“Hayatımdaki kırılma anının 2009 yılında Belediye Başkanlığına aday olmam olduğunu söyleyebilirim. Belediye Başkanlığı sorumluluk gerektiren, mesai gerektiren, enerji gerektiren bir görev. Evet, çok yoruluyorum, çok çabalıyorum ancak ilçemin gelişip güzelleştiğini görmek, halkımızın mutlu olduğunu görmek, beni ziyadesiyle mutlu ediyor.”

Oyuncu Sosyal Cerrahtır Oyuncu Sosyal Cerrahtır

BEYLİKOVA’DA ÇOK SEVİLDİ

Bu sözler hayata geçirdiği büyük projelerle Beylikova ilçesinin kaderini değiştiren Özkan Alp’e ait. 16 ay önce kendisiyle Beylikova’da röportaj yapmıştım. Alp’in Beylikova’da gerçekleştirdiği büyük gelişimi anlatırken, gözleri parlıyordu. Sınırlı imkanlara rağmen yaptıklarıyla ilçe halkını mutlu eden Alp için artık Beylikova dar gelmeye başlamıştı. O da Odunpazarı Belediye Başkanlığına talip oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için Özkan Alp’i tercih etti. Beylikova’da hayata geçirdiği projeler, insanları ötekileştirmeyen ve tüm halkı kucaklayan kişiliğiyle Özkan Alp AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığını gerçekten hak etti. Alp Beylikova’da AK Partili olmayan seçmenlerinde oylarını hep aldı. Çünkü işini layıkıyla yaptı. Hizmet yaparken, ‘bize oy vermiş, vermemiş’ diye düşünmedi. Herkesi kucakladı. Bundan dolayı Beylikova'da çok sevildi. Alp’in Odunpazarı adaylığı Beylikovalıların büyük çoğunluğunu üzdü.

85 MAHALLEYE EŞİT HİZMET

Cumhur ittifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, “Gönüller Yapmaya Geldim” sloganıyla çıktığı yolda yeni vizyon projelerini açıkladı. Özkan Alp; “Odunpazarı’nın 85 mahallesine eşit hizmet götürmeye, her hemşerimizi dinlemek ve gönlünü yapmak için yola çıktım. Odunpazarlı tüm hemşerilerime söz veriyorum. Çok çalışacağım, çok çalışacağız. Bir olup beraber olup Odunpazarı’nı yeniden inşa edeceğiz. Hizmet götürmediğimiz mahalle ve sokak kalmayacak. El ele vererek hep birlikte Odunpazarı’nı #GerçekBelediyecilik ile aydınlatacağız” dedi.

TELEFERİK HAMLESİ

Odunpazarı bölgesinde çöp sorununu çözeceğini ifade eden Alp; “Hemşerilerime pırıl pırıl bir Odunpazarı vaat ediyorum. Çöp konteynerleri yer altına alınacak. Hijyen ve görüntü kirliliği olmayacak” dedi. Odunpazarı merkezinden Çankaya Mahallesi’ne uzanacak teleferik hattı inşa edileceğini kaydeden Alp; “Bu hat ile turizm canlanacak, ulaşım rahatlatılacak” dedi. Alp vizyon projelerini şöyle sıraladı; “Evleriniz kentsel dönüşümle metrekare kaybı olmadan yenilenecek. Yeni Toplu Konut Projeleriyle herkes ev sahibi olabilecek. İmar ve Kat artırım sorunları çözülecek. Odunpazarı’nda emekliler, kadınlar ve gençler için sosyal tesisler yapılacak. Şehir Hastanesi’nden Eskişehir Yeni Stadyuma uzanan 12,5 kilometrelik bisiklet yolu yapılacak. Kadınlar için evde iş imkanı sağlayacağız. Ev bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınlar için belediye destekli evde iş imkanı sağlanacak. Kadınların sosyal güvenceleri olacak” diye konuştu.

OKULLARA DESTEK VERİLECEK

Özkan Alp; “Emeklilere özel hizmet sunmak için Beyaz Masa kurulacak. Evde bakım, hastane randevusu ve resmi daire işlemlerine destek verilecek. Yeni kreşler açılacak. Okullarımızın çevre düzenlemesi, temizlik ve bakım hizmetlerine destek verilecek. Gençler için kitap kafeler, spor tesisleri, halı sahalar ve kapalı yüzme havuzları yapılacak. Mahallerimize yeni modern kapalı Pazar yerleri kurulacak. Odunpazarı’nda asfaltsız sokak kalmayacak. Sahipsiz hayvanlar için barınak, evcil hayvanlar için hastane, otel ve mezarlık yapılacak. Engelliler Yaşlılar Bakım Merkezleri açılacak. Virane binalar sorunu çözülecek. Üretim, Tüketim ve Yapı Kooperatifleri desteklenecek. Yeni izcilik, kamp ve karavan alanları oluşturulacak, Mahallelere aile sağlığı merkezleri açılacak” dedi.

Editör: Ayhan Aydıner