Hatipoğlu'dan Eskişehirspor paylaşımı Hatipoğlu'dan Eskişehirspor paylaşımı

Mazbatalarını alan üç başkan Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Eskişehir’in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, belediye mührünü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'den teslim aldı. Devir teslim töreninden sonra  Başkanlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde Eskişehirlilerle buluştu.

"HEPİNİZİ ALINLARINIZDAN GÖZLERİNİZDEN ÖPÜYORUM"

Görevine veda eden Yılmaz Büyükerşen, meydanı dolduran vatandaşlara selamladı. Büyükerşen, “Tramvayların üzerinde her gün tur atarak Eskişehir’i denetleyen Atatürk’e de selam olsun. 25 yıl insan hayatında çok da az bir yıl değil. Bu 25 yıl nasıl geçti ben de farkına varamadım. Sizler için harcadığım her gece her gündüz, eşimin, çocuklarımın, torunlarımın zamanından çalarak, yalnızca bu konuda hırsızlık yaparak, sizler için, onlardan alıp sizlere verdiğim için ayrıca mutluyum. Hepinizi alınlarınızdan, gözlerinizden öpüyorum. Gönlümün bütün zenginlikleri sizin olsun. Hoşça kalın, allahaısmarladık” ifadelerini kullandı.

ÇOK İNANDIK VE KAZANDIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce yaptığı konuşmada şunları söyledi;  “25 yıldır bu şehre hizmet eden, Eskişehir’i farklı bir şehircilik anlayışıyla tanıştıran ve bize her zaman kent kimliğimizle gurur duyduğumuz bu şehri yaratan Yılmaz Büyükerşen Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Yılmaz Hocam bu teslimi yaparken, yanımızda hayatımda çok önemli bir yeri olan Seyhan Büyükerşen de vardı. Ben 5 sene görev yaptığım süre boyunca onların güvenine layık olmaya çalışacağım. 31 Mart’ta tarih yazdınız, destan yazdınız. Büyükşehir’i, Tepebaşı’nı, Odunpazarı’nı ve 14 ilçemizde 8 artı 1, toplam 9 ilçemizi kazandık. Ne mutlu bize ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne! Umutluyuz, inançlıyız, çok mutluyuz. 10 Ocak’tan beri Yılmaz Hocamız, il başkanımız, vekillerimiz, Ahmet Başkanımız, Kazım Başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, gönüllülerimiz ve bu şehrin vicdanlı insanlarıyla hep sahalardaydık. Çok çalıştık, çok inandık ve kazandık. Bu seçimin kaybedeni yok. Oy veren, vermeyen tüm hemşerilerimin belediye başkanıyım. Hangi partiden olursa olsun tüm ilçe belediye başkanlarımın büyükşehir belediye başkanıyım. Biz asla ayrışmadan, farklılaşmadan, ötekileştirmeden hep barışarak birlikte bu şehre hizmet edeceğiz. 14 ilçemiz ve 540 mahallemize adaletle en ücra köşelere kadar hizmet götüreceğiz çalışma arkadaşlarımızla beraber. Halkımız sadece Eskişehir’de değil, Türkiye’de de bir mesaj verdi. Yereldeki belediye başkanlarımızı seçerken aynı zamanda iktidara da bir sarı kart gösterdi. Küçük bir zümre aç gözlülükle zenginleşirken bizim bu kadar yoksullaşmamıza ve açlık sınırı altında maaşların dayatılmasına ‘hayır’ demiştir ve sandıkta hesap sormuştur. Değerli Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in emanet ettiği şehre Ahmet Başkanım ve Kazım Başkanımla beraber omuz omuza, aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağımıza size söz veriyoruz. Mitinglerde hep ‘kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız’ demiştik. Şimdi de beraber diyoruz ki, ‘Eskişehir için çok çalışacağız, çok çalışacağız, çok çalışacağız!"

BU GURURU SİZLER VERDİNİZ

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP’nin Türkiye çapında büyük bir başarı yakaladığını belirterek, “Pazar akşamı Eskişehir sizlerin sayesinde büyük bir başarı yakaladı. Sizler bu başarıya inanıyorsunuz, bizler övünüyoruz. Ama Türkiye’de de büyük bir başarı oldu. Hiçbir şey sonsuz değildir. Elbette birilerinin de sonu geliyor yavaş yavaş. Bunu bu dönemde göreceğiz arkadaşlar. Eskişehir’de 1999’da seçildiğimizde kimse yoktu. Biz o günlerden bu günlere kadar geldik. O yüzden mutluyuz, gururluyuz ve bu gururu sizler bize verdiniz. Sağ olun, var, olun” dedi.

CHP’nin seçim zaferinin ardından Türkiye’nin değişmeye başlayacağını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Eskişehir tarihinde çok önemli dakikalardan birini yaşıyoruz. 25 yıl boyunca kentimize hizmet eden, şehrimizi Türkiye’de ve dünyada güvenilir ve saygın bir şehir haline getiren Yılmaz Büyükerşen’i uğurluyoruz. Eskişehir’e yaptığınız hizmetlerden dolayı size çok teşekkür ediyoruz. Ayşe Hanım’ı aday gösterdikleri zaman dediler ki ‘tanınmıyor’. Ben de dedim ki ‘tanıtırız’. Ve tanıttık. Eskişehir tanıyınca da seçti. Şu anda Eskişehir tarihinin ilk kadın belediye başkanı. Bu işler parayla pulla olmaz. Bu işler adam kandırmakla olmaz. Bu işler dosdoğru ve dimdik durmakla olur. Oraya buraya satmadan, CHP’nin kanatları altında herkesi kucaklayarak olur. Bir değişim süreci başlattık. Türkiye değişti. Eskişehir’de kadın belediye başkanımız oldu. Afyon’da, İzmit’te, Üsküdar’da, Tekirdağ’da, Edirne’de de kadın belediye başkanımız oldu. Çifteler’de de bir kadın başkanımız oldu. Demek ki değişim çok önemli. Bir kişi değişir, her şey değişir özdeyişi var. Türkiye bundan sonra hep yüzü gülen, insanları kucaklayan bir ülke olacak. CHP’de politika yaptık ama kimseyi ötelemedik. AKP’ye üye olan insanlarımızdan oy aldık. Teşekkür ediyoruz. MHP’ye, İYİ Parti’ye oy veren insanlardan oy aldık. Demek ki değişim herkesi etkiliyor. Biz bundan sonra siyasetin de nabzını değiştiriyoruz. Bütün Türkiye’yi kucaklayacağız. Bütün Türkiye’yi kucakladığımız zaman işçinin de, emeklinin de, memurun da, çiftçinin de partisi olacağız. Bunu yaparken terazinin dengesini bozmadan, halkın bütünlüğünü zedelemeden, kimseyi ötekileştirmeden yapacağız. Bu belediyelerin kapısı herkese açık. Bu belediyelerin kapısı Eskişehirli tüm vatandaşlara hizmet etmek için burada. Eskişehir’in de Türkiye’nin de değişeceğini müjdelemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Ayhan Aydıner