UEFA'nın U16 Kız Millî Takımlar arasında düzenlediği UEFA WU16 Dostluk Turnuvası’nın ardından 1-8 Mayıs tarihleri arasında milli takımımızın Belarus'ta düzenlenen UEFA Gelişim Turnuvası'ndaki başarılı performansı sürüyor.

 Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı kalecisi Esra Yarım’ın kalesini koruduğu milli takımımız ilk maçında Kazakistan’ı 5-0 mağlup etti. Rakip takıma gol imkanı tanımayan başarılı kalecimiz turnuvanın ikinci maçına da damga vurdu.

Engelleri Aşan Yarışlarda Muhteşem Görüntüler Engelleri Aşan Yarışlarda Muhteşem Görüntüler

UEFA Gelişim Turnuvası'nda U16 Kız Milli Takımımız, ikinci maçında ev sahibi Belarus ile karşılaştı. Millilerimiz, Belarus'u geri düşmesine rağmen 3-1 yendi ve turnuva liderliğini sürdürdü. Takımımızın gollerini 19. dakikada frikikten Yaren Ersen, 35. dakikada Mervenur Taşucu ve 83. dakikada Yaren Beyazgül atarken, Belarus'un tek sayısını 12. dakikada Dzyiana Katsynel kaydetti. 

Karşılaşmada Belarus’un kazandığı penaltıyı çıkaran ve maçın kader isimlerinden olan kalecimiz Esra Yarım, maça damga vurdu. Günün diğer maçında ise Azerbaycan ile Kazakistan 2-2 berabere kaldı. U16 Kız Milli Takımımız, son maçını 7 Mayıs saat 11.00'de Azerbaycan ile yapacak. Diğer maçta ise saat 14.00'te Belarus ile Kazakistan karşı karşıya gelecek. Milli Takımımız son maçını da kazanarak ülkemize turnuva şampiyonu olarak dönmeyi hedefliyor.

Editör: Ayhan Aydıner