Başkan Ataç Üretici Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı
Başkan Ataç Üretici Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı
İçeriği Görüntüle

Ramazan ayının birlik ve dayanışma iklimine vurgu yapan Baki, medeniyetimizin kadını hayatın merkezinde gören ve emeğini kutsal kabul eden bir anlayışı temsil ettiğini belirterek, kadınların çalışma hayatında üreten, eğitimde nesil yetiştiren ve sendikal mücadelede teşkilatı büyüten en önemli güçlerden biri olduğunu ifade etti.

Kadınların toplumsal hayattaki rolüne değinen Baki, kadınların merhamet, sabır ve sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini, yaptıkları işi sahiplenerek ilmek ilmek işleyen bir anlayışa sahip olduklarını söyledi. Kadınların empati yeteneği ve güçlü iletişim becerileri sayesinde sosyal bağları güçlendiren önemli bir rol üstlendiğini belirten Baki, “Bizler çoğu zaman hızlı çözümler ararken kadınlarımız süreci sabırla ve titizlikle işler. İşte bu yönlerinizden dolayı size ihtiyacımız var ve bu sendikaya kadın eli değmeli.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan savaş ve zulümlerin insanlığın vicdanını yaraladığını belirten Baki, 8 Mart’ın yalnızca bir kutlama günü değil, aynı zamanda insanlık onurunu, adaleti ve merhameti hatırlatan güçlü bir çağrı olduğunu vurguladı.

Program, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınların toplumsal hayata katkılarının vurgulanması ve birlik mesajlarının paylaşılmasıyla sona erdi.