Geçtiğimiz yıl ülkemizde meydana gelen yangın ve sel felaketlerine personel ve araç desteği sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden gelen çağrıyla, Muğla-Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınına mücadele için itfaiye arazözü, su tankeri, iş makineleri ve personelini yola çıkardı. 


Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran günü başlayan ve kontrol altına alınamayan yangına müdahale için 22 Haziran akşamı yola çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye ulaştı. İl Afet ve Koordinasyon Merkezinden gelen çağrıyla, İtfaiye Dairesinden arazöz, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesinden 1 ekskavatör, Park ve Bahçeler Dairesinden 1 su tankeri, ESKİ Genel Müdürlüğünden 1 loader ve toplamda 12 personelden oluşan ekip, bölgedeki ekiplerle koordineli olarak çalışmalara başladı.


Yola çıkmadan önce ekibi bilgilendiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ergün Peker, “Geçtiğimiz yıl da orman yangınlarıyla mücadeleye imkânlarımız ölçüsünde destek olduk. İki gündür süren orman yangını ne yazık ki hâlâ kontrol altına alınamadı. Gelen talep doğrultusunda Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla ekiplerimizi yola çıkarıyoruz. Orman yangınından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Bölgedeki çalışmalarda canı pahasına mücadele eden tüm ekiplere ve halka kolaylıklar diliyorum. Tek temennimiz yangının bir an önce söndürülmesi” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Doğasıyla, ormanlarıyla mavi ve yeşili bir arada bulunduran cennet ilçelerimizden Marmaris’in ormanlarını yanarken görmek bizleri çok üzüyor. Yangınla mücadele ederek ormanlarımızı kurtarmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: Ayhan Aydıner