2021 yılında hizmete açılan Eskişehir Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) Çifteler Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 2022 yılı boyunca atölyelerde yaptıkları çalışmaları Yıl Sonu El Sanatları Sergisi’nde sergiledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çifteler Otogar Hizmet Binası’nda açılan sergide 40 kursiyerin Ahşap Boyama, Takı Tasarımı, Yağlı Boya Resim, Filografi, Nakış Teknikleri, Örgü, Yamalı Bohça gibi farklı branşlarda 350’den fazla çalışması sergilendi. 27 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek olan Yıl Sonu El Sanatları Sergisi’nin açılışına Çiftelerli vatandaşlarımızın yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci ve belediye bürokratları katıldı. Kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik eden Hasan Ünal, “Bugün burada Çifteler Eğitim Merkezimizden eğitim alan kursiyerlerimizin birbirinden değerli el emeği çalışmalarını görmekten büyük mutluluk duyduk. Çiftelerli kadınlarımız sergilenen ürünlerinin satışı ile ev ekonomilerine de katkı sağlayacak. Çalışmalar için emek veren tüm eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim programına 18 Temmuz’da başlayacak olan yaz okulu ile devam edeceklerini ifade eden ESMEK yetkilileri, İnönü ilçesinde yılsonu sergisinin 5 Temmuz’da açılacağını belirttiler.

 

Editör: Ayhan Aydıner