Dünya başta iklim krizi, su ve gıda kıtlığı olmak üzere çok sayıda sorunla boğuşurken, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yapılacak çeşitli etkinlikler ile sorunlara dikkat çekilecek.
Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) iş birliğiyle Çevre Şenliği düzenlenecek.
5 Haziran Pazar günü Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda gerçekleşecek Çevre Şenliği, saat 13.30’da Masal Şatosu önünden Amfi Tiyatroya yapılacak yürüyüşle başlayacak.
14.00’da Amfi Tiyatroda Ödül Töreni ve Okul Gösterileri gerçekleşecek. 15.00-18.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, Eskişehir Kent Konseyi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi, Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi, Çocuk Hakları Birimi, ESMEK, Gençlik Merkezi, Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Ak Geri Dönüşüm, TÜBİSAD, TEMA, Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, Eskişehir Gelişim Okulları, Özel Bilnet Eskişehir Okulları, Eskişehir Şehir Koleji, Etkin Koleji, Genç Ufuk Koleji çeşitli atölyeler ve etkinlikler gerçekleştirecek.
Çevre Şenliği etkinlik alanında değerli Karikatürist Atila Özer'in “Çevre” konulu karikatürleri sergilenecek. Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı yetkilileri Çevre Şenliği’ne tüm Eskişehirlileri davet etti. 

Editör: Ayhan Aydıner