Kent merkezinde yoğun bir şekilde ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, kırsalda da çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Sivrihisar’a giden Ayşe Ünlüce burada vatandaşlara seslendi.

Ayşe Ünlüce, Sivrihisar’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, “Yolların ve kültürlerin kesişme noktası, medeniyetlere ev sahipliği yapan, Nasreddin Hoca’nın diyarı Sivrihisar’a hoş geldiniz. Habil Başkana en büyük destek benden gelecek. Eğer Habil Başkan seçimi kazanırsa Büyükşehir Belediyesi’nin gölgesi yeter ona. Habil başkanımız çok uzun süredir bölgedeki görevi nedeniyle ve bölgedeki aşkı nedeniyle sizlere hizmet etti. Yolu açık olsun aydınlık olsun diyorum. Umarım 1 Nisan günü başkan olarak bizleri selamlayacak” diye konuştu. İlçenin birçok yatırımı hak ettiğini söyleyen Ünlüce, “Bizim burada bir otogarımız bile yok. Buraya bir otogar yapalım mı? Hemen ilk yapacağımız iş otogar olsun. İçinde çok amaçlı salonları da olan, düğün ve mevlitlerinizi de orada gerçekleştireceksiniz. Halk Ekmek’i de Sivrihisar’a getirelim. İnşallah Habil Başkanla halkçı belediyecilik nasıl olur gösterelim” dedi.  

Süllü; "TÜGVA Kıraathanesi tabelası indirilmeli" Süllü; "TÜGVA Kıraathanesi tabelası indirilmeli"

BİZ HABİL DÖKMECİ’NİN ARKASINDAYIZ

Yıllardan bu yana sosyal demokrat bir belediyecilikle tanışmayan Sivrihisar’ı 31 Mart'ta sosyal demokrat, halkçı belediyecilikle tanıştırmak için geldiklerini söyleyen Başkan Kurt, “Umarım kandil günü açılan bu büro hayırlı olur, kandilimiz gibi mübarek olur ve bize seçim başarısını getirir. Çoğunuz köylüsünüz ve çiftçisiniz. 14 Mayıs'ta mazot kaç liraydı? Sizin sattıklarınızın hangisi arttı? Mısırın fiyatı ne oldu? Geçen sene kaç liraydı mısır? Bu sene kaç lira? Bu nasıl bir ekonomi, nasıl bir anlayış? Yoksulluğa nasıl çare? Artık AKP bu ülkeyi yönetemiyor. Ekonomiyi de yönetemiyor. Bir yılda 3 tane merkez bankası başkanı değiştirdi, istikrarlı bir biçimde dibe doğru gidiyoruz. 31 Mart, AKP iktidarına dur demenin bir ihtarıdır. Her yerde, her belediyede bizim adaylarımızın kazanması halinde, yukarıdakine bir uyarı olacaktır. Olmalıdır, aksi takdirde adalet yok, anayasa yok, hukuk yok. Bunlar olmayınca hiçbir şey yok. Tarikatların ne olduğunu Sivrihisar çok iyi biliyor. Tarikatların nereden nereye geldiğini, nasıl büyüdüğünü, nasıl büyütüldüğünü, hangi haksız kazançları elde ettiklerini Sivrihisarlılar çok iyi biliyor. Onun için Habil Dökmeci seçmemiz gerekir” dedi.

Seyitgazi, Alpu, Han Mahmudiye’nin belediye başkanlarının CHP’li olduğunu belirten Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Sivrihisar da eşit hizmete ve halkçı belediyeciliğe ihtiyaç duyulan yerlerden birisi. Sivrihisar'da biz bu konuda iddialıyız. Sivrihisar büyükşehir ve diğer ilçe belediyeleriyle birlikte Eskişehir'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını en tepeye dikeceğiz. Şimdiye kadar hangi partiye oy vermiş olursanız olun. Hiç önemli değil, doğruyu bulmak ve doğruya gelmek insanın erdemindendir. Geçmişte iyi olacak diye Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş olabilirsiniz. İyi olacak diye başka partilere oy vermiş olabilirsiniz. Ama iyi olmadı, 22 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veriyorsunuz. İyi mi oluyor? Olmadı. Hala ekonomik sıkıntı var. Hala hukuki sıkıntı var. Hala Türkiye'nin yönetilme sıkıntısı var. Türkiye yönetilemiyor Türkiye yönetilemediği gibi onların belediyelerdeki uzantıları da yönetemiyor. Artık bunu değiştirmenin zamanı geldi. Ben Sivrihisarlı hemşehrilerimin bu sefer Habil Dökmeci'ye, Ayşe Ünlüce'ye oy vereceğine inanıyorum. Biz Habil Dökmeci’nin arkasındayız.”

CHP Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Habil Dökmeci, “Aynı Neşet babanın söylediği gibi gönülden gönüle giden bir bağımız var. Bugün buraya yarım kalan öykümüzü tamamlamaya geldik. Ben kendimi sizlere emanet ediyorum. Çıkacağım bu yolda en büyük desteği sizlerden istiyorum. Sözümüz var, sevdamız var, düşümüz var. Birlikte kazanacağız, tutun ellerimden” dedi.

            Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına CHP Milletvekili İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Faruk Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ayhan Aydıner