Odunpazarı Kent Konseyi Sirtaki Ekibi’nin de aralarında bulunduğu 111 Dans Okulu, Calisto Dans Okulu, Eskişehir Lindy Hoppers, Dans Eskişehir, Tango Eskişehir, Tango26, Tango Del Ritmo, Karma Atölye ve Aura Dans Okulları sahnede izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Latin ritimlerinden Ege'nin kıyılarına uzanan Sirtaki’ye, 20. yüzyılın başından günümüze ulaşan Lindy Hop’tan tutkulu Tango’ya kadar birçok farklı tarzda dans gösterileri izleyicilerle buluştu. Adalar, dansın coşkusuyla adeta nefes aldı.
Dans Günü kutlamasında konuşan Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Emre Genç, dansın birleştirici gücüne dikkat çekti. Dansın aynı zamanda da bir hak arama ve direniş olduğunu vurgulayan Genç, “Toplumların özellikle mevcut iktidara karşı direnişini sergileyen bir durum. Çok zor zamanlardan geçiyoruz. 15 buçuk milyon insanın adayı Ekrem İmamoğlu, şuan Silivri Cezaevinde tutsak. Arkadaşları ile birlikte bir hak mücadelesi içinde. Burada yapmış olduğunuz gösteriler de bu hak mücadelesine bir destek. Buraya katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Odunpazarı Belediyesi olarak biz her türlü kültür ve sosyal etkinliklerde özellikle siz değerli paydaşlarımızla birlikte şehrimizde güzel işlere imza atmaya devam ediyoruz. Burada yaptığınız gösteriler ve emeğiniz, bizler için çok değerli. Dünya Dans Gününüz kutlu olsun” dedi.
Dansın evrensel dilinde buluşan sanatçılar ve seyirciler, Dünya Dans Günü’nün ruhunu birlikte yaşadı. Ritmi hisseden, ruhunu dansla buluşturan herkese ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Odunpazarı Belediyesi, kültür ve sanata verdiği önemi bir kez daha gösterdi.