31 Mart Yerel Seçimleri öncesi kent genelinde ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce son olarak Çiftelerli vatandaşlarla buluştu. Burada Çiftelerli vatandaşlara seslenen Ünlüce, " Değerli Çiftelerliler, son yıllarda biliyorsunuz birçok proje kapsamında her zaman Çifteler’de sizlerle buluştuk. Biz güzel ve donanımlı ilk hizmet binamızı oraya yaptık. Orada birçok hizmeti gerçeklestiriyoruz. Ben ESMEK kurslarımızla beraber, kadınlardaki ve gençlerde ki değişimi çok net görüyorum. Bu nedenle yerelde vatandaşımıza dokunmanın önemini biliyorum. Bu seçimlerde Atatürk kenti olan Eskişehir'de kadın adayların olması çok mutluluk verici. Çifteler beş yıldır Zehra hanımın hizmetlerinden mahrum kaldı ama bundan sonra inşallah Çifteler hak ettiğini alacak" dedi.
Halk Et ve Halk Bakliyat ile hem ilçeleri güçlendirmek hem de Eskişehirli vatandaşları kaliteli, ucuz hizmetle buluşturmak istediklerini söyleyen Ayşe Ünlüce, "Et entegre tesisleri ve bakliyat tesislerimizle birlikte kırsalı güçlendirmek istiyoruz. Hem sizin ticari hayatınızı güçlendirmek hem de biz merkezde ucuz ve kaliteli hizmetle buluşmak istiyoruz. Çifteler'de kalkınmayı sağlayacak projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Çifteler’de son iki dönemdir çok küçük farklarla seçimin kaybedildiğine dikkat çeken Başkan Kurt, bu eksiğin telafi edilmesi için 40 gün kaldığını belirtti. Çifteler’de bu eksiğin tamamlanacağını kaydeden Başkan Kurt, “Türkiye'de kötü bir yönetim var. Türkiye'de yönetim kötü olunca ekonomi kötü, ekonomi kötü olunca adalet kötü, siyaset kötü. Bunların tamamından kurtulmanın zamanı geldi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dimdik ayaktayız ve bu seçimlere katılıyoruz. Ama karşımızda birtakım güçler ittifak halinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne kaybettirmek için uğraşıyor. Şimdi Çifteler’i dikkatle değerlendirmemizi özellikle rica ediyorum. Şu anda ittifakın adayı mevcut belediye başkanı. Beş yıl Çifteler’i yönetti. Ne yaptı? Çifteler’in nesi değişti? Çifteler’de hangi köyün hangi yolu yapıldı? Hangi sokağı, hangi kaldırımı yaptı? O halde bu işleri yapmayan başkana yeniden oy vermemek lazım. Siyaseti bir tarafa bırakalım. Hangi partiden olursanız olun, hangi partiye daha önce oy vermiş olursanız olun, kazanması gereken insana oy veririz. Kazanmaması gereken adama oy verip kimi tatmin edeceğiz? Yanlış adamın seçilmesine sebep olacağız. Bizim oyumuz eksilirse az oyla beş yıldır iş yapamayan baştan yeniden seçilir. O zaman bunu herkes şapkasını önüne koyup düşsün. Çifteler on yıldır yanlış tercihlerle, yanlış değerlendirmelerle kaybediliyor. Ve onun için de hizmet almakta da zorlanıyor. Türkiye'de eğer merkezi hükümetle uyumlu belediyeler başarılı olacak olsaydı Çifteler Belediyesi’nin başarılı olması gerekir. İktidardan her şeyi alması gerekir. Alamadık. Oysa biz Odunpazarı'nda, Ahmet Ataç Tepebaşı'nda, Yılmaz Büyükerşen Büyükşehir'de iktidarla uyumlu değiliz. Ama her şeyi yapıyoruz. Hiç kimseye ihtiyacımız yok. İktidarın parasına da ihtiyacımız yok. Kendi kaynağımızı kendimiz yaratıyoruz. Kendi kaynağımızı yaratmak için tasarruf ediyoruz, yatırım yapıyoruz, yeni yeni iş alanları açıyoruz” dedi. 
CHP Çifteler Belediye Başkan Adayı Zehra Konakcı, "El emeği alın teriyle üreten, ürettikleriyle bu topraklarda yaşayanları doyuran bu milletin efendisi olan sizlersiniz. Çifteler hizmetin en iyisini hak ediyor.  İlk hedefimiz projelerimizi hayata geçirmek olacak. İşimiz Çifteler gücümüz Eskişehir" diyerek kendisine destek istedi. 

Tepebaşı Meclis Üyelerinden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret Tepebaşı Meclis Üyelerinden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret

Editör: Ayhan Aydıner