Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Şükranlılar Derneği Başkanı Kadri Ay,  CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce’ye Frig Vadisi’ne beton yol yaparak bölgeyi canlandırdıkları için teşekkür etti.  Frig Vadisi’nin Eskişehir’in en önemli markalarından biri olduğunu söyleyen Ayşe Ünlüce, bunun yanı sıra Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Gürleyik Şelalesi gibi birçok değere de ev sahipliği yaptığını söyledi. Seyitgazi’de uygulanan beton yol çalışmasıyla ilçenin yepyeni bir çehreye kavuştuğunu söyleyen Ayşe Ünlüce, “Aydın’la ilk evlendiğimde hafta sonları o bölgeleri geziyorduk ve hep derdim buranın yolları ne kadar kötü diye. Yıllar sonra bu yolu yapmak bana nasip oldu. Bu yüzden benim için çok önemli ve değerli. Yatırım programımıza aldığımız gibi zaman kaybetmeden çalışmalara başladık ve sonucunda görüyoruz ki o bölge turist çekmeye başladı” dedi.

ODUNPAZARI BİRLİKTE GÜZEL

Ev sahiplikleri için Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Şükranlılar Derneği Başkanı Kadri Ay, yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir'in bir göçmen kenti olduğunu dile getirdi. Eskişehir’de çok güzel bir mozaik ve kültür oluşturulduğunu söyleyen Başkan Kurt, Şükranlıların da bu mozaiğin en güzel renklerinden biri olduğunu ifade etti. “Eskişehir'de hiç kimseye sen nereden geldin diye sorulmuyor. Biz hepimiz Eskişehirliyiz. Böyle bir kültür yaratıldı. Yılmaz Hoca'nın 25 yıl, Ahmet Ataç’ın 20 yıl yapmış olduğu belediyecilik, böyle bir kültür yarattı. Eskişehirliyiz. Eskişehirli olmakla da gurur duyuyoruz. Biz etle tırnak gibiyiz. Biz kardeşiz. Biz, Türkiye'de kardeşliğin, dostluğun, barışın olmasını savunanlarız. Her zaman yan yanayız. Bizim ‘Odunpazarı Birlikte Güzel’ diye bir sloganımız var. Odunpazarı, Eskişehir birlikte güzel” diyen Başkan Kurt, 31 Mart'tan sonra da bir arada olmaya, Odunpazarı’nı Eskişehir’i birlikte yönetmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Kurt, “Sofrasını bizimle paylaşan Şükranlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Bizi bu şekilde çoşku dolu karşıladığınız için teşekkür ederiz. Şimdi aramızda farklı düşünen insanlar olması çok normal. Bu düşünce farklılıkları kentin renkli olmasıdır. Biz herkesin siyasi düşüncesine saygılı yaklaşırız. Biz siyaset yapmıyoruz, çünkü belediye başkanıyız. Biz işimize bakarız. Siyaseti başkaları yapsın. Ama ülkenin gerçeklerini anlatmak da gerekiyor. Eğer bunu görmemezlikten gelirsek olmaz.  Çünkü bu toprakların üzerinde hep beraber yaşıyoruz, hep beraber nefes alıp veriyoruz. Ülkede neyi tutsanız elimizde kalıyor. Şimdi siyasi irade açıklama yapıyor. Diyor ki, 4 milyon 400 bin insana sosyal yardımda bulunuyoruz diyorlar. Bu da yaklaşık 20 milyon nüfusa tekabül eder. Demek ki, ülkenin dörtte biri yoksul. Bu seçimlerde onlara bir sarı kart gösterelim.  Belki bazı şeyleri kurtarmış olabiliriz. İnanın yoksa gerçekten çok zor günler geçireceğiz. Elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle kullanın. Beni tanırsınız. Ben de yalan, dolan, üçkağıtçılık, yoktur. Biz açık açık her şeyi konuşuyoruz. 25 senedir hizmetinizdeyiz. Bugün inanın Türkiye'de dünyada Tepebaşı’nı parmakla gösteriyorlar. 23 yıldır görevdeyim. Bu siyasi iradede 22 yıldır görevde. Onlar ülkeyi ne hale getirdi? Biz Tepebaşı'nı Eskişehir'i nasıl geliştirdik? Allah'tan ki sizler varsınız. Az laf çok iş. Bu seçimde Ayşe Ünlüce’yi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Tepebaşı’nda beni, Odunpazarı’nda Kazım Kurt’u seçeceğiz” diye konuştu.

Süllü; "TÜGVA Kıraathanesi tabelası indirilmeli" Süllü; "TÜGVA Kıraathanesi tabelası indirilmeli"

Ziyaretin sonunda Ayşe Ünlüce’ye Seyitgazi’de 5 yıl önce başlanan lavanta bahçeleri çalışmasından elde edilen lavanta yağı, lavanta sabunu sepeti hediye edildi.

Başkanlar, macurların meşhur lezzetleri olan kaymaklı kırma böreği, armut hoşafı, pancar pekmezi, karaaş tatlısının tadına baktı.

Editör: Ayhan Aydıner