1998 yılından bugüne kadar yazmış olduğu tüm yazılarını toparlayan Hüseyin Turhan'ın kitapları 1500 sayfadan meydana geldi.
Yazarın adını verdiği kitaplara başlık olan 'Göre Ne Köre Ne 'deyimi: 'Her şey görebilen kimse için anlamlıdır. Göremeyen için hiçbir şey anlam taşımaz' anlamına gelmektedir. Yazar, birinci cildi annesi merhum Sabiha Turhan'a, ikinci cildi merhum babası Hasan Turhan'a ve üçüncü cildi ise,yazarın doğduğu kent olan Eskişehir'in ortasından geçen Porsuk Çayı'nın dostluğuna ve kardeşliğine vurgu yaparak 'Porsuk ile Harşit'in Dostluğuna' ithaf etti.
Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu başta olmak üzere Eskişehirli Şair-Yazar Ahmet Urfalı ile, Eskişehirli Yazar Mehmet Sadık Bozkurt kitaplara önsöz yazdı.
Yazar Hüseyin Turhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Duygularımı kalemime mürekkep yaparak yazdığım yazılarımı, bir kitap haline getirmek hep hayalimdi. Bugün bu hayalimin gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum. Adeta 'üçüz evladım' olmuş gibi sevinçliyim.Yazılarımda kırmızı çizgim hep Ulu Önderimiz Atatürk ve cumhuriyet değerleri olmuştur. Köşe yazmama 25 yıl önce vesile olan ama bugün aramızdan ayrılan merhum Şahinde Turhan hanımı rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum" dedi.

Kitaplarını dostlarının tavsiyesine uyarak uzun bir uğraş sonucu üç cilt halinde bir araya getirdiğinin altını çizen Turhan, "25 yıldan fazla köşe yazarlığım süresince yerel ve ulusal anlamda değişik konulara, köşe yazarlık refleksiyle güncel, toplumsal sorunlara temas etmeye çalıştım/çalışıyorum. Kitaplarımın hazırlanmasında emeği geçen başta Şair Yazar Ahmet Urfalı Bey olmak üzere Defne Yayınevi Müdiresi Rukiye Özdemir hanıma çok teşekkür ediyorum. Köşe yazan tüm gazeteci arkadaşlarıma buradan çağrıda bulunarak mutlaka yazılarını kitaplaştırsınlar. "Söz uçar yazı kalır" derler ama "insan dünyadan bir gün göçer ancak eserleri kalır" diye konuştu.

19 Mayıs Coşkusu Piiz Konseri İle Katlanacak 19 Mayıs Coşkusu Piiz Konseri İle Katlanacak

HÜSEYİN TURHAN KİMDİR?
Hüseyin Turhan 1969 yılında Gümüşhane'de dünyaya geldi. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra Ortaokul ve Liseyi Gümüşhane İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümünden onur öğrencisi olarak 1991 yılında mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.Vatani görevini yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaptı.
Gümüşhane'de Köylünün Sesi adlı aylık yayımlanan gazete ile başlayan köşe yazarlığı serüveni aralıksız 25 yıldan fazla ulusal ve yerel gazeteler, birçok internet haber siteleri ile dergilerde devam etti.Eskişehir'de ikamet eden yazar,toplum yararına faydalı bir çok STK'da yönetici olarak görev yapmaktadır.
Hemşire Meral hanımla 1994 yılında evlenen yazarın üç erkek evladı bulunmaktadır. Büyük oğlu Enes,Eskişehir Barosu'na bağlı serbest Avukat olarak çalışmaktadır.Ortanca oğlu Emre, Koç Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi 4.sınıfta tam burslu olarak okumaktadır.Küçük oğlu Haktan Hasan ise Ortaokul 8.sınıfta eğitim hayatına devam etmektedir. 
Yazar; bugüne kadar gerek mesleki yaşamında ve gerekse sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği başarı ile çok sayıda takdirname, teşekkürname ve plaketin sahibidir.
 

Editör: Ayhan Aydıner