Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezonda sahneleyeceği yeni oyunlarının hazırlıklarını sürdürüyor. Usta yazar Haldun Taner’in eserlerinden uyarlanan “Yaşasın Demokrasi” adlı müzikli oyun Ekim ayında seyirciyle buluşacak.
 

Şehir Tiyatrolarının 2022- 2023 tiyatro sezonunda sahneleyeceği bir diğer yeni oyunu “Yaşasın Demokrasi” olacak. Geçtiğimiz günlerde provalarına başlanan oyun usta yazar Haldun Taner’in oyunları, öyküleri ve gazete yazılarından derlenerek uyarlandı. Oyunu uyarlayan ve yöneten isim Şehir Tiyatrolarının başarılı oyuncusu Ali Eyidoğan oldu. 

Aralarında “Vatan Kurtaran Şaban”, “Eşeğin Gölgesi”, “Dün Bugün”, “Yalan Dünya” gibi Haldun Taner oyunlarının da bulunduğu derlemede, usta yazarın öyküleri ve yazılarından da alıntılar yer alıyor. “Yaşasın Demokrasi” adıyla birleştirilen sahne metni, ilk kez seyirci karşısına çıkacağı için Dünya Prömiyerini de Şehir Tiyatrolarında gerçekleştirmiş olacak. 
 “Demokrasi kuru bir etiket değildir” diyen Haldun Taner’in eserlerinden derlenen bir seçkiden süzülenler, bizi demokrasimizin aksayan taraflarına, eserekli tutaraklı bir milletin radyoskopisine yönlendiriyor. Oyun, “Demokrasimizin, artık ergenliğe girdiği bu çağdaki izdüşümüne odaklanalım. Az gittik, uz gittik, bir de döndük baktık ki; olduğumuz yerdeyiz. Ne diyelim? Ne denebilir? Yaşasın Demokrasi!” cümleleri ile tanıtılıyor. 
Ali Eyidoğan’ın müziklerini de bestelediği, piyanist Başak Karakaş’ın eşliğinde sahnelenecek olan oyunun koreografisini ise Filiz Sızanlı üstlenecek. Şehir Tiyatrolarının profesyonel oyuncu kadrosunun rol aldığı “Yaşasın Demokrasi” Ekim ayı ortasında izleyici ile buluşacak ve sezon boyunca Şehir Tiyatroları bünyesinde sahnelenmeye devam edecek.     

Editör: Ayhan Aydıner