Arslan tekrar verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı; "Riskli alan olarak ilan edilmesine rağmen yıllardır dönüşüm çalışmalarının yapılmadığı mahallelerdeki yurttaşlarımız bu durumu endişeyle karşılamakta ve büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.

Bu kapsamda:

Eskişehir’in Başkanlarından Komşu İllerde Dayanışma Buluşması Eskişehir’in Başkanlarından Komşu İllerde Dayanışma Buluşması

1-    Gündoğdu Mahallesi içerisinde kalan 27 hektarlık alandaki zemin ve yapılarla ilgili teknik raporlar bu alanın “riskli alan” ilan edilmesi için yeterli midir?

2-    Emek, Yenidoğan, Gündoğdu ve Erenköy Mahallelerinin sınırları içerisinde yer alan “Küçük Sanayi Bölgesindeki” zemin ve yapılarla ilgili teknik raporlar bu alanın “riskli alan” ilan edilmesi için yeterli midir?

3-    Teknik raporlar söz konusu alanların “riskli alan” olarak ilan edilmesi açısından yeterli değilse, bu bölgelerin “riskli alan” kapsamından çıkarılması planlanmakta mıdır?

4-    Teknik raporlar yeterli ve ilan edilen yerler afet riski taşıyorsa; Gündoğdu Mahallesindeki 27 hektarlık yerin riskli alan ilan edilmesinden bu yana yaklaşık 11 yıl, Küçük Sanayi Bölgesinin riskli alan ilan edilmesinin üzerinden ise 7 yılı aşkın süre geçmesine ve bu alanlarda her türlü iş ve işlemleri yapma yetkisi Bakanlığınızda olmasına rağmen, Bakanlık tarafından bugüne kadar herhangi bir işlem gerçekleştirilmemesinin gerekçesi nedir?

5-    Kanunun 6’ncı maddesinin 12’nci fıkrasında yer alan hüküm gereğince, TOKİ’ye ya da herhangi bir ilgili İdareye, dönüşüm çalışmalarının yapılması için uzun yıllardır yetki devri yapılmamasının gerekçesi nedir?

6-    Bakanlığınız, ilgili mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın endişelerini ve mağduriyetlerini gidermek üzere herhangi bir plan yapmış mıdır? Yapıldıysa bu planın detayları nelerdir?

7-    Afetler açısından “riskli alan” olarak ilan edilip, uzun yıllar dönüşüm çalışmalarının yapılmadığı yerlerdeki yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehdit karşısında herhangi bir önleminiz söz konusu mudur"

Editör: Ayhan Aydıner