Törenin açılış konuşmasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ödül başvurularının seçkin bir jürİ tarafından iki aşamalı olarak  yapılarak değerlendirildiğini belirterek, Eskişehirimize  değer katan 55 farklı kategoride belirlenen iş insanlarına, spor ,Güzellik, moda, aktüel ,bilim, sanat, dernek, STK temsilcileri  olarak ödül alan  kişi kurum ve kuruşları tebrik etti.

Eskişehirin en iyi çıkış yapan ödülüne layık görülen Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik yaptığı konuşmada "Şehrimizde bulunan 117 esnaf arkadaşımız ile birlikte 102 yıl sonra şehrimizde sektör  temsilcileri sektör çalışanları ve sektör tedarikçileri ile birlikte 5 bin işletme, 52 bin çalışan ve bin 300 tedarikçi firmayı bir araya getirecek olan Eskişehir’in ilk ve tek resmi Gastronomi Derneği’ni şehrimize kazandırıp tescillemiş olduk. Bunun gurur ve heyecanı yaşıyoruz. Aldığımız sorumluluğun farkındayız bundan dolayı çok daha fazla mesai harcayarak Hayata geçirmek istediği projelerle ilgili  UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanındaki Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden şehirler arasında Eskişehir'in yer alması için çalışcağız" dedi.  Arnik yapmak istediği projeleri şu şekilde sıraladı;

 – Eskişehir lezzet adreslerinin, yerli ve yabancı turistlerin seyahat nedenlerinden biri olmasını sağlamak,

– Bu amaçla Eskişehir Gastronomi Haritasını oluşturmak, dijitalde yerli ve yabancı turistlerin ulaşabilmesini sağlamak,

 – Eskişehir’in uluslararası marka şehirlerden biri olmasını sağlayacak çözümler üretmek, etkinlikler düzenlemek, yazılı ve dijital yayınlar hazırlamak,

 – Gastronomi sektöründe çalışan ve çalışmak isteyen tüm bireylerin, sektör profesyonellerinin, konu ile ilgili eğitim gören öğrencilerin işbirliği yapacakları bir platform oluşturmak ve iş bulmalarını kolaylaştırarak gelişimlerine katkıda bulunacak sertifikalı eğitimler düzenlemek,

– Eskişehir gastronomi tanıtım çalışmalarını yürütmek ve bu konuda çalışan kişi ve kuruluşlara destek vermek, konu ile ilgili çeşitli faaliyetler düzenlemek ve bölgesel ve uluslararası projeler yürütmek,

 – ESGASTRODER olarak uluslararası yarışma ve etkinliklere temsilciler göndermek, bölgeler arası ve uluslararası festivaller düzenlemek, düzenlenen festivallere iştirak etmek, konferans, seminer, sempozyum, kermes ve benzeri etkinlikler yaparak mesleki birlikteliği güçlendirmek.

 – Gastronomi sektörüne katkıda bulunmak adına ve Eskişehir kimliğinin tanıtılması için sektörde tüm kamu ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak, yüksek iletişimle ortak hareket etmek,

– GASTRO ESKİŞEHİR TEMASI İLE marka sahiplerinin ve yeni girişimcilerin sorunlarıyla ilgilenmek, onların sesi olmak istiyoruz diyerek bugün bize layık görülen ödülü temsilcisi olduğumuz yiyecek içek işletmelerindeki beyaz gömlekli alınteri döken arkadaşlarımız ve meslek büyüklerimiz adına alıyorum."

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik “Bu ödüller,  azimle ve kararlılıkla attığımız her adımın bir sonucudur. Eskişehir gastronomi derneği  öncülüğünde daha büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

The Prestige Magazine tarafından dün yapılan galada Sarar Protokol Müdürü Alattin Çoban dört aylık bir süreçte anket ve jüri oylaması ile titizlikle belirlenen adayların şehrin ekonomik, kültürel ve sosyolojik katkısına değer veren kişilerin taçlandırılması şehrimiz adına gurur vericidir diyerek ödül sahiplerini tebrik etti."

“Her Zaman İş Birliğine Hazırız” “Her Zaman İş Birliğine Hazırız”

Editör: Ayhan Aydıner