. Bugün burada emek veren 92 kadınımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’nin, dünyanın en güzel, en özel projesi”
CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise: “Önceki yıllarda jüri olarak yer almıştım. Bugün de burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün yapılan yemeklerin her biri birinci. Eskişehirimiz bu güzellikleriyle, bu sofralarıyla güzel. Hepinizin elinize sağlık, emeğinize sağlık. Herkese teşekkür ediyorum. Belde evlerini sadece Eskişehir’in değil, Türkiye’nin bir markası yapan Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a da bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu belde evleri projesi, kadınları özgürleştiren, birbiri ile omuz omuza daha güçlü kılan, Türkiye’nin, dünyanın en güzel, en özel projesi.” dedi.
4 kategoride 16 derece
Marşlar eşliğinde coşkulu anların da yaşandığı yarışmada dereceye girenler jüri değerlendirmeleri neticesinde belirlendi. Puanlamalar sonucunda et yemeği kategorisinde Güllük Belde Evi’nden Ayşe Türker kuzu kaburga etli yaprak sarması ile birinci, Tombakzade Belde Evi’nden Mevlüde Aktaş Antep Yuvalaması ile ikinci, Muttalip Belde Evi’nden Zeynep Coşkun eli böğründe ile üçüncü, Sütlüce Belde Evi’nden Türcan Cehiz ise Maraş usulü etli cevizli içli köfte ile mansiyon ödülünün sahibi oldu.
Sebze yemeği kategorisinde Şirintepe Belde Evi’nden Fatma Oruç zeytinyağlı portakallı Enginar ile birinciliği, Yeşiltepe Belde Evi’nden Sevgi Kaya Girit usulü kabak sıyırma ile ikinciliği, Zişan kızılcıklı Belde Evi’nden İsmigül Doğru biber dolması ile üçüncülüğü, Zincirlikuyu Belde Evi’nden Nazlı Çoban ise zeytinyağlı sarma ile mansiyon ödülünü kazanan isimler oldu.
Hamur işi kategorisinde Ömerağa Belde Evi’nden Sümeyra Kaptan Boşnak mantısı ile birinci, Muttalip Belde Evi’nden Havva Er kıymalı mantı ile ikinci, Yukarı Söğütönü Belde Evi’nden Asiye Ergenç silar mantısı ile üçüncü, Sıraevler Belde Evi’nden Rukiye Erbai kıymalı su böreği ile mansiyon ödülü kazananı oldu.
Tatlı kategorisinde ise Güllük Belde Evi’nden Yasemin Yıldırım limon güzeli ile birinci, Zincirlikuyu Belde Evi’nden Rabia Üstüner bademli dacquoise ile ikinci, Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’nden Ümmügülsüm Gence Sivrihisar baklavası ile üçüncü, Aşağı Söğütönü Belde Evi’nden Vildan Özteke Sivrihisar baklavası ile mansiyon ödülü sahibi oldu.
Etkinlik dereceye giren yarışmacılara madalya ve ödüllerin, jüri üyelerine ise teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ile sona erdi.