Ünlüce’den Çocuklara Şenlik Daveti Ünlüce’den Çocuklara Şenlik Daveti


Tepebaşı Belediyesi tarafından vatan uğruna şehit düşen kahraman askerler için anma programı ve mevlit düzenlendi.
İlk olarak Eskişehir Hava Şehitliği’nde düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu ile üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehir Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Sevinç Uluçeşme ile dernek üyesi gaziler, şehit yakınları ve bine yakın Belde Evi kursiyeri kadın katıldı. 

Şehitlikteki etkinlikte ülkemizin bütünlüğünü korumak için şehit düşen kahraman askerler anısına dualar okundu. Ardından ise Başkan Ataç ve vatandaşlar, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak minnet duygusunu ifade etti.
Eskişehir Hava Şehitliğindeki programın ardından şehitlerimiz anısına düzenlenen mevlit programına geçildi. 

Başkan Ataç: Kutsal vatan topraklarının bir karışından bile vazgeçmeyiz
Burada bir konuşma gerçekleştiren Başkan Ataç, edilen duaların kabul olmasını temenni ederken, “Dualarımızı vatan için canını veren evlatlarımız, şehitlerimiz için ediyoruz. Allah dualarımızı kabul etsin. Bu vatan için çok mücadele edildi, büyük fedakarlıklar yapıldı. Cumhuriyet kolay kurulmadı, düşmandan kolay temizlenmedi. Bizler de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan bu vatana sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bizler vatanına aşık, ülkesinin bölünmez bütünlüğüne inanan, kutsal vatan topraklarının bir karışından bile vazgeçmeyecek yurtseverleriz. Kadınlarımız elbette bizim için çok kıymetli, başımızın tacı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadın hakları konusunda dünyaya örnek olan tutumu, kadınlarımıza kazandırdığı çağının ötesindeki haklar, günümüzde bile tüm dünyanın takdirini toplamaya devam ediyor” diye konuştu.


“Karamsar olma lüksümüz yok, umutlu olacağız ki halkımıza umut olalım”
Programa katılan kadınlara seslenen Başkan Ataç konuşmasında, “Ata’mızın, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözlerini ilke edinen bizler de yaptığımız her işte kadınlarımızı gözetiyor, her projemizin merkezine kadınlarımızı koymaya gayret ediyoruz. Bizim 25 yıldır Tepebaşı’nda, ayağımızın değmediği tek bir taş kalmadı. Bizim karamsar olma lüksümüz yok, umutlu olacağız ki halkımıza umut olalım. Bizim kavga etme lüksümüz yok, ülkenin başında yıllardır ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir yönetim var, insanımız bundan bıktı. Biz umut ile çalışkanlık ile dürüstlük ile aydınlık Türkiye’nin adımlarını atacağız. Tüm bunları siz kadınlar olmadan başaramayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aydınlık bir Türkiye’ye ancak sizlerin mücadelesi ile ulaşabiliriz. Yolumuz açık olsun” sözlerini kullandı.
Gaziler ve vatandaşlar duygusal anlar yaşadı
Programa katılan Kıbrıs Gazisi Yusuf Güngör, “Hem sevinçli hem de gururluyum. Şehitlik ve gazilik mertebesinde olmak gurur verici. Tabi ki vatanımız için şehit düşmekten, gazi olmaktan, çarpışmaktan, savaşmaktan geri kalmayan bir milletiz. Millet olarak şehitlikten ve gazilikten gurur duyarız. Çok güzel, memnuniyetle karşılıyorum bu programı. Bizim hatırlanmamız, şehitlerimizin anılması çok güzel. Başkanımız Ahmet Ataç Bey’in bizlerin ilgilenmesinden gurur duyuyoruz. Gazilerimize değer veriyor, şehitlerimize değer veriyor, memnunuz” dedi.
Kıbrıs Gazisi Nedim Kavaklı da “Burada olmak hem üzücü hem de gurur verici. Dünya üstümüzde bazı oyunlar oynuyor, şehitlerimiz ve gazilerimiz oluyor. Allah devletimize zeval vermesin. Ahmet Ataç Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Her şeyimize geliyor, bizimle ilgileniyor. Ne istersek elinden geleni yapıyor, çok teşekkür ediyoruz, memnunuz” ifadelerini kullandı.
Sevim Arçın adlı vatandaş ise “İlk defa şehitliğe geliyorum, duygusalım. Güzel bir program. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu organizasyon ile kadınlar da bilinçleniyor. Çok güzel bir program” diye konuştu.
Bir başkan vatandaş Birsen Akalın ise “Şehitlerimizi bugün ziyarete geldik, duamızı ettik. Acayip hissediyorum. Şehitlerimiz sayesinde bu kadar rahat yaşıyor, gezebiliyoruz. Mekanları cennet olsun, Allah bin defa razı olsun. Ahmet Ataç’ımıza çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Beyre Ön isimli kadın da programa katıldığı için memnuniyetini belirtirken, “Şehitlerimize geldik, mekanları cennet olsun. Bugün Türkiye’de böyle rahat yaşıyorsak onlar sayesinde. Allah ailelerine sabır versin, dualarımız onlarla. Ben de bir anneyim, duygularımız çok yoğun. Başkanımıza çok teşekkür ederiz, böyle bir organizasyon içinde bulunmak beni de çok mutlu etti. Bir daha başımızda görmeyi çok isteriz” diye konuştu.
Aysel Şahin adlı vatandaş ise “Onlara hayatımızı borçluyuz, onlar olmasa biz rahat uyuyamazdık. Onlar bizler için kendilerini feda ettiler, biz de dua etmeye geldik. Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.
Kader Çelikelden de “Çok mutlu olduk, Ahmet Başkanımıza teşekkür ederiz. Şehitlerimizi andık, dualar ettik. Allah kabul etsin” sözlerini kullandı.
Çok güzeldi, Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Bir daha da şehit haberi duymak istemiyorum, Allah esirgesin. Bütün askerlerimiz anne, baba, ailelerine sağ salim gelsin. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Program daha sonra tüm şehitlerimiz ve yaşamını yitiren kahraman gazilerimiz için Osman Vahit Özdal tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile son buldu.
 

Editör: Ayhan Aydıner