Çakırözer, “Eskişehir’de öğrencisi, çalışanı, hastası her gün binlerce insanımızın kullandığı ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda yıllardır açıklama bekliyoruz. Yapılan açıklamalar var ancak Eskişehirliler sizden açıklama bekliyor. Her gün binlerce insanımızın kullandığı Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde deprem performans analizi sonrasında güçlendirmeye ihtiyaç var mıdır? Ne kadar sürede bu güçlendirme yapılacaktır? Meydana gelebilecek olası depremler karşısında Bakanlığınıza bağlı kurumlar için Eskişehir'de hangi önlemleri aldınız?” diye sordu. Çakırözer, görüşmelerde sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini de gündeme getirerek, sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve istihdamı için iyileştirilme istedi. 
“BİNLERCE İNSAN TEDİRGİN”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde söz alarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin depreme dayanıklılık durumunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hatırlattı. Konuyu daha önce de Meclis gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye de soran Çakırözer’in sorularına cevap verilmedi. Çakırözer, Bakan Koca’ya ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin depreme dayanıklılık durumuna ilişkin Eskişehirlilerin yıllardır açıklama beklediğini belirterek, “Bu konuda Eskişehirimizde binlerce insanımız tedirgin. Kamuoyuna bir açıklama yapılması ihtiyacı zaruridir” dedi. 
“ESKİŞEHİR SİZDEN AÇIKLAMA BEKLİYOR”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde söz alan Çakırözer şunları söyledi:
“Eskişehir Osmangazi Üniversitesi içindeki Tıp Fakültesi’nin ve hastanenin depreme dayanıklı olmadığı yönünde uzun süredir Eskişehir basınında haberler çıkmakta. Bu konuda bilim insanlarının raporları yayınlanmakta. Üniversitede 30 bin öğrenci var, tıp fakültesinde  bin 500 öğrenci var, hastaneye her gün yaklaşık 5 bin hasta, hasta yakını ve çalışan giriş yapmakta. Yıllardır bu konuda açıklama bekleniyor. En sonunda geçtiğimiz günlerde fakülte rektörü bir analiz açıkladı ancak kuşkular devam ediyor. O yüzden sizden mutlak suretle hem burada, hem de Eskişehir'de kamuoyunu aydınlatmanızı, gereken güçlendirmenin yapılmasını ve tıp fakültesinde de yine eskiyen binaların gözden geçirilmesini, hatta yenilenmesi konusunda desteklerinizi talep ediyoruz. Bu konuda mutlaka mümkünse bugün ama olamıyorsa önümüzdeki günlerde kamuoyuna bir açıklama yapılması ihtiyacı zaruridir.” 
GÜVENCELİ İSTİHDAM SAĞLANMALI, EK ÖDEMELER EMEKLİLİĞE YANSIMALI”
Çakırözer görüşmelerde sağlık çalışanlarına emekleri için teşekkür ederken, sağlık çalışanlarının taleplerini de sıralayarak, şunları söyledi:  “Sağlık Bakanlığı’nda mesleki olarak ödeme farklılıkları var, ödemeler arasında uçurum çok yüksek. Farklı kalemde ödeme alınıyor, sadece tek kalem emekliliğe yansıyor. Farklı kalemlerde yapılan ödeme yöntemi yerine yoksulluk sınırının üzerinde, tek kalemde tamamı emekliliğe yansıyacak şekilde temel ücret ödenmesine başlanmalıdır. Sağlık emekçileri sayısı OECD ortalamasına güvenceli ve kadrolu istihdamla çıkarılmalıdır. 4/D, 4/B, 4/C, 4924 ve başka tüm istihdam tipleriyle çalışanların istihdam modeli 4/A statüsüne alınmalıdır. İstihdam rejimindeki karmaşa ve adaletsizlik mutlaka giderilmelidir. Koruyucu sağlık hizmetlerinin yeniden ele alınması ihtiyacı ve güçlendirilmesi ihtiyacı önem arz etmektedir. Koruyucu sağlık hizmetleri için ayrılan pay mutlak suretle artırılmalıdır, bütçedeki payı yetersizdir. Aile sağlık merkezlerinin tüm giderlerinin genel bütçeden karşılanıp tüm aile sağlık binalarının kamusal olması önemlidir. Tüm aile sağlık merkezleri çalışanları da mutlaka 4/A statüsüne alınmalıdır.”
Çakırözer, Eskişehir’de yapımı yılan hikayesine dönen hastanelerin durumunu da Bakan Koca’ya hatırlattı. Çakırözer, Seyitgazi’nin Kırka Mahallesi ve Sivrihisar’da yapımı devam eden hastanelerin bir an önce tamamlanarak, Eskişehirlilerin hizmetine sunulmasını istedi. 

CHP İl Yönetiminden Ünlüce’ye Tebrik Ziyareti CHP İl Yönetiminden Ünlüce’ye Tebrik Ziyareti


 

Editör: Ayhan Aydıner