Saygı duruşu, İstiklal marşı ve şehitlerimiz için edilen duadan sonra ikramlara geçildi. Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş yaklaşan yerel seçimler öncesi derneğin çalışmaları hakkında, aldıkları destekler ve yaptıkları yardımlar karşısında bilgiler vererek Eskişehir’de yaşayan hemşirelerin ve ilçenin sorunlarını dile getirdi. Salonu hınca hınç dolduran birçok hemşerilerin yanı sıra Oda Başkanları, STK Başkanları, Belediye Başkan adayları ve birçok Muhtar adayları katım sağlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkanın konuşması sonrası söz alan derneğin Onursal İl Başkanı Mehmet Ekizoğlu sözlerine Odunpazarı bölgesinde yaşayan hemşerilerine sahip çıkan aynı anda derneğin Fahri Başkanı olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür ederek başladı.

Vali Aksoy yerde bağdaş kurup mevsimlik işçilerin çocuklarıyla film izledi Vali Aksoy yerde bağdaş kurup mevsimlik işçilerin çocuklarıyla film izledi

Derneği kurmakla ne kadar güzel işler yapıldığını, yaptıkları yardımların birinci elden ihtiyaç sahiplerine ulaştığını söyledi.  Ekizoğlu; “Kazım Başkanımızın ne kadar faydalı projelere imza attığını ve ne kadar güzel işler yaptığını takdirle izliyoruz. Bugüne kadar destek olduk, bundan sonra da tam destek yanındayız. Konuşmacılar arasında söz alan Çeltik Belediye Başkan Adayı Ahmet Hulusi Altınkalem ilçenin sorunlarını eksiklerini ve yapacaklarını dile getirdi. Son zamanlarda ilçenin büyük nüfus kaybına uğradığını, ilçenin canlanması için yapacağı projeleri tek tek anlattı.  Şehirde oturan hemşerilerini ilçemizle bağlantılarını koparmamaları hususunda, hep birlikte Atalarının doğduğu yerlere sahip çıkılması temennisinde bulundu.

Editör: Ayhan Aydıner