Dünya genelinde 50’den fazla ülkede, Türkiye’de ise Kabataş Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Koç Lisesi gibi seçkin okullarda aktif olarak uygulanan Best Buddies projesinin Eskişehir’deki ilk partner okulu olan Özel Çağdaş Okullarında, bu yıl 2. kez Best Buddies Eşleştirme Töreni heyecanı yaşandı. Tören, Sanatçı Özgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in katılımıyla gerçekleşti. Best Buddies Eşleştirme Töreninde ilkokul öğrencilerinin Sanatçı Özgün’ün Elveda şarkısını koro halinde söylemesi, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Özgün’ün çocukların bu sürprizine karşılık sahneye çıkarak onlarla şarkıyı bir kez daha seslendirmesi ise unutulmaz anlara sahne oldu. Lise öğrencisi Aslınur Arslanalp ise Özgün’ün Mühür isimli şarkısını başarıyla seslendirdi.

Özel Çağdaş Okullarından Eskişehir'de Bir İlk Özel Çağdaş Okullarından Eskişehir'de Bir İlk

Sahnede bir konuşma yapan Sanatçı Özgün, “Doğup büyüdüğüm şehirde ve büyümem esnasında hayranlıkla takip ettiğim Yılmaz Büyükerşen hocamın karşısında bu konuşmayı olmak beni çok heyecanlandırıyor. Bu şehrin ve bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeysiniz, iyi ki varsınız. Şehrimizi öyle güzel yerlere getirip öyle güzel izler bıraktınız ki tüm Eskişehirliler adına size çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Best Buddies projesinin önemine değinen Sanatçı Özgün, sözlerinin şöyle sürdürdü: “Çağdaş Okullarına bu harika organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Bu projede gönüllü olan ve bugün eşleşmelerini gerçekleşecek olan öğrenci arkadaşlarıma daha çok teşekkür ediyorum. Özellikle son birkaç yıldır arkadaşlık ortamı çok değişti. Siz bugün burada olarak belki de bir ömür boyu sürdürülecek özel bir arkadaşlığın ilk adımını atıyorsunuz. Ben de bir özel çocuk babasıyım, benim oğlum Ediz de down sendromlu. Onun hayatında özellikle ilerleyen yıllardaki en büyük ihtiyacının iyi arkadaşlar olacağını çok net görüyorum.”

Eşleştirme töreninde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Özel Çağdaş Okullarında 2 yıldır uygulanan bu proje bence Eskişehir’de son dönemde gördüğümüz en anlamlı projelerden biri. Eşleşen öğrencilerimiz, gençlerin deyimi ile ‘kanka’ oldu. Bu dostluklarının ömür boyu sürmesini diliyorum. Özel Çağdaş Okullarına da böyle anlamlı bir projeye dahil oldukları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EŞLEŞTİRME TÖRENİNDE DOSTLAR İÇİN İLK ADIM ATILDI

Konuşmaların ardından Özel Çağdaş Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri arasında eşleştirme töreni yapıldı. Bu tören ile uluslararası bir projeye de dahil olan gönüllü öğrenciler, kuracakları güzel dostluklar için de ilk adımı atmış oldu. Öğrencilerin çeşitli enstrümanlar çaldığı, şarkılar söylediği ve öğretmenlerin vals gösterisi törende renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcı öğrenciler ve aileleri unutulmaz bir gün geçirdi.

Editör: Ayhan Aydıner