Koltuk Minik Komutanlara Emanet Koltuk Minik Komutanlara Emanet

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türk -Kore Kültür İletişim Derneği iş birliğiyle Eskişehir’de düzenlenen resitalde sahne almak üzere şehre gelen Güney Koreli ünlü soprano Sunah Moon, Dünya Geleneksel Kostüm Kültürü Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Sang Eun Lee, Araştırma Enstitüsü Başkanı Sunkyung Jung M.A ve beraberindeki akademisyenlerden oluşan Güney Kore heyeti, Başkan Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret nedeniyle heyete teşekkür eden Büyükerşen, Güney Kore halkı ile Türk halkının tarihsel güçlü bir bağı olduğunu belirterek, “Paju ile uzun yıllara dayanan kardeş şehir ilişkilerimiz, iki şehir ve iki ülke arasında her alanda büyük bir kardeşlik köprüsü oluşturdu. Güney Koreli dostlarımızı şehrimizde ağırlamaktan her zaman büyük mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanatın gücünü her zaman çok önemsiyorum. Bu nazik ziyaretiniz sebebiyle çok teşekkür ediyor, kültür sanat şehri Eskişehir’imize hoş geldiniz diyorum.” dedi. 
Güney Koreli ünlü soprano Sunah Moon ve Dünya Geleneksel Kostüm Kültürü Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Sang Eun Lee de Başkan Büyükerşen’e nazik misafirperverliği sebebiyle teşekkür ederek, “Eskişehir’de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Şehri gezme imkânımız da oldu. Balmumu Heykeller Müzesi başta olmak üzere Eskişehir’i çok beğendik. İki kardeş ülke her zaman çok yakın oldular. Sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederiz.” dediler.
Başkan Büyükerşen’in Paju şehri ile birlikte Eskişehir’de hayata geçirilecek olan Türk-Kore Dostluk Parkı Projesi’ni de aktardığı ziyarette Güney Kore heyeti Büyükerşen’e Kore milli kıyafetlerinin giydirildiği bebek ve Sunah Moon'un ses albümünü hediye ettiler. Karşılıklı hediye takdiminin ardından ziyaret çektirilen fotoğrafla tamamlandı.

Editör: Ayhan Aydıner